Anam Cara SjamanismeSjamanisme: Onze Benadering

Sjamanisme als Groei in Bewustzijn en Spirit

“Er is maar één medicijn voor al je kwalen en dat ben jij" - Andy Baggot

Sjamanisme is een erg ruim begrip. Daarom willen we op deze pagina duidelijk maken hoe wij er mee omgaan en waarom.


Onze visie is dat iedereen toegang kan krijgen tot innerlijke wijsheid, goddelijke inspiratie, healing en kracht. Dit is dan ook het doel van al het werk dat we doen en van de sjamanistische cursussen en trainingen.


De essentie van onze trainingen ligt in het ondersteunen en begeleiden van mensen in het contact met de andere werelden, met als doel zichzelf en hun leven te openen voor vernieuwing, inspiratie en een groter visioen. Daarom ligt de nadruk in de sjamanistische trainingen op jouw persoonlijk contact met de gidsen en bondgenoten, zodat je jezelf kan open voor nieuwe inzichten, healing en kracht.


Om deze reden staat de sjamanistische trancereis centraal in veel van de trainingen. We bieden je de ruimte en inzichten waardoor jij zelf je verbinding kan voeden. Het is de ervaring van de reis zelf die de leraar is.


Onze trainingen zijn bedoeld voor mensen die verantwoordelijkheid willen nemen in hun leven en zichzelf willen openen voor de realiteit van de ziel. We komen samen in cirkels om te leren en te groeien. We komen samen om te luisteren vanuit het hart en schoonheid, kracht en welzijn te laten ontvouwen. Maar ook om eerlijk te zijn tegen onszelf, te zien waar we groei tegenhouden en deze angsten los te laten.


Het sjamanisme is in onze ervaring een pad van herinnering. Herinneren wie we werkelijk zijn. Een pad dat ons toelaat de energieën en overtuigingen die ons niet meer dienen los te laten en ons te richten op een groter visioen van ons wezen. We geloven dat iedereen op aarde is om een leven te leiden van vreugde, overvloed, gezondheid, kracht en liefde. Inspiratie is de stroom die we kunnen uitnodigen om ons hierin te groeien. Steeds verder groeiend en ontvouwend, de stroom volgend.


Het sjamanistische werk is 'spirit driven': gestuwd door spirit, en we ondersteunen mensen dan ook in het laten openbloeien van hun eigen, unieke en authentieke stem, hun eigen vrijheid. Dit door een steeds dieper openen voor de innerlijke kern en het groter visioen dat daar op je wacht.


Een centraal aspect van het werken met de trancereis is een dieper begrip van de intentie en de manier waarop we deze formuleren. De kwaliteit van je intentie bepaalt immers het antwoord. Daarom leggen we hier een grote nadruk op.


Ook gebruiken we de kracht van de cirkel om de toewijding te voeden. Want het is de toewijding en verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en alle aspecten van ons leven dat maakt dat we de droom die in elk van ons huist kunnen waarmaken. Het durven toelaten van inspiratie en ernaar handelen is waar het werkelijk om gaat.


Onze trainingen zijn in de eerste plaats gericht op de transformatie van het bewustzijn, de kracht van herinnering en liefde. We werken vanuit de ervaring dat overgave aan liefde onze enige focus hoeft te zijn en dat van daaruit al de rest volgt. Liefde opent de deuren van het hart, waardoor innerlijke wijsheid naar voren kan komen.


We laten het verlangen om alles te verklaren en begrijpen los, om ons over te geven aan de ervaring van het mysterie, de levenskracht zelf. Elk van ons is in staat zich te openen voor de stroom van inspiratie. Daarom beschouwen we vele vragen die opkomen in de trainingen als uitnodigingen om de antwoorden in jezelf verder te laten openbloeien.© Roel Crabbé - 2008

 

Roel begeleidt de Basiscursus Sjamanisme, alsook vele losse workshops en trainingen in sjamanisme, het werken met de Sjamaantrom, Klankhealing rituelen en Zweethutceremonies

Hij begeleidt 2 healingtrainingen:
- 'Het Pad van de Gewonde Genezer' - Training Sjamanistische Healing
en 'Spirit in Klank' - training Sjamanistische Klankhealing.

Ook kan je op deze website vele van zijn geleide Online Meditaties gratis bekijken.

Hieronder kan je een overzicht vinden van zijn artikels over Sjamanisme, de workshops Sjamanisme en artikels over Sjamanisme die verschenen op de Anam Cara Blog. 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels

     

>>> Elementen van het Sjamanisme

>>> De Wereld van de Sjamaan

>>> Sjamanisme Wereldwijd

>>> Hedendaags Sjamanisme

>>> Sjamanisme: Het Ontwaken van de Medicijnmensen

>>> Sjamanisme: Onze Benadering

>>> Gebeden van de Voorouders

>>> Herinnering van het Heilige

>>> De Kracht van het Gebed en de Cirkel in het Sjamanisme

>>> De Roep van de Sjamaan

 

 

>>> Overzicht van de Workshops en Trainingen Sjamanisme

 

 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels op de Anam Cara Blog


donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara