Wanneer je energie gestagneerd is, beperkt voelt of je ziek bent

Dit is het tweede Artikel uit een reeks van 5 artikels. Indien je het eerste artikel nog niet gezien hebt, kan je dit best eerst lezen. Hier is de link:

1: Inspiratie

Wanneer je energie gestagneerd is, beperkt voelt of je ziek bent:

Soms voelt onze energie gestagneerd. We zitten in een situatie die niet lijkt te veranderen. Wanneer dit gebeurd is het belangrijk ons te openen voor een nieuwe impuls, beseffende dat energie altijd beschikbaar is, wanneer onze visie en houding er open voor staan. Deze openheid van visie en bereidheid een andere houding toe te laten, is fundamenteel. Wanneer we dit doen, kan de levenskracht, die altijd vernieuwing brengt, haar werk doen.

Verken daarom welke inspiraties werkelijk leven in je hart en wat hun ruimer energieveld is. Wanneer er inspiratie in je hart leeft om iets te scheppen, is er ook een ruimer energieveld, dat jouw persoonlijke identiteit overstijgt. Dit is een kracht die je kan voelen en die zich vaak uitdrukt in een hoger begrip, een groter ideaal, een visie of spiritueel principe.

Verken dit in de stilte van je hart. Verken het in je sjamanistische trancereizen of meditaties. Ontdek hoe je deze stroom van inspiratie kan laten groeien door ze te schenken en doe dit. Dit is het pad om jezelf op te tillen uit beperkte energie en aanslepende stagnering.

Open je voor de impuls van je hart, gericht op schenken, en doe dit. Stel het niet uit, maar doe het.

Plant een boom, zing een lied, maak een schilderij, doe vrijwilligerswerk. Doe iets dat je verbind met de bruisende kracht die in je leeft en die je helpt de geïsoleerde conditie van je energie te overstijgen. Doe iets dat levensbrengend is. Iets dat uitreikt naar de wereld. Maak hierin steeds opnieuw contact met het ruimere energieveld. Het pad kan zich zo ontvouwen, daar waar het voordien gestagneerd was. Laat ideeën over wat al dan niet mogelijk is los, en schenk iets levensbrengend, klein of groot. Laat de overtuiging dat dit niet kan los.

Zoek wegen om de geschenken die leven in je hart te schenken. Wacht niet op verandering, maar breng verandering. Schenk iets dat je vreugde brengt wanneer je het doet. Vind een visioen van nieuw leven in je hart, en geef het voeding, elke dag. Schenk een glimlach overal waar je komt, wees betrokken, verbind je met je medemens. Breng inspiratie.

Wees daarin open voor de nieuwe impulsen, lessen of mensen die op je pad komen. Voel de levensbrengende kracht in wat je doet. Wanneer je op deze manier schenkt, ontvang je kracht. Omarm ze.

Enkele intenties voor je sjamanistische trancereis of meditatie:

– Hoe kan ik de stroom van inspiratie vergroten in mijn leven?
– Wat zijn de geschenken die ik vandaag kan schenken in de wereld?
– Hoe kan ik mezelf verbinden met het ruimere krachtveld van inspiratie?
– Welke visie en houding kan me helpen een grotere levenskracht te omarmen?

Ga voor de kracht, en koester hoe ze nieuw leven brengt binnenin jezelf en de wereld.

Morgen volgt het derde deel in deze reeks

Warme groet,

Roel

PS: Als dit artikel je inspiratie brengt, of je een ervaring wil delen over je werk hiermee, kan je je reactie hieronder posten

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Speak Your Mind

*