Archives for januari 2016

Lessen van afscheid en geboorte

De laatste weken van het afgelopen jaar waren bijzonder intens voor ons. We namen afscheid van een dierbare geliefde vriendin en haar afscheidsceremonie zindert nog steeds na in ons hart.

Onze verbinding met haar nodigde ons uit om te reflecteren over wat werkelijk belangrijk is in het leven. Het maakte ons stil en deed ons begrijpen dat we opnieuw kunnen kiezen voor wat er in ons wil groeien, welke waarden we in het leven willen brengen en welke keuze we daarin hebben. Een gevoel dat jij vast ook wel kent.

We besloten om met ons gezin samen aan tafel te zitten, onze agenda’s te nemen en te kijken naar wat er mogelijk is, zodat er meer ruimte ontstaat om als geliefden en als ouders de vreugde te delen van het samenzijn. Er werd geschrapt en dan weer opnieuw bijgeschreven en we maakten plaats voor open ruimtes. “Het leven dient geleefd te worden”, zo sprak de innerlijke stem, het zaad werd gepland.

Met deze woorden hoop ik ook in jou een zaadje van reflectie te planten, zodat je dankbaar kan terug kijken naar wat geleerd is en je je kan openen voor het nieuwe dat nu door jou wil groeien. Want dat is toch waartoe het leven ons telkens opnieuw uitnodigt?
Situaties horen nu eenmaal bij het leven en we zijn vaak geneigd ze te bestempelen als “juist of fout”, of als “goed of slecht”. Een goede situatie doet ons glimlachen, een foute situatie is een uitnodiging tot het planten van nieuw zaad.

Vanuit wat ik leerde in deze dagen geef ik je graag dit mee:

 • Wees kieskeurig en warmhartig in je keuze van het nieuwe zaad en draag er zorg voor zodat de nieuwe vrucht zich vanuit een grote liefde een weg kan banen in het leven.
 • Spirit ziet het leven als een avontuur en het doet iets met je als je vanuit deze wijsheid het pad begint te bewandelen. Wat moeilijk is wordt plots een uitdaging. Waar je naar anderen wil wijzen richt je je ogen op jezelf. Waar je dacht geen oplossing te vinden openen zich plots nieuwe mogelijkheden.
 • Ik nodig je uit om diep in jezelf het nieuwe zaad te vinden, de droom die door jou het licht wil zien te leven, de waarheid die door jou wil gesproken worden te spreken, de dans die door jou gedanst wil worden te dansen,…
 • Sta recht in je keuze! Spreek voor de aarde, dans met de kinderen, kom op voor de dieren, wees een voorbeeld in dienstbaarheid, kies ervoor om de beste vriend te zijn, bouw die geniale ecologische woning die je in je hoofd draagt, zing jouw lied voor vrede, schrijf dat boek dat je in je hart draagt,….
 • Reflecteer naar wat geweest is, overschouw wat je wil loslaten en kies wat in de plaats kan komen. Wees zorgzaam, wees oprecht en durf innerlijk te kijken. Waar zorgen waren kan vreugde geplant worden. Waar dwaling was vindt waarheid zijn bedding, waar beperking is kan je overvloed stromen. Richt je geest in aandacht en blijf gefocust. Het oude kan je uitwuiven, het nieuwe mag je verwelkomen! Alles is mogelijk!
 • Ik wens je de schoonheid van het leven toe, de schittering van elke nieuwe stap en liefde die ons allen toekomt!
  Bouw mee aan het paradijs!

  Hartegroet,
  Griet.

  PS:

  >> Reacties kan je hieronder posten.
  >> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
  >> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
  >> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’