Archives for augustus 2012

Start je leven opnieuw

Alles in het leven heeft een cyclus. Dit is iets wat we vaak vergeten, maar het is net wanneer we ons hier bewust van worden en ons erop richten, dat we veel gerichter maar ook zachter in het leven kunnen staan. Het helpt ons te leven vanuit een bewuste aanwezigheid en kracht. Dit bewustzijn van de cyclussen is erg belangrijk in natuurgerichte spiritualiteit zoals het sjamanisme.

Als mensen hebben we echter de wonderlijke gave gekregen om zelf, bewust, een nieuwe cyclus in het leven te roepen. Zo kan jij, terwijl je deze woorden leest, voor jezelf beslissen dat dit een nieuwe week is, een nieuwe start van je leven.

De waarheid van deze beslissing wordt enkel bepaald door de mate van jouw keuze dat het zo is, en door niets anders. Vanuit deze keuze kan deze week opdragen aan het cultiveren van een bepaalde kracht in jezelf en in je leven. Het is zo dat je het roer in handen neemt en bewust voor de bestemming van je leven kiest.

De laatste maanden is het werken met de vredeskracht erg naar voren gekomen in mijn leven. Vrede is iets wat uitermate belangrijk voor me is, maar ook merk ik elke dag hoe nodig vrede in deze wereld is. Vanuit mijn persoonlijke keuze me op vrede te richten en dit te verspreiden maakte ik 2 geleide vredesmeditaties die zich beide richten op het groeien in, en het werken met, vrede. Op die manier kan ik mensen die interesse hebben helpen om hier ook in te groeien.

En terwijl ik deze woorden schrijf, groeit in mij de overtuiging om deze week mijn keuze voor de groei van vrede in mijn leven opnieuw te vernieuwen en versterken. Want ik weet dat het zo is dat ik mijn leven vormgeef. Vanuit keuze in elke onbewaakt moment. En het is vandaag dat ik dit vernieuw en bekrachtig.

Ik hoop dat deze woorden je op dit moment inspireren om voor jezelf en voor je leven een nieuwe cyclus te kiezen, hier en nu. Want het is pas dan dat kracht zich kan ontvouwen. En deze kracht kan je enkel belichamen in het moment, hier en nu. Wanneer je dit doet neem je het roer weer in handen en krijgt je koers bestemming. Ik geloof dat het dit is wat ons leven zo kostbaar maakt. En het is wonderlijk als we dit kunnen ondersteunen in elkaar.

Ga er dus voor! En als je dat wil kan je hieronder delen wat je als nieuwe intentie neemt.

Ik wens je een schitterende week toe, en een wonderlijke nieuwe start van de rest van je leven.
Warme groet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Woorden van dank – Omarming van de Aarde – Sacred Burial 2012

Griet en ik waken in het heuvellandschap van Orval, we zitten aan de rand van het bos. Het is stil, de nacht heerst nu. Maan verspreidt haar wonderlijke zegen over het berglandschap van wolken. Een zegen die weerklinkt in het nachtlied van de krekels die alle lijken mee te zingen op de melodieën van de populieren. Ik luister met gesloten ogen, het land is levend en spreekt. Het land is dankbaar en in deze dankbaarheid zijn we samen nu.

Vuur danst een stille dans in het centrum, warmte en licht uitstrooiend voor iedereen die ontvangen wil. Langzaam en behoedzaam reikt Griet naar voren. Haar hand neemt haar drum. Onze liederen zijn voor de cirkel van mensen die rondom ons ligt vannacht, onzichtbaar teruggetrokken in de transformatieve omarming van de aarde.

De stilte heeft zich genesteld in alles, zelfs de diepe klanken van de sjamaantroms zijn enkel nog poorten tot de stille ruimte. Hier in deze cirkel spreekt alles over Aarde die ons leert, ze leert ons onvoorwaardelijke ontvankelijkheid. Diepe lessen, ongrijpbaar voor de geest, maar volledig omarmt in de kern van wie we zijn.

Ik zie de wolken geruisloos voorbijglijden. Hun zegen nemen ze mee over de aarde. De aarde is vervult van gebeden van de mensen. Dit is een nacht van healing en transformatie. De stilte draagt ons allen.

Grootvader Vuur brengt licht in alle harten.

Zo keerden we vorige zondag terug uit Orval, na een wonderlijke en intensieve 4 daagse Sacred Burial. Een oeroud sjamanistisch ritueel dat een heel bijzondere plaats in mijn hart draagt.

En reeds enkele dagen later ontving ik van Penny, een van de deelneemsters van het ritueel dit jaar, een mooie tekst, met de boodschap dat we deze mochten delen. Een tekst en gedicht dat je hieronder kan lezen.

Ik hoop dat een beetje van de magie en kracht die zij met haar hart ontvangen heeft, jou mag bereiken via haar woorden…

Hartegroet,
Roel

Sacred Burial

Ik ben zo blij dat de tranen in mijn ogen springen. Ik slaag er niet in om iets te doen, ik kan alleen maar zijn. Ik ben nieuw in deze wereld en ik kijk met ogen vol verwondering. Ik heb zoveel energie dat ik alleen maar op de aarde kan gaan liggen en mij verbinden. Ik ben het leven in dit lichaam en mijn lichaam is sterk en krachtig. Dit is wie ik werkelijk ben en ik ben alles. Ik ben zo dankbaar voor de wijsheid de heling en de liefde van de aarde. Ik ben zo dankbaar voor het proces van de sacred burial, ik ben zo dankbaar Griet en Roel, voor jullie liefde en toewijding.

De aarde roept, de aarde leert, de aarde troost, de aarde neemt aan, de aarde transformeert, de aarde schenkt, de aarde wacht.

Kom in mijn armen lieve mens, laat mij voor je zorgen. Ik schenk je alles wat ik geven kan,

Rust in mij lieve mens, hier ben je thuis,

Geef me je pijn lieve mens, ik zal het voor je dragen,

Vertel mij alles, lieve mens, ik zal altijd luisteren,

Hoor mijn stem lieve mens, ik zal mijn wijsheid met je delen,

Vraag het mij lieve mens, ik toon je wie je werkelijk bent,

Voel mijn kracht lieve mens, ze is van jou,

Vraag mij alles lieve mens, ik zal antwoorden,

Koester mij lieve mens, ik zal je voeden,

Open je als mij lieve mens, en baadt in vrede en vreugde,

Vertrouw op mij lieve mens, ik toon je grenzeloze mogelijkheden,

Hou van mij lieve mens, voel mijn liefde altijd en overal.

De aarde opent, de aarde ontvangt, de aarde omarmt, de aarde steunt, de aarde geneest, de aarde toont, de aarde aanvaardt, de aarde heeft lief.

De aarde bestaat. De aarde weet dat zij aarde is. Dat is haar kracht.

Dank je wel aarde.

– Penny Hamelton

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Kind van de Schepper

Ik betrap me erop dat ik elke morgen vroeger het ochtendglorie inga. Mijn innerlijke klok nodigt me uit de dag vroeg te beginnen.
Ik geniet van de stille ochtenden. De wereld is dan nog in rust, mijn geliefden bevinden zich nog in het land van zoete dromen, alleen de vogels laten zich horen.

Zoals elke ochtend neem ik mijn fiets en begeef me in de wereld. Wij hebben het geluk om op een plaats te wonen waar idyllische fietswegen uit het niets verschijnen. Ik begroet de vogels, de bomen, snuif de geur van de ochtenddauw op en geniet van de kracht en soepelheid van mijn lichaam.

Mijn ochtend is dan een dankgebed voor al het mooie. Het maakt me blij en opent een enorm gevoel van ruimte in mezelf. De wereld lijkt me te omarmen en uit te nodigen om te genieten van al zijn pracht.

En zo start ik mijn dag. Het maakt me blij om hier te zijn en verbindt me met mijn innerlijke oorsprong. Met die plaats in mezelf waarin ik helemaal thuis ben en me herinner dat ik een kind ben van de Schepper.

Wanneer ik thuis kom neem ik mijn moment van stille integratie. Er hoeft niet veel meer gezegd te worden. De natuur heeft me de waarheid van het leven getoond. Ik kan stil rusten in de overvloed van al wat is.

Griet.

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Ankers van Vrede & het Online Meditatie-project: Poort van Vrede

Lieve vrienden,

Enkele weken geleden maakten we de meditatie “Bestemming van Vrede” beschikbaar. Dank voor de vele fijne reacties!

We hebben in deze periode het initiatief genomen om een tweede, verdiepende vredesmeditatie beschikbaar te maken. In deze meditatie zal je begeleid worden in het plaatsen van ankers van kracht in je toekomst. Zo leer je de kracht verplaatsen voorbij tijd, zodat je deze blijvend kan benutten voor het verdere groeien in -en belichamen van- vrede.

Poort van Vrede – meditatie project

We dopen deze komende periode dan ook graag tot een Poort van Vrede, waarin we ons allen samen via deze meditaties kunnen richten op het groeien en thuiskomen in deze wonderlijk genezende kracht.

Hieronder kan je deze verdiepende meditatie terugvinden, alsook de eerste meditatie ‘Bestemming van Vrede’. Het is best eerst met deze eerste meditatie te werken en dan pas te starten met het vervolg. Zo kan je de kracht echt verdiepen.

Om onze verbondenheid hierin te voeden willen we je uitnodigen om mee met ons de komende periode bewust met deze meditaties aan de slag te gaan. Vervolgens kan je je ervaringen hieronder delen. Zo maken we niet alleen een mooie verbondenheid, maar kunnen we ook leren van elkaars ervaringen en inzichten. We kijken er naar uit samen met jou te groeien in, door en naar vrede.

Op Vrede!

“Ankers van Vrede” – Roel Crabbé

live opname: geleide meditatie augustus 2012

“Bestemming van Vrede” – Roel Crabbé

live opname: geleide meditatie juli 2012

(Deze opnames werden gemaakt in juli en augustus 2012. De Mp3 versies van deze opnames kan je downloaden op de downloadpagina van de Anam Cara-meditaties.

Ook de andere online meditaties kan je op die pagina vinden.

Voor een overzicht van alle video’s en Mp3 downloads van onze meditaties, Dreamtime Healing- en workshop opnames ga je best naar de Anam Cara Meditaties & opnames pagina.

Deel gerust hieronder je reactie. Het is fijn te kunnen lezen wat deze meditatie jou brengt en hoe jij deze poort tot vrede betreedt!

Hartegroet,
Griet en Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Alles begint bij de eerste keuze

Ik herinner me het moment waarop ik een stem hoorde die me vroeg: “Ga je ervoor of niet?”
Negen maanden later hield ik mijn mooie, blije, grappige, wijze dochter Noa in mijn armen.” En was de keuze juist? Wees maar zeker, een geschenk waar ik nog elke dag dankbaar om ben.

Eens hebben je ouders ook die keuze gemaakt, bewust of onbewust, en daar ben jij dan het resultaat van. Het vervolg van het verhaal is iets anders, een tijdje zijn het je ouders die de richting bepalen, maar de uiteindelijke weg bepaal je helemaal zelf.

Elk moment, elke dag wordt bepaald door keuze, klein of groot.

Zal ik opstaan of nog even blijven liggen?
Blijf ik trouw aan mijn beslissing van gisteren, of heeft de nacht me andere inzichten gegeven?
Begin ik mijn dag met een grote glimlach?
Open me ik voor andere mogelijkheden, of blijf ik in het land van controle en zekerheid?
Het niet kunnen nemen van een beslissing kan tergend veel tijd in beslag nemen. Besluitloosheid is een kind van de angst.

De angst om iets te missen, iets fout te doen, niet goed bevonden te worden.
Ik ken dat zelf heel goed. Omringd door alle stemmetjes die soms door mijn hoofd jagen… “Zal ik stoppen, of neen, toch maar rechtdoor… Ik had wel kunnen stoppen… Waarom heb ik dat nu niet gedaan…..Ik heb te weinig tijd om om nog om te keren, of kan ik misschien tijd winnen door iets sneller te gaan….” Eindeloze ikjes die je alleen maar meer en meer in het land van chaos brengen.

En wat maakt nu net het verschil?

Er zijn zovele momenten in het leven van een mens waarin je gelooft dat je niet juist hebt gehandeld, dat je de kern miste, dat je te laat kwam omdat je de verkeerde keuze maakte… Had je maar dit, of had je maar dat… dan had dit nu niet geweest wat het is…

Het brengt je tot niets, het put je uit, maakt je radeloos verloren.
Gemiste kansen bestaan niet, fouten zijn slechts een dwaling van het ego. Ze nodigen je uit tot groei, en dagen je uit tot de nieuwe volgende keuze. Ze maken je soepel, houden je beweeglijk en zijn leraars in overgave. Fouten zijn er om te herstellen, niet meer dan dat.

Daarom is het goed te leren over vertrouwen en het geloof dat er een goedheid bestaat die je altijd omringt.

We leven in een tijd van het openen van het hart. Dit is een keuze die voor ons is gemaakt, zij behoort bij het Goddelijk plan. Het beroert onze planeet, en dwingt ons om oude percepties en overtuigingen achter ons te laten.

Het is een grote kunst om elke projectie in de buitenwereld los te kopelen, terug te schroeven naar je eigen innerlijk wereld en je daarin te openen voor heldere visie. Dit vraagt soepelhied, bereidheid, en loslaten van de dwang om te weten. Het is een kunst om telkens opnieuw te kiezen voor het pad van liefde en het openen van je hart.

Liefde voor jezelf, liefde van en voor de ander.
Het is de eerste keuze en ook de laatste op je pad. Je leven toewijden aan het leren over liefde en het openen van het hart, begint bij het vinden van vrede in jezelf. Een eerste stap in een boeiend, avontuurlijk en vooral leerrijk leven.

Wandel in gratie en in schoonheid.
Blessings,
Griet.

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’