Archives for april 2016

Voor het eerst in België: Training tot Spiritual Coach & Breathwork Practitioner (2 Videos)

We hadden nooit kunnen denken dat het Anam Cara centrum zo snel zou groeien! Samen met het vinden van onze eigen plek hadden we ook de eer dat Peggy Dylan, ongetwijfeld één van onze favoriete leraars, meteen hier op jaarlijkse basis wou lesgeven.

Haar aanwezigheid, steun en gidsing hebben een grote rol gespeeld in het verder ontvouwen van onze droom: een centrum waar mensen de inspiratie en kracht in zichzelf kunnen vinden en tools kunnen ontvangen om op een geïnspireerde manier te leven en elk op hun eigen manier een verschil te kunnen maken in de wereld.

2016 is het jaar van de Spirit Dance Training

In Juni komt Peggy opnieuw naar België om voor de eerste maal “Spirit Dance”: haar internationale training tot Spiritual Coach & Breathwork Practitioner te brengen. We zijn enorm blij en dankbaar dat ze deze training, waarover we al zoveel lovende woorden hebben gehoord, ook hier beschikbaar zal maken.

Peggy Dylan is niet enkel een enorm goede leraar, maar ze is ook een uiterst mooi en fascinerend mens. Zo had ze op haar 12e haar eerste verlichtingservaring en werd op haar 16e door een Indiase heilige herkend als een toekomstig spiritueel leraar.

Sinds eind jaren 70 staat zij als een pionier in de spirituele en leiderschapsbeweging en werkt wereldwijd met groepen en bedrijven. Maar niettegenstaande haar bekend zijn toont zij een enorme integriteit, eenvoud en schoonheid.

Van alle leraars die we ooit ontmoette is Peggy absoluut één van onze favorieten. Haar grote hart, onwankelbare toewijding aan haar cursisten, de mensheid en aan de toekomst van de Aarde opende ons hart voor haar.

Als je de kans hebt om van haar te leren, zeker doen. Haar werk is een absolute aanrader!
Wacht best niet te lang met inschrijven, want de aanmeldingen lopen vlot momenteel. Voor info en meer video’s over Peggy haar uitzonderlijke werk: Klik hier

Hartegroet,
Griet en Roel

Stap mee in het wonder van deze geboorte.


Mijn dagen zijn vervuld van verwondering wanneer ik de geboorte van de nieuwe lente aanschouw. De Oostenkracht, de kracht van het nieuwe begin, daar waar de zon opkomt en het nieuwe leven zich toont, waar visie en helderheid hun plaats innemen…

Wat kaal of onbestemd leek, breekt open en verrast je met schoonheid en overvloed. Het frisse groen, de hemelse geuren, de prille blaadjes, de eerste bloesems,… Ze doen ons innerlijk ontwaken en ook ik beleef op mijn manier deze uitbarsting van de natuur.

Verwelkom de regen, geniet van elke zonnestraal, drink de frisse ochtenddauw en bemin dit immense samenspel van de natuur.

Geen kracht is sterker dan dit harmonisch ontwaken! De aarde, lieflijke planeet, Pachamama, voedster van ons allen, draagkracht en bron van alle leven.

Mijn woorden omschrijven slechts een deel van wat er innerlijk beweegt bij dit steeds wederkerend wonder.

Er is zoveel gaande in de wereld en velen zijn op zoek naar een manier om vertrouwen en woorden van hoop te vinden. Voor sommigen is geen uitweg meer zichtbaar en we kennen allemaal die momenten waarop we het gevoel hebben dat dat we de weg zijn verloren.

De lente herinnert ons aan de steeds wederkerende beweging waar we allemaal deel van zijn. Uit duisternis wordt licht geboren. Leegte draagt volheid in zich. Vormeloosheid bezit de hoogste vorm. Stilte is de voorbode van het eerste lied.

De natuur werkt samen om dit harmonisch ontwaken tot stand te brengen. De regen voedt het eerste zaad en de zon nodigt uit tot groei. De maan schenkt haar kracht en de wind verspreidt het zaad. Geen van allen denkt na over wat er te gebeuren valt, het is wonderlijk samenspel.

Als bewoners van de aarde, nodigt de lente ons uit om mee in deze stroom te stappen. Om mee dit wonder van geboorte in te gaan. De natuur laat zich niet afschrikken door het slechte nieuws, barre omstandigheden, of wat dan ook. De natuur ontwaakt, telkens opnieuw en nodigt ons uit om dat ook te doen.

Stap mee in die stroom, laat je niet afleiden door dingen die geen boodschap in zich dragen, maar verbind je met dit wonder. Kijk naar buiten, trek de natuur in, plant zaad, bemest, wiedt, bewater,….. bewonder en laat het wonder in jou geboren worden. Ontwaak en stap mee in de stroom van het leven!

Hartegroet,
Griet

Eagle Feather Teachings: je kan altijd terug naar het centrum

Dit weekend zaten we in de zweethut ter voorbereiding van de Vision Quest en werden we diep geraakt door de kracht van de ceremonie.
Ik weet hoe ik 20 jaar geleden mijn eerste zweethut deed en een diepe erkenning voelde met deze mooie ceremonie, die me altijd terug brengt naar het centrum, naar de eenvoud, naar stilte. Al gauw zat ik meerdere malen per maand in de zweethut, die me hielp om mijn tranen los te laten en mijn hart weer helemaal te verbinden met het leven.

Deze ochtend zag ik deze schitterende Eagle Feather Teaching van Adrian Lachance. Ze beschrijft exact wat ik zo sterk ervaar de laatste maanden: het kunnen terugkeren naar je essentie is altijd beschikbaar. En volgens mij is dit de kern en het doel van spiritualiteit: om altijd dieper terug naar onze essentie en eenvoud terug te keren, om het hart te omarmen, zodat we op een goede manier kunnen leven, en ons hart kunnen laten spreken.

Ik wens je dan ook een pad toe dat doordrongen is van die momenten. Zoek ze op, via meditatie, gebed, wandelingen in de natuur of wat het voor jou ook mogen zijn. We hebben zo elk onze eigen manieren om terug te keren naar het centrum, maar het is aan ons om er tijd voor te maken, om deze ontmoetingen met je kern te eren en te omarmen. Want ze tillen ons op wannneer het moeilijk is, ze brengen terug hoop wanneer we het pad niet meer weten, ze maken het hart weer zacht wanneer we ons hebben afgesloten. Ze brengen ons terug naar het ware leven: open, krachtig, enthousiast en dankbaar.

Ik wens je zo een pad toe, op je eigen manier, zodat je vanuit je hart, dit kostbare leven ten volle mag leven.

Ik wens je een schitterende dag,
Roel