Archives for december 2010

Voorbij de illusie van scheiding…

Vorige week waren wij samen met velen om afscheid te nemen van een dierbare vriendin. Na een periode van ziekte begrepen zij en haar man dat hun samenzijn hier in dit leven eindigde. In de drie weken tijd die hen nog restte, kwamen zij tot een vreugde en liefde die hen voorbij de grens van dood en leven verbindt. Het mee moge getuige zijn van dit pad van overgave dat twee schitterende mensen, die mekaar zo in liefde omarmen, bewandelen, maakt me heel stil vanbinnen.

Mijn respect voor hun zorg en toewijding voor mekaar en de vreugde en liefde die hen zo verenigt, is groot. Het is een zegen voor ons allen, toont ons de kern van onvoorwaardelijke liefde. Daar waar we durven loslaten zal alles zich tonen.

Toen ik op een zeker ogenblik tijdens haar afscheidscereomnie, hen beiden over mekaar zag zitten, hij in zijn menselijke gedaante, zij in haar Geestelijke vorm, zag ik hoe er geen scheidingslijn is. Er was en is alleen maar samen.

Toen ik zelf nog vrij jong was overleed mijn vader en begreep ik niets van de pijn die ik voelde. Was het de pijn voor het verdriet dat ik bij mijn moeder voelde, was het mijn pijn….ik kon er niet aan uit. Het heeft lang geduurd voor ik dit een plaats kon geven. Rond mijn 40 ste levensjaar zakte ik in een diepte die ik tot dan toe niet had gekend. Er kwam geen einde aan, ik zag de weg niet meer.

In deze diepte her-ontmoette ik mijn vader, in een vorm waarvan ik nooit had gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Ik voelde zijn armen, zijn liefde, zijn zorg en dit heeft me nooit meer verlaten. Mijn dialoog met hem is sindsdien levendig en ik weet dat er grote draagkracht is van hem in alle bewegingen die ik maak in dit leven.

Toen heb ik begrepen dat dood slechts illusie is.

De scheidingslijnen worden steeds doorzichtiger. De hulp van zij die zijn heengegaan is enorm. De voorouders tonen zich. Het is aan ons om ons te openen voor hun liefde en ondersteuning, om het pad vrij te maken. Zodat we gedragen door hun goede raad, hun kracht en hun onmetelijke lichtvibratie, onze taak hier ter harte kunnen nemen.

Er is veel werk hier op aarde. Zolang er kinderen van honger sterven, geen thuis hebben en verloren lopen in deze wereld, zijn we niet klaar met het werk. Het is aan ons om onze taak ter harte te nemen

Het is tijd om bij de vrede te komen in onszelf. Zolang we die vrede niet voelen en leven, zal verdeeldheid zich tonen. Het is onze eerste taak in welke situatie dan ook, vrede uit te nodigen. Hierin kan het pad van overgave zich nestelen. Waar vrede is, kan liefde zich tonen, kan kracht zich verbinden en kunnen we tot ware verbinding overgaan. Daar kunnen we jubelen, vreugde zijn en kan onze haleluja weerklinken tot ver in de wereld.

Kerstmis is een tijd waarin we naar binnen keren, de komst van de Christus verwelkomen. Hij is symbool voor vrede en genade. Hij toont ons het pad van vergeving.

Het is tijd om als broeders en zusters de handen te geven, onze oordelen over mekaar los te laten en onze verantwoordelijkheid op te nemen voor het verdere bestaan van onze planeet. Onze voorouders vormen de cirkel rond ons, zij zijn de draagkracht, dragen de wijsheid en ondersteunen ons in het werk dat er te doen valt.
Laat ons deze cirkel van licht eren,

Wees in mijn naam verenigd, zijn woorden van God. En God is liefde. Wees in liefdes naam verenigd.
Laat ons samenzijn, laat ons ons openen zodat het werk door ons kan gebeuren, in grote dienstbaarheid voor het Geheel.

In liefde,
Griet.

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Wees gezegend in de naam van God

In de stroom van dankbaarheid na een mooi en intens weekend Reiki 1-inwijdingen stroomden deze woorden uit mijn hart. Ik schreef ze naar de groep mensen die deelnamen aan het weekend en wil ze graag met jullie delen.

Vandaag was ik wat grieperig en verdiepte me in de lectuur van toch wel één van mijn favoriete schrijfsters: Marianne Williamson. Ik citeer even: “Maak plaats voor de liefde en ze komt altijd. Bouw een nest voor de liefde en ze zal altijd neerstrijken. Maak een thuis voor de geliefde en hij zal altijd zijn weg erheen vinden”

Wanneer je je afvraagt hoe je dit doet, wel dan heb je nu de sleutel in je handen. Je verbinden met Reiki is je verbinden met liefde. Leg je handen, vraag dat Reiki door je mag stromen en geef je over aan het Goddelijke plan dat in elk van ons schuilt. “Uw wil geschiede” vanuit de wijsheid dat God, of hoe je deze kracht ook wil noemen, alleen maar het allermooiste en allerbeste met ons voorheeft, ons kent en ons in de armen neemt daar waar het moeilijk is zoals een moeder haar kleine kind troost wanneer het pijn of verdriet heeft.

Je verbinden met Reiki is je verbinden met het pad dat je toekomt waarin je leert zeggen tegen al diegenen die je nabij zijn: “Ik hou van jou” of met andere woorden: “Wees gezegend in de naam van God”
Hawayo Takato, één van de Reiki-grootmeesters,  zei reeds vroeger tegen haar leerlingen:” Reiki is Godpower”, en dat is zo. Dit pad volgen is leren over ware overgave, ware liefde, werkelijk geven en ontvangen. Het is een pad dat leidt naar verlichting, naar zege, naar waarachtigheid.

Laten we leren over liefdevol zijn voor elkaar zodat we mekaars schoonheid kunnen eren en dankbaar in die spiegel kunnen kijken om ons te kunnen herinneren dat het dat is wat we werkelijk zijn: oneindige liefde….

Het is tijd om thuis te komen in ons hart, ons te verbinden met de Heiligheid van onze aarde en zo zorg te dragen voor alle wezens die ons omringen.

De Godin roept ons, laten we dankbaar rusten in haar schoot.

In liefde,
Griet.

Nieuwe Anam Cara agenda

Lieve mensen,
Het is een lange tijd stil geweest op de blog. Maar hier zijn we weer met een kort bericht.

Met veel vreugde kunnen we jullie het complete programma tem de zomer 2011 meedelen. Dit kan je vinden op de Anam Cara Agenda pagina.

Naast onze gangbare aktiviteiten en trainingen zijn er ook nog intensieves bijgekomen, alsook meer rituelen. Hieronder geven we een korte opsomming, met een link naar de juiste pagina.

Individuele Healing consulten

Healing consulten (op afspraak)

Reiki

Reiki 1 Inwijdingen

Reiki 2 Inwijdingen

Open Reiki avonden

Sjamanistische Trainingen

Basiscursus Sjamanisme

Doorgroeigroep Sjamanisme – “Circle of Journeyers”

Training Sjamanistische Healing – “Pad van de Gewonde Genezer” (training van 3 weekends)

Maak je eigen Sjamaantrom

Sjamanistische Intensieves

Ecdysis – Wijsheid van Slang” (4 daagse te Koningsteen)

“Omarming van de Aarde” – Sacred Burial ritueel (4 daagse te Orval)

Rituelen voor Transformatie:

Doorheen het jaar zijn er veel rituelen gepland. We houden er van mensen de mogelijkheid te bieden veel rituelen bij te wonen en dit zo te verankeren in het leven.

Midwinterritueel – ‘Joelefeest’

Zweethutcermonies

Stilte Zweethutceremonie (enkel voor mensen die reeds eerder een open zweethut bij ons bijwoonden)

Vuurceremonies

Trommelen voor Moeder Aarde

Rituele dans

Dreamtime Healing

Warme groet!

Griet en Roel