Archives for februari 2010

Sjamanistische Workshop: Licht van Transformatie

Voor wie interesse heeft publiceerden we daarnet de pagina over een nieuwe workshop die zal doorgaan op 22 & 23 mei. Centraal in deze Sjamanistische Workshop “Licht van Transformatie” staat het werken met spiritueel licht. We werken met sjamanistische healing, diverse meditaties en het affirmatief gebed.

In deze workshop zullen we samen intensief werken om het energielichaam lichter te maken en deze kracht aan te wenden voor transformatie bij onszelf, anderen en Moeder Aarde. Deze workshop is gericht op mensen die hun verbinding met de levensbrengende kracht en het veld van eenheid en verbondenheid willen versterken.

In tegenstelling tot de andere sjamanistische trainingen, waarvoor je eerst de Basiscursus Sjamanisme dient gevolgd te hebben, is deze workshop ook toegankelijk voor mensen die deze basis niet hebben. Voorwaarde is wel dat je reeds een aktiviteit bij me volgde en dus vertrouwd bent met mijn manier van werken.

Je kan meer informatie vinden via deze link: “Licht van Transformatie” – sjamanistische workshop

Warme groet,
Roel

PS: Reacties kan je hieronder te posten.

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Woorden van Inspiratie

Lieve vrienden,

Na een flinke maand toewijding, enthousiasme en hulp van goede vrienden, kunnen we met veel vreugde een nieuw project met jullie delen.

www.WoordenVanInspiratie.be is een website waar je je kan inschrijven om dagelijks een inspirerend citaat in je mailbox te ontvangen. Het project is door een flinke groep vrienden getest en nu dus klaar voor iedereen. Wanneer je je inschrijft ontvang je vanaf dan elke dag een mail met een inspirerend citaat. Uitschrijven kan je op elk moment en je zal buiten deze dagelijkse mails geen reclame of andere zaken ontvangen.

De citaten die we kozen zijn vooral gericht op bewustwording en spiritualiteit, omdat hier ons hart naar uitgaat. Je ontvangt zo citaten van oa.: Eckhart Tolle, Gandhi, Wayne Dyer, H.H. Dalai Lama, , Albert Einstein, Elisabeth Kübler-Ross,  Marianne Williamson, Michael Bernard Beckwith, Paramahansa Yogananda, Paulo Coelho,  Jamie Sams, Osho, Byron Katie, Buddha, Pema Chodron, Ram Dass, Thich Nhat Hanh, en vele anderen…

Op de website vind je het inschrijfformulier, een pagina met antwoorden op veelgestelde vragen alsook een pagina waar je zo enkele printklare postkaarten met inspirerende citaten kan downloaden. Ook kan je informatie vinden over hoe je zelf citaten kan doorsturen en andere manieren om dit project mee te verspreiden en ondersteunen.

Neem dus gerust eens een kijkje op www.WoordenVanInspiratie.be
We hopen dat dit project vele mensen mag bereiken.

Onze goede vriend Niki zette zich weer achter de computer en creëerde een fijn filmpje, dat je bovenaan dit korte artikel kan vinden. (Bedankt Niki!)

We wensen jullie veel inspiratie toe!
warme groet,
Griet en Roel

PS: Reacties kan je hieronder te posten.

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Healing

Dit is het laatste artikel uit een reeks van 5. Indien je deze nog niet las, is het best dit eerst te doen. Hier zijn de links:

1: Inspiratie
2: Wanneer energie gestagneerd is
3: Wanneer je de stroom van overvloed wil vergroten
4: Relaties in het Licht.

De intentie van het volgende korte artikel is inspiratie te geven die je kan toepassen in je leven. Het is dus geen uiteenzetting over Healing of beschrijving van technieken…

Indien je interesse hebt in specifieke healingtechnieken, kan je op onze site meer info vinden over healingswerk:  Reiki, Sjamanisme, Klankhealing, Zweethutceremonies en Individuele Healingconsulten.

Healing

Alle emotionele ongemak kan worden herleid tot één factor: we geloofden wat we dachten te zijn. We geloofden het verhaal over onszelf.

Verken de stilte en verbind je met diepere lagen van verbondenheid en de tijdloze dimensie van je wezen. Open je voor de ruimere kracht. Neem momenten waarin je je laat oplossen in de eenheid, en alle vormen van identiteit loslaat. Dit maakt dat de levenskracht vrijuit aan het werk kan. Ga liggen en laat je oplossen, als zout in water.

Verken wie je werkelijk bent, los van het verhaal van wat er allemaal misloopt of moet veranderen. Verken de tijdloze dimensie van je wezen. Leer deze dimensie te voelen gedurende je dag. Leer ze je leraar te maken in eenvoud en innerlijke warmte. Zie de tijdloze dimensie, overal waar je komt. Omarm de stilte daarin.

Richt je op het schenkend aspect van de Ziel. De ziel stroomt altijd over. Leer te leven vanuit de overstroom van je wezen. In kleine dingen, in een glimlach, in begrip, in hulpvaardigheid. Healing is de openbaring van heelheid. De openbaring van heelheid gaat hand in hand met de ontdekking dat we niet waren wie we dachten te zijn. Je bent veel meer als wat je ooit zal kunnen bevatten.

Ontdek dat, zelfs in je donkerste nachten, vrede bij je was. Word je bewust van het feit dat liefde, overvloed, vrede, inspiratie altijd aanwezig zijn. Nodig deze krachten bewust uit. Richt je er op.

Geniet van de eenvoud van je ware wezen. Geniet er van te ontdekken hoe bijzonder het leven is. Hoe bijzonder alles en iedereen is. Eer dit. Eer het leven overal waar je het ontmoet.

Laat je leiden door de innerlijke impulsen. Leer nieuwe wegen van innerlijke transformatie en verdiep degene die je al kent.
Leer als nooit tevoren. Open je voor dieper begrip en inzicht. Laat alles los wat je denkt te weten, zodat dieper begrip kan groeien.

Vind wat voedend is voor jouw pad en volg dat. Laat het vuur niet doven, blijf je verbinden met de cirkels waar jij je thuis voelt en kan groeien. Stop met dromen over het pad en bewandel het. Altijd lerend, altijd groeiend en overal en altijd de goedheid delend.

Er zijn altijd en overal handen van gidsing, begeleiding en hulp op je pad. Neem ze aan. Wees zelf een helpende hand wanneer dit je gevraagd wordt.

Laat jezelf in je meditaties baden in helder wit licht.

Laat zoveel als je kan het verhaal over ‘de ander en ik’ los. Wees zacht en erken dat het leven binnenstroomt in elke adem, in elk moment. Spreek tot het leven. Geef jezelf toestemming te stralen.

Ontdek dat het leven vernieuwing is. Hou op met bidden voor een nieuw begin. Bid voor de realisatie dat elk moment een nieuw begin is.

Je oude ‘ik’ ligt achter je. Je verleden ligt achter je. Wees hier en nu. Er is goedheid in je hart. Deel ze, cultiveer ze.

Het leven op aarde is een korte dans. Dans met al je kracht. Dans een dans van goedheid. Ga elke dag rusten in het besef dat de wereld een betere plek is geworden door jouw goedheid.

Hier en nu, desondanks alles wat er in je leven misschien gaande is, kan je kiezen om iets goeds te vinden in jezelf en dit te verspreiden. In die kracht, schuilt de heelheid van je wezen.

Geniet er van.

Ik hoop dat deze reeks artikels je inspiratie brengt en iets mooi mag brengen.

Warme groet,

Roel

PS: Voel je vrij je reacties hieronder te posten.

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Relaties in het Licht

Dit is het vierde artikel uit een reeks van 5 artikels. Hier zijn de links naar de vorige artikels. Het is best deze eerst te lezen…

1: Inspiratie
2: Wanneer energie gestagneerd is
3: Wanneer je de stroom van overvloed wil vergroten

Relaties in het licht:

Net zoals in alle aspecten van het leven, is het goed je in relaties te richten op de diepere dimensies van de ziel. Ik heb het dan over verantwoordelijkheid nemen binnenin jezelf, en werken aan je eigen bewustwording, overtuigingen, houding en energie.

Neem daarom tijd voor jezelf, voor de verkenning van je eigen energie. Word je bewust van je verlangen in liefde en vrede te leven. Erken dit en koester het. Neem dit verlangen als vertrekpunt en begin je te richten op de voortdurende tocht in jezelf. Verken hoe liefdevol de liefde kan zijn, hoe vredevol de vrede. Hoe schoon de schoonheid.

Merk hoe al deze kwaliteiten van de ziel verbonden zijn met elkaar. Wanneer we groeien in het ene, groeit het andere aspect vanzelf mee. Verken dankbaarheid, eenvoud, dienstbaarheid, vriendschap, vrijgevigheid, begrip, mededogen, enthousiasme, liefde, licht, lichtheid, bewustzijn….

Relaties zijn er voor onze groei. Word verliefd op je eigen groei!

Neem dit als je spirituele discipline. Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid neemt. Zie elk moment als een kans voor je transformatie. Wanneer je woede voelt, en je ‘o zo gelijk’ hebt, ontdek hoe je de weg terug naar vrede kan vinden. Het pad van transformatie is een aktief pad, het heeft niets te maken met zweverigheid.

Vind de moed om je eigen gerechtvaardigde lijden, woede en afgunst los te laten. Wanneer een relatie je in contact brengt met je pijn, omarm het, en transformeer jezelf met de kracht van liefde.
Ontdek wegen in jezelf om oude identificaties los te laten, en je licht te laten stralen waar het niet straalde voordien.

Je bent krachtiger dan je denkt. Omarm het besef dat je elk moment, je eigen bewustzijn en energie kan transformeren.
Dit vraagt moed, want het moment komt dat we denken dat we gelijk hebben, dat we naar anderen wijzen.

Wees daarom bewust van je gedachten en woorden. Wees bewust en eer de stilte, daar waar je vroeger sprak over negativiteit. Neem verantwoordelijkheid, want zo omarm je kracht.

Je bent volledig in staat alles te transformeren. Voel de vrijheid die daar in leeft!

Enkele ideeën voor je Trancereizen of Meditaties…

– Wat kan ik schenken?
– Hoe kan ik me vrijmaken van de illusie van verleden?
– Hoe kan ik liefdevoller ten opzichte van anderen en mezelf zijn?
– Hoe kan ik anderen eren in mijn hart?
– Wat kan ik doen om relaties die niet harmonieus aanvoelen op te tillen in het veld van harmonie.

Let wel: Zoals je merkt zijn al de intenties in deze reeks gericht op jezelf en het transformeren van je eigen energie en bewustzijn. Vermijd in je trancereizen en meditaties gedachten en houdingen waarin je dingen van anderen verwacht. Dit is verwarrend en er is doorgaans schaduw aan het werk. Hou het eenvoudig en voel hoe je de eigen energie kan licht maken, daar waar die zwaar was. Dit is de kern van al het werk.

Indien je deze nog niet hebt, kan je de sjamanistische meditatie “Ritme van de Schepping” dowloaden en hiervoor gebruiken.

Morgen volgt het laatste artikel uit deze reeks,
Geniet van je dag!

Warme groet,

Roel.

PS: Plaats hieronder gerust een reactie, om je ervaring met deze principes en ideeën te delen…

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Wanneer je de stroom van Overvloed wil vergroten

Dit is het derde artikel in een reeks van 5 artikels. Hier zijn de links naar de vorige artikels, het is best deze eerst te lezen:

1: Inspiratie
2: Wanneer energie gestagneerd is

Wanneer je de stroom van overvloed wil vergroten:

Overvloed is alomtegenwoordig. Om overvloed toe te laten moeten we bereid zijn zelf een instrument van overvloed te worden. Dit is een sprong in bewustzijn, als een bewuste keuze overvloed te brengen, te leven en denken.

In een periode waarin ik voor financiële uitdagingen stond, gaf mijn lerares uit de droomwereld me een fundamentele les, die heel mijn leven veranderde. Ze leerde me levenskracht voelen, en hoe deze kracht overal volledig aanwezig is en geactiveerd kan worden door overgave en dienstbaarbeid. Ze zei me: “Roel, telkens wanneer je denkt aan tekort, denk je niet aan dienstbaarheid. Wees dienstbaar, elke dag meer.” Deze ervaring veranderde mijn leven. Het gaf me richting en hielp me aktief te worden. Sindsdien vraag ik mezelf elke dag waar ik kan dienen, wat ik kan doen om iets goeds in de wereld te brengen. Een grotere kracht, en overvloed, kwam in mijn leven.

Wanneer je de stroom van overvloed wil vergroten in je leven, richt je op de verkenning van het veld van dienstbaarheid en circulatie van energie. Richt je op de dimensies van de ziel en hun schenkende aard. De ziel wil altijd delen, is altijd groeiend, kent geen tekort.

Ontdek welke de geschenken zijn die je kan schenken aan de wereld. Je hebt geschenken in je hart. Je hebt talenten, geniale ideeën, dromen. Ontdek ze en schenk ze elke dag aan de wereld, op je eigen creatieve manier. Hou op met wachten op de verandering. Overvloed is overal, maar het is aan elk van ons om te kiezen overvloed te brengen, overal waar we komen.

Ontdek hoe je hulpvaardig kan zijn, overal waar je komt. Wees een helpende hand, overal. Ontdek diepere lagen van je eigen begrip, mededogen, enthousiasme en vrijgevigheid.

Verbind je met een groter visioen van je leven, en hoe je dit kan leven. Ontdek een hoger ideaal in je leven, en leef daarvoor. Beslis voor jezelf waar jou leven over gaat. Waarvoor ben je hier, op deze planeet?

Wanneer je dit ter harte neemt kom je in contact met een diepere motivatie en, uiteindelijk, je doelsbestemming.

Je bent niet hier gekomen om meer en meer te gaan verzamelen, je bent hier om te delen, om je talenten in te zetten voor datgene waarin je gelooft. Het pad van schenken is het pad van overvloed. Leer te voelen hoe de stroom van overvloed voelt en herken het overal waar je komt. Laat je angsten over tekort los, zonder verantwoordelijkheden naast je neer te leggen.

Ontdek wat je te schenken hebt. Schenk elke dag meer. Je hebt gaves, talenten, dromen. Breng ze in de wereld. Dien het groter visioen dat leeft in je hart. Financiële overvloed is een direct gevolg van dienstbaarheid. Help elkaar en zie hoe overvloed overal aanwezig is.

Enkele Intenties voor je innerlijke reizen of meditaties:

– Wat kan ik schenken aan de wereld, elk moment en overal? Hoe kan ik hierin groeien?
– Welke gaves en talenten kan ik meer gaan inzetten voor het goede van al?
– Welke stappen kan ik zetten om vanuit een ruimer visioen te leven?
– Hoe kan ik het bewustzijn van overvloed in mezelf en anderen laten groeien?

Ik wens je een dag vol overvloed toe, en de moed om het te verspreiden.
Morgen volgt deel 4 van deze reeks.

Warme groet,

Roel

PS: Laat gerust een reactie om te laten weten hoe deze principes voor je werken… Reacties kan je hieronder posten

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Wanneer je energie gestagneerd is, beperkt voelt of je ziek bent

Dit is het tweede Artikel uit een reeks van 5 artikels. Indien je het eerste artikel nog niet gezien hebt, kan je dit best eerst lezen. Hier is de link:

1: Inspiratie

Wanneer je energie gestagneerd is, beperkt voelt of je ziek bent:

Soms voelt onze energie gestagneerd. We zitten in een situatie die niet lijkt te veranderen. Wanneer dit gebeurd is het belangrijk ons te openen voor een nieuwe impuls, beseffende dat energie altijd beschikbaar is, wanneer onze visie en houding er open voor staan. Deze openheid van visie en bereidheid een andere houding toe te laten, is fundamenteel. Wanneer we dit doen, kan de levenskracht, die altijd vernieuwing brengt, haar werk doen.

Verken daarom welke inspiraties werkelijk leven in je hart en wat hun ruimer energieveld is. Wanneer er inspiratie in je hart leeft om iets te scheppen, is er ook een ruimer energieveld, dat jouw persoonlijke identiteit overstijgt. Dit is een kracht die je kan voelen en die zich vaak uitdrukt in een hoger begrip, een groter ideaal, een visie of spiritueel principe.

Verken dit in de stilte van je hart. Verken het in je sjamanistische trancereizen of meditaties. Ontdek hoe je deze stroom van inspiratie kan laten groeien door ze te schenken en doe dit. Dit is het pad om jezelf op te tillen uit beperkte energie en aanslepende stagnering.

Open je voor de impuls van je hart, gericht op schenken, en doe dit. Stel het niet uit, maar doe het.

Plant een boom, zing een lied, maak een schilderij, doe vrijwilligerswerk. Doe iets dat je verbind met de bruisende kracht die in je leeft en die je helpt de geïsoleerde conditie van je energie te overstijgen. Doe iets dat levensbrengend is. Iets dat uitreikt naar de wereld. Maak hierin steeds opnieuw contact met het ruimere energieveld. Het pad kan zich zo ontvouwen, daar waar het voordien gestagneerd was. Laat ideeën over wat al dan niet mogelijk is los, en schenk iets levensbrengend, klein of groot. Laat de overtuiging dat dit niet kan los.

Zoek wegen om de geschenken die leven in je hart te schenken. Wacht niet op verandering, maar breng verandering. Schenk iets dat je vreugde brengt wanneer je het doet. Vind een visioen van nieuw leven in je hart, en geef het voeding, elke dag. Schenk een glimlach overal waar je komt, wees betrokken, verbind je met je medemens. Breng inspiratie.

Wees daarin open voor de nieuwe impulsen, lessen of mensen die op je pad komen. Voel de levensbrengende kracht in wat je doet. Wanneer je op deze manier schenkt, ontvang je kracht. Omarm ze.

Enkele intenties voor je sjamanistische trancereis of meditatie:

– Hoe kan ik de stroom van inspiratie vergroten in mijn leven?
– Wat zijn de geschenken die ik vandaag kan schenken in de wereld?
– Hoe kan ik mezelf verbinden met het ruimere krachtveld van inspiratie?
– Welke visie en houding kan me helpen een grotere levenskracht te omarmen?

Ga voor de kracht, en koester hoe ze nieuw leven brengt binnenin jezelf en de wereld.

Morgen volgt het derde deel in deze reeks

Warme groet,

Roel

PS: Als dit artikel je inspiratie brengt, of je een ervaring wil delen over je werk hiermee, kan je je reactie hieronder posten

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Inspiratie

Met regelmaat schrijf ik brieven naar de groep mensen die een Basiscursus Sjamanisme of andere trainingen Sjamanisme bij me volgden. Hierin beantwoord ik dan vragen waarvan ik weet dat ze bij meerdere mensen spelen, of reik ik wat ideeën aan.

Vorige week verstuurde ik een tekst met flink wat ideeën in. Later op de dag bedacht ik dat deze ideeën ook waardevol kunnen zijn voor mensen die niet werken met de Sjamanistische Trancereis.

Ik heb deze ideeën de afgelopen dagen verder uitgeschreven en zal deze in een reeks van 5 artikels publiceren op deze blog. Je zal deze week elke dag één artikel hier vinden.

Deze ideeën kan je praktisch toepassen en  meenemen in je innerlijke beschouwing, meditaties of gebed. Indien je graag wil, kan je de geleide Sjamanistische Meditatie “Ritme van de Schepping” gebruiken.

De 5 artikels zijn:

1: Openen voor Inspiratie (Vandaag)

2: Wanneer energie gestagneerd is

3: Wanneer je de stroom van overvloed wil vergroten

4: Relaties in het Licht

5: Healing

Ik hoop dat dit waardevol voor je mag zijn.

Openen voor Inspiratie

In deze koude tijd is het goed je dieper te verbinden met inspiratie. De sjamanistische trancereis kan je helpen nieuwe lagen van inspiratie te verkennen, zodat je je kan openen voor de groei die zich in de lente kan openbaren. Je kan je in je innerlijke beschouwing, meditaties of gebed bewust openen voor deze kracht.

Inspiratie is een levend gegeven. Het is even belangrijk en reëel als de stoel waar je op zit, of de boom in de tuin. Het veld van inspiratie is eindeloos en we doen er voortdurend beroep op, bewust of onbewust. Alles in ons leven komt voort uit inspiratie, het is de bron van waaruit ons leven ontstaat. Wanneer je je hier bewust van wordt, openen deuren zich. Je komt tot de realisatie dat niets in het leven vaststaand is en dat je waar dan ook tenmidden van een veld van eindeloze mogelijkheden staat.

We hebben allemaal onze persoonlijke inspiratie, maar er is ook een ruimer veld van inspiratie, een goddelijke poel van eindeloze mogelijkheden die bruist van levenskracht en vitaliteit. Wanneer je je hiermee verbindt, daalt een stilte in je wezen. Een stilte die tegelijkertijd bruist, vitaliseert en wakker maakt.

Zo kunnen we wanneer we een uitdaging hebben, ons richten op de oplossing die ons het beste lijkt, onze persoonlijke inspiratie.

Maar we kunnen verder gaan, door diep naarbinnen te gaan en het stiltepunt van ons wezen te omarmen. Van hieruit kunnen we ons verbinden met de dimensie van stralendheid, die altijd aanwezig is. We doen dit door de uitdaging waar we een oplossing voor zoeken volledig los te laten en ons in de innerlijke stilte te verbinden met de tijdloosheid, gericht op stralende kracht. Dit is een toestand van overgave. We houden op met zoeken.

Op deze manier gaan we bewust voorbij aan het proberen “op te lossen” van een probleemsituatie en maken we verbinding met een ruimer veld, waarin deze problemen niet bestaan. Je doet dit niet als een manier om problemen te ontvluchten en wat gedaan dient te worden te ontwijken, maar om je bewust te worden van een ruimer krachtveld en je hier dieper mee te verbinden. Je keert terug naar de stilte van waaruit alles geboren wordt.

Dit proces van overgave vraagt van ons de moed om alles los te laten en ons te richten op het tijdloze hier en nu. Je vertrouwt dat oplossing wel zullen komen en bewaart je verbinding met stralende kracht, beseffende dat alle wegen, altijd, openliggen.

Vanuit dit ruimer krachtveld kan je deze situaties heel anders benaderen en zullen constructieve oplossingen zich veel makkelijker aandienen. Open dus je geest voor vernieuwing, inspiratie en kracht.

Wanneer problemen blijven aanslepen, is dit zeer zeker aan de orde. We geraken vast in bepaalde overtuigingen en houdingen, die groei belemmeren. Door los te laten en ons over te geven, laten we toe dat ruimere inspiratie kan komen. Deze toont ons wegen die we voordien niet zagen en nodigt ons uit te groeien.

Groei vraagt van ons allen onze oude identiteit te lossen, en wakker te worden in de evolutie van de ziel. Dit zijn goede intenties voor je trancereizen, meditaties en momenten van afstemming.

Maak de volgende dagen bewust tijd voor je verbinding met de innerlijke tijdloze stilte. Laat jezelf rusten in het veld van grotere inspiratie, waarin je ervaart dat we veel groter zijn als wie we denken te zijn. Open je voor eindeloze mogelijkheden. Laat beperking los, ga naar binnen, open je en nodig nieuwe inspiratie uit. Doe dit aktief en bewust.

Verbind je dieper met de dimensie van goedheid in je wezen, waarin eindeloze mogelijkheden om goedheid te schenken zich openbaren. Omarm de goddelijke eenvoud van het leven.

Wanneer de stroom van inspiratie je bij de hand neemt
Spreid dan je vleugels en vlieg…

Morgen volgt deel 2 uit deze reeks.

Warme groet,
Roel.

PS: Laat gerust weten hoe dit voor jou werkt in je leven, of waartoe het je inspireerd. Je kan je reactie hieronder posten

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Je verbinden met Reiki is je verbinden met het paradijs dat reeds in je leeft.

Gisteren sloot ik het weekend van Reiki 1-inwijdingen in dankbaarheid af. Na elk weekend kijk ik met dankbaarheid terug op het samenzijn met mensen die mekaar meestal nog nooit eerder hebben ontmoet. Afscheid nemen na twee dagen intens samenwerken gaat altijd gepaard met een diep gevoel van verbondenheid, het gevoel dat je mekaar al veel langer kent en een groot respect voor ieders zijn.

Vanuit het nazinderen van dit mooie werk, schrijf ik graag over een vraag die me vaak gesteld wordt. Nl: “Wat is Reiki“. Een energie die veel besproken is. Hoe deze energie eruitziet kan ik je niet vertellen, het is de ervaring door ermee te werken die je dat duidelijk maakt. Maar wat ze met je doet is veel gemakkelijker te communiceren.

Reiki is die energie die je brengt naar de plaats in jezelf waar liefde en harmonie huizen. Waar vrede en heelheid is. Waar verhalen ophouden en onderscheid tussen mensen niet meer bestaat. De plaats waar je de ervaring opdoet dat alles één is.

In deze plaats is het eenvoudig om je hart te openen om met een nieuwe blik de wereld te aanschouwen.

Reiki is een eenvoudig voertuig om naar die plaats te reizen en deze ruimte te betreden.

Wanneer je in deze innerlijke ruimte bent ben je vrij, vrij van verlangen, vrij van denken, vrij van moeten, vrij om helemaal jezelf te zijn.

Het geeft je de mogelijkheid om het verleden te zegen en los te laten, het heden in liefde te betreden en de toekomst in vertrouwen tegemoet te gaan.

Door verder te werken met deze mooie energie nestel je je in de Heilige ruimte in jezelf en kom je tot de ware ervaring dat God alom in je aanwezig is. Dat ondersteuning voor je verdere groei altijd nabij is.

We zijn allemaal onderweg, elk op onze eigen manier. Je verbinden met Reiki is je verbinden met het paradijs dat reeds in je leeft.

Dat is Reiki.

Wanneer ik na Reiki-Inwijdingen terug huiswaarts keer naar mijn lieve schatten voel ik me vervuld, dankbaar en stroom ik over van liefde.

Ik ben dankbaar voor het pad dat ik hierin mag bewandelen en eer mijn Reiki-master die me zoveel leerde over dit Heilige werk.

Het vertoeven in de Heiligheid is een zegen die ons allen toekomt.

In liefde,
Griet.

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.

>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Reacties kan je hieronder posten