Archives for december 2008

Symfonie van Eenheid

Een tijdje geleden zei Griet me: “Roel, misschien moet je je gedichten maar eens delen met de wereld…” Die gedachte schoot me te binnen gisteren, toen ik aan het schrijven was. Kortom, ik zal dat dus gaan doen.

We kregen vele reacties op de blogpost van eergisteren, waarin onze leraar haar medicijnlied deelde. De reacties, het steeds opnieuw herinneren van de liefde, een stroom van dankbaarheid borrelde op in de kerstnacht. Dat alles wil ik delen in volgende woorden. Met een oprechte wens voor het nieuwe jaar voor jullie allen.

 

Mijn dochter zingt de sterren van mijn hart tot glorie
Danst met haar kinderstem doorheen mijn universum.
Ze draagt het licht in haar lied
En straalt hier als sterren ver weg.
Ze zingt en het kind in mij zingt mee,
Als broeder, vader en zoon.
 
De wijsheid van de schepping in een lied.
Haar heilige adem in lofgezang geschonken
Als nieuwe adem voor mijn ziel
Als een sterrenlied uit het hart van liefde.
 
Moge alle harten zingen
een vreugdelied in de symfonie van eenheid.
Hand in hand, in eenvoud en glorie
Als kinderen van de aarde
Als kronen van de schepping
En thuis in de liefde van ons hart

 

Schitterend Jaar toegewenst!!

Roel

ps: Je kan je reacties hieronder posten.
Indien je deze blogposts via mail of rss wil ontvangen, kan je rechtsboven op deze pagina inschrijven.

Nieuwjaarswensen vanuit ons hart

Lieve vrienden,

We zaten net bij elkaar, werkend aan de Nieuwsbrief. We vroegen ons af wat we konden delen om onze wensen voor jouw nieuw begin over te dragen.

Maar zoals dat soms gaat wanneer het hart overstroomt, waren we beiden sprakeloos.

Griet kreeg ineens het lumineuze idee om één van onze belangrijkste leraars te vragen een krachtig medicijnlied te delen met jullie. Dit lijkt ons goed om te doen. Het is een lied over de verspreiding van het licht en onze ware kern.

We hopen dat het jullie evenzeer mag verwarmen als dat het ons doet.

We hopen dat het licht ook jullie harten mag vervullen.

Bedankt voor de vriendschap!

Met onze oprechte wensen voor alles in je leven, voor al je dromen.

Liefdevolle groet

Griet en Roel

ps: Je kan je eigen wensen hieronder delen via het reactie-formulier
Indien je deze blogposts in je mailbox wil ontvangen kan je je rechtsboven op deze pagina inschrijven voor onze blognieuwsbrief.

Zegen van de Cirkel

“Het was donker, het zweet vormde parels over gans mijn lichaam en ik gaf me over aan de genezende kracht van de stoom. Ik voelde me thuis in mezelf en in de veilige cirkel van mijn familie. Mijn gebed ging over dankbaarheid.”

We zaten samen in de Zweethut  om te bidden voor onszelf en al wat ons dierbaar is.  Roel vertelde hoe de woorden van mensen hem, op momenten dat hij twijfelt of angst voelt om dit pad verder te bewandelen, de kracht geven om toch weer verder te gaan. En hoe dankbaar hij daarvoor is.

Net zoals wij allen ken ik dit gevoel heel goed, deze angst om toch telkens weer nieuwe stappen te ondernemen en je opnieuw over te geven aan wat er wil openbloeien.  Ik was ook zeer ontroerd door zijn openhartigheid.

Gisteren kreeg ik een telefoontje van één van mijn Reiki-studenten die ongeveer een drietal maanden geleden haar eerste Reiki-initiaties mocht ontvangen.

Ondertussen is ze een trouwe gast op de open-Reiki-avonden wat natuurlijk altijd fijn is. Het is mooi om te zien hoe mensen met veel toewijding dit pad bewandelen.

Ze vertelde me opnieuw hoe dankbaar ze is voor wat dit weekend haar gebracht heeft. Ik wil wel graag enkele van haar mooie woorden met jullie delen:

“tranen rollen… nog steeds over mijn wangen bij het diepe en gelukzalige gevoel dat ik aan het weekend ‘inwijding in reiki I’ heb overgehouden.  Maar dat is niks, tranen maken je mooi he ;-).

Ik wilde jou en de hele groep echt graag nog een keertje bedanken om me 1 van de prachtigste en meest kostbare geschenken te hebben gegeven.   Bovendien is het een geschenk dat zich elke dag nog meer en meer zal ontvouwen (zo ervaar ik het) en dat is overweldigend prachtig (tranen rollen…). In life, you meet many people and some leave footprints on your heart. Mooi eigenlijk hoe je op zo’n korte tijd zo’n mooie mensen ontmoet die ik enorm graag een warm plaatsje in mijn hart geef.”

En dan weet ik dat het goed is om dit werk te doen, om mensen uit te nodigen deze verbindingen aan te gaan. Om hen te begeleiden en te ondersteunen in hun engagement om zichzelf te genezen en zo een bijdrage te leveren aan onze mooie planeet.

Een nieuwe weg inslaan kan veel in beweging zetten en soms kan dat heel alleen voelen. Het samenzijn in de cirkel kan dan juist dat beetje herkenning geven, waardoor je toch weer verder gaat.

Mijn schrijven zou je een beetje kunnen zien als een uitnodiging om mee de cirkel te betreden. Om samen te zijn en te delen wat er in ons leeft. Om te glimlachen, te huilen, dankbaar te zijn, handen te reiken, harten te verbinden,…..

We leven in een zeer bewogen tijd, ik merk dit bij mezelf en bij de vele mensen waarmee ik dagelijks werk in mijn Healing Praktijk. Maar niets of niemand zegt dat je dit alleen hoeft te doen. We zijn samen onderweg, wat bij jou geneest, geneest bij mij, en de vreugde die in ons leeft leeft in alle harten.

Kom mee in de cirkel, laat ons handen reiken, in mekaars ogen kijken en dankbaar zijn voor de schoonheid die we zo kunnen delen.

In liefde,
Griet.

We kijken uit naar je reactie…
Indien je deze blog wil blijven volgen kan je je rechtsboven op deze pagina inschrijven voor onze Blog Nieuwsbrief

Jouw Visioen en de Sjamanistische workshop Familie van Licht

Lieve vrienden,

De tijd vliegt! Zoals elke maandag hebben we hier een artikel voor de deelnemers van de Sjamanistische  workshop “Familie van Licht“. Weer delen we hier met jou enkele vragen om over te reflecteren en je op deze manier uit te nodigen je dieper te verbinden met de intentie en kracht van deze workshop.

(Indien je graag deelneemt aan deze Sjamanistiche Vierdaagse maar nog niet op de hoogte bent van onze Give-Away, waarin we elke deelnemer die dat wenst 25 euro schenken, ontvangen, dan kan je hier meer lezen…)

Het feit dat je deelneemt aan deze workshop (of eender welke andere aktiviteit die gericht is op je persoonlijke groei), getuigt van een diep geloof in je eigen evolutie en de evolutie van de mensheid. Dit is onlosmakelijk verbonden met je eigen innerlijke wijsheid en de waarheid van je ziel.

Daarom nodigen we je uit over de volgende vraag te reflecteren en je te verbinden met de kracht die deze brengt. Zoals steeds kan je je woorden te delen via je reactie…

1 Wat is jouw visioen van het leven op aarde en de mensheid?

2 Tot wat zullen wij volgens jouw innerlijk weten als mensheid uitgroeien en wat is jouw bijdrage daarin?

We kijken uit naar je reactie!

Warme groet

Griet en Roel