Archives for februari 2009

Februari Give-Away

Lieve vrienden,

De reacties op de Give-Away van januari hebben ons diep geraakt. Een gedicht, enkele artikels en zelfs een speciaal opgenomen lied verschenen op deze blog. Elke reactie maakte ons stil en dankbaar. Al gauw werd het duidelijk dat we voor een moeilijke keuze stonden.

Uiteindelijk kozen we Sofie haar tekst, waarin ze de innerlijke reis beschrijft van het afgelopen jaar. Met veel eerbied voor haar oprechtheid en toewijding aan haar groei, hebben we haar tekst een aparte pagina gegeven. Je kan haar tekst hier lezen.

 

We zullen dus ook voor deze maand dezelfde formule aanhouden. 

Dit is het opzet van de Februari give away:   

 

  • We nodigen je uit om, naar aanleiding van een ervaring met een workshop of aktiviteit van ons, een artikel te schrijven. Dit artikel gaat over je eigen beleving en de nieuwe inzichten die deze ervaring je heeft gebracht.
  • Je bent vrij je ervaring te delen in welke vorm dan ook (als een verhaal, gedicht, …)
  • Geef je reactie ook een mooie titel
  • Je reactie dient geplaatst te zijn voor 1 maart.
  • Wij zullen één reactie kiezen, die we in de Nieuwsbrief van maart in de kijker zullen zetten en die op deze blog als artikel een eigen pagina zal krijgen.

>>> We schenken de winnaar een geschenkenbon ter waarde van 75 euro. Deze bon kan gebruikt worden voor 1 of meerdere aktiviteiten die we organiseren en is 1 jaar geldig.

We kijken uit naar je reactie…

Warme groet

Griet en Roel

ps: Je kan je reactie hieronder plaatsen.
Indien je via mail op de hoogte wil blijven van toekomstige Blog-Artikels kan je rechtsbovenaan op deze pagina inschrijven.

Winnaar van de Give Away van januari

Ongeveer een jaar geleden kwam ik in contact met Roel en Griet. Sindsdien ben ik frequent aanwezig tijdens de rituelen die door hen gedeeld worden. Telkens opnieuw sta ik versteld van de kracht en de pure liefde die ze uitstralen. Mijn leven is sindsdien drastisch veranderd.

Ontwaken in Spirit was een prachtige poort naar het voelen van eenheid, naar het voelen van levensvreugde, naar Liefde, naar overvloed, naar kracht,…

De volgende poort kwam enkel maanden later: mijn eerste Reiki-inwijding. Aarding, bewustzijn, liefde, kracht, licht, zelfliefde allen een intens stromen dat ik voelde en nog steeds voel.

Dan kwam de Basiscursus Sjamanisme in september en het maken van mijn trom: opnieuw een thuiskomen in mezelf, een ontwaken van de zon in mezelf, een niewe dageraad, een nieuw leven…

Vervolgens het voorouderweekend. Nog nooit in mijn leven kon ik zo’n krachtige healing ervaren als toen. Effe uit balans, effe een golf van emoties die mijn lichtwezen overspoelen, geschenken om bewust te voelen en te transformeren. Dan ervaren hoe het voelt om opnieuw anders in het leven te staan: het was net of ik in een andere laag van mijn leven vloeide, een nieuwe bewustere laag om daar opnieuw bewustzijn in te brengen.

Onlangs nam ik tevens deel aan Familie van Licht. Zoals Niki in zijn reactie reeds zei, leek alles heel zacht, voor mij minder intens dan de vorige rituelen. Intussen, enkel weken later, weet ik wel beter. Opnieuw is er heel veel in beweging gebracht: een afronding van een intense beperking die een deel was van mijn leven. Het ontstaan van ruimte in mezelf en buiten mezelf. Het ervaren van een immense zelfliefde, een onafhankelijkheid, een loslaten, een overgave, een intensere aarding, aanwezigheid, bewustzijn.

Zoals je wel kunt lezen is er dankzij mijn intense deelname aan de door Griet en Roel begeleide rituelen een extatische zuivering doorheen mijn lichtwezen aan het stromen dat innerlijk licht laat stralen, dat helpt om mezelf te zijn, dat helpt om Liefde te stralen, dat helpt om gewoon te zijn…
Soms brengt deze zuivering pijn, boosheid, verdriet, soms vreugde, lachen, dansen en zingen.

In ieder geval laat het een extatische dankbaarheid en liefde stromen vanuit mijn buik naar mijn hart naar alles en iedereen, naar Spirit, naar mijn gidsen en begeleiders, naar Griet en Roel, naar mijn kinderen, naar Steven, naar Niki, naar Erika, naar alle zielen om me heen en vooral ook naar mezelf, want ik schenk mezelf deze momenten, deze spiegelingen, deze liefde, deze ruimte, …

Danku, danku, danku!!

Sofie

ps: Je kan de andere reacties op de Januari Give Away Hier vinden
      Je kan de Give Away van Februari hier vinden.

Geschenken van God

Daar zit ik dan, stilletjes bij mezelf, klein en kwetsbaar, met dat grote verlangen naar mijn eiland waar ik helemaal mezelf kan zijn.
En dan glimlach ik omdat ik dit zo goed ken, omdat ik dit zolang geleefd heb, omdat ik soms toch nog even terug wil gaan naar wat ik vroeger dacht dat mijn thuis was.

Toen ik vanmorgen Noa naar school bracht kwam dit gevoel even over me. Ik voelde me verdrietig, een beetje in de steek gelaten, niet zichtbaar,…

Tot ik zag hoe Juf Lotte Noa in haar armen nam en  Noa zich dankbaar nestelde op haar schoot.

Ik herinnerde me op dat moment het verhaal van een man die na jaren gevangenis terug de wereld instapt. Hij had zijn tijd niet in afwachting uitgezeten maar had geleerd over hoe hij op een nieuwe manier in het leven kon staan. Toen hij de gevangenis verliet leek het alsof hij voor het eerst in zijn leven naar de bomen keek, de geur van het gras opsnoof, voor het eerst werkelijk een vrouw zag,……

Verwonderd keek ik rond naar al die kleine mensjes in de cirkel, juf Lotte die met een grote glimlach deze kinderen verwelkomde, de zorgzaamheid waarmee dit klasje was ingericht, en ik keek en ademde voor het eerst dit geschenk tot diep in mijn hart.

Met een intens gevoel van dankbaarheid en een grote glimlach reed ik terug naar huis.

Dit zijn geschenken van God. Het herkennen van deze kostbare momenten maakt dat we onze ogen openen voor de aanwezigheid in het nu. We kunnen hieraan voorbij gaan of we kunnen ze herkennen en in dankbaarheid in ons opnemen. Het zijn de zegeningen van het leven.

De keuze die hieraan gekoppeld is, is vrij eenvoudig. Kies ik voor een leven in verbondenheid of in afgescheidenheid, kies ik voor een leven in vertrouwen of in angst….en ga zo maar verder.
Focus en allertheid zijn grote leermeesters in dit proces. Observeer jezelf en bevraag jezelf telkens weer: Is deze keuze ontstaan vanuit vertrouwen of is deze keuze met als raadgever angst. Door wie laat je je leiden.

Zie je je kleinzijn of durf je groot zijn. En dan bedoel ik niet dat je minstens de president van Amerika moet evenaren:-) maar durf jij jezelf zien als dat mooie wezen, die mooie creatie die je werkelijk bent.
Rondkijkend, de geur van de bloemen opsnuivend, glimlachend naar de kinderen, en vervuld van van elk moment in je leven.

Voor mij is dit een mooie leerschool en ik durf gerust toegeven dat ik met regelmaat in een valkuil terecht kom. Maar ik ervaar meer en meer hoe snel ik ze ondertussen herken (die valkuilen), terug op mijn benen sta en verder ga in mijn diepgeworteld vertrouwen dat de wereld een prachtige planeet is of met andere woorden: dat het pardijs hier is.

In liefde,

Griet

ps: Je kan je reactie hieronder posten. Indien je deze blog-artikels via mail wil volgen, kan je je hiervoor inschrijven rechtsboven op deze pagina