Archives for juni 2016

Jonathan Horwitz geïnterviewd door Roel Crabbé (Video)

De sjamanistische leraar Jonathan Horwitz is de oprichter van het Scandinavian Center for Shamanic Studies en geeft al meer dan 30 jaar wereldwijd les. Hij zal samen met zijn partner Zara voor het eerst een 4-daagse Sjamanistische intensieve in Belgie begeleiden in september 2016.

In dit openhartig interview dat ik met hem deed in mei 2016, deelt hij lessen die hij ontving en maakte dat hij zijn roeping om dit oeroude pad van wijsheid en healing te verspreiden, volgde. Hij vertelt hoe zijn uitdagingen als Vietnam-veteraan hem brachten naar het oeroude sjamanistische pad en hoe we allemaal onze uitdagingen en pijn kunnen transformeren tot kracht.

Hij vertelt diepgaand over de kracht van sjamanisme, healing en het werken met zegeneningen. Maar ook inspireert hij om zelf aan de slag te gaan en meer aanwezigheid en zegen in je eigen leven te brengen.

Dit moment met Jonathan heeft mijn hart diep geraakt. Ik hoop dat het jou ook mag inspireren en kracht geven.

Jonathan zal voor het eerst lesgeven in Belgie van 15 tem 18 september. Als je meer informatie wil, of je wil inschrijven, kan dat op de pagina: Into the Journey – 4 day shamanic intensive with Jonathan & Zara

Hartegroet,
Roel

Sisterhood – ceremonie van geboorte.

De Sisterhood-ceremonie vond zijn geboorte 35 jaar geleden toen ik met jongeren kampen bouwde in het bos. Ik was toen leidster van een groep 14 jarige meisjes en voelde me erg geroepen om hen meer in verbinding te brengen met de natuur.

Het doel van deze nacht was verstilling te vinden bij het vuur en meer verbondenheid te voelen met elkaar. Ik vermoed dat op dat ogenblik het eerste zaad voor mijn werk van nu werd gepland.

Zij bouwden met grote zorg hun kamp en maakten daarvoor een vuurput waarin ze gans de nacht het vuur brandende zouden houden. Het was hun taak om om beurten in stilte te waken en de stok door te geven wanneer hun taak volbracht was. Tijdens de wacht konden ze hun ervaringen neerschrijven in een boek dat voor deze activiteit aanwezig was.

Zelf wandelde ik van de ene hut naar de andere en samen met mijn zus wisselden we af om telkens even stil bij hen te zitten en te checken of alles ok was.
Ik herinner me mijn verwondering en ook mijn grote respect voor hun stille toewijding en overgave aan dit nachtelijk ritueel.

2 Jaar gelden ontmoette ik opnieuw één van deze meisjes, ondertussen een volwassen vrouw en moeder van meerdere kinderen. Ik was ontroerd door deze ontmoeting en zij wist me haarfijn te vertellen wat de impact was geweest van deze wonderlijke nacht.

Reeds jaren voel ik hoe belangrijk het is om met vrouwen in cirkels samen te komen en het zusterschap opnieuw te eren. Om los te komen van oude patronen die afgescheidenheid in zich dragen.

Sinds die laatste ontmoeting met die mooie jonge vrouw werd ik achtervolgt door de gedachte een nieuwe nachtwake te organiseren, maar ditmaal voor vrouwen.
Vrijdag 1 juli gaat de 6de nachtwake door. We zitten opnieuw rond het vuur en onze liederen zullen weerklinken door de stilte van de nacht. Aan de stok schenken we onze gebeden waardoor we verbondenheid kunnen voelen. Het zusterschap wordt in deze nacht opnieuw geboren.
Een ceremonie die ik heel graag deel met anderen en die we op donatiebasis begeleiden.

Telkens opnieuw eer ik het samenzijn van 35 jaar geleden. Het geplante zaad brengt mooie vruchten!
Wil je graag mee rond het vuur zitten, wees dan heel welkom!

Voor info en inschrijvingen kan je terecht op de Sisterhood-pagina.

Ik wens je een mooie overgang naar de zomer!
Hartegroet,
Griet

Maak je leven spectaculair (video van Robin Williams)

Voor vandaag: adem diep, herinner jezelf dat alles mogelijk is en leef vanuit dat enthousiasme en die dankbaarheid.

Inspireer,
Dank,
Creëer,
en spreek altijd voor wat leeft in je hart.

We hebben allen de mogelijkheid anderen te inspireren en overal zaadjes van verwondering en schoonheid te planten. Wanneer we dat doen, gaan de deuren van harten open.

Dat is wat we je toewensen deze komende week.

Hartegroet,
Roel

De tijd om in je kracht te staan is Nu.

Mijn hart bonst, terwijl de sjamaan zijn haast hypnotiserende liederen zingt. Hij ligt naast me met een groot kristal, ik voel golven van kracht door mijn lichaam stromen. Keer op keer kom ik terecht bij een trauma uit mijn kindertijd en huil ik.

De sjamaan kijkt naar me en zegt: “Ik kan je niet helpen wanneer je steeds terug in die tranen stapt. Ga voor het vuur zitten en geef dat wat je niet meer wenst aan het vuur. En als je dat gedaan hebt, zit dan hier aan het vuur als de man die je werkelijk wil zijn…”

Woorden die de koers van mijn leven zouden bepalen…

Allemaal hebben we momenten op ons pad, waarin de obstakels soms zo groot lijken dat we denken ze niet te kunnen overwinnen. Maar soms heb je een engel op je pad, die je terug in je kracht duwt en je helpt in te zien dat jij zelf het medicijn bent voor al je kwalen. Dat de ware kracht binnenin jezelf zit.

Zo beginnen we te zien dat we elke dag stappen kunnen zetten, elke dag kunnen we ons opnieuw openen, elke dag kunnen we ons richten op het beste in onszelf.

Sjamanen wereldwijd werken met het licht, en dat is allesbehalve een zweverige aangelegenheid voor hen. Ze beseffen dat onze ware aard licht is, en dat datgene wat je ‘negatief’ zou noemen niet zo zeer negatief is, maar zwaarder, trager trillend. De kern van de healing is dan ook altijd de transformatie van zware energie naar lichte energie.

Wanneer we deze reis aangaan, ontdekken we dat we, door ons te richten op onze keuze voor die lichte kwaliteit van ons wezen, we weer open kunnen worden, ontvankelijk, lichtvoetig, hoopvol. We ontdekken dat de verhalen in ons hoofd maar verhalen zijn. We keren terug met onze aandacht naar de werkelijkheid, naar de lucht, de zon, de bomen, de mensen rondom ons. We ontwaken als het ware uit realiteit van het hoofd, en openen ons voor aanwezigheid en, uiteindelijk altijd opnieuw, het leven vanuit het hart.

Dit is een pad dat we allemaal kunnen kiezen, en vanuit we sterker in de wereld kunnen staan en meer kunnen bijdragen.
Om dit kracht te geven wil ik graag deze geleide meditatie met je delen.

Lichtmeditatie voor het versterken van je energieveld

Deel je kracht door je te verbinden met anderen

Terwijl ik deze woorden schrijf komt Midzomer er aan. Een periode die wereldwijd geëerd wordt als het hoogtepunt van het licht in de wereld en waarin we samenkomen om te vieren, om te danken, om ons hart nog meer te openen en samen te komen met anderen.

Ik wil je uitnodigen om in je leven tijd te maken om bewust het licht te vieren in je leven en dit te delen met anderen.

Als je de kans hebt, kan je ook samen met ons het licht komen vieren op volgende momenten:

– za 18 juni: Midzomer Zweethut
– zo 19 juni: Zomerzonnewende ritueel in Natuurgebied de Kesselberg (deze dag is gratis en ook kinderen zijn welkom)
– woe 22 juni: Midzomer Vuurceremonie (op donatiebasis)
– vr 1 juli: Midzomer Vrouwen Nachtwake. (op donatiebasis)

Ik wens je veel kracht op je pad!
Roel

Regenereer je hart! (Video)

De wereld heeft wakkere mensen nodig, mensen die leven vanuit hart, vanuit passie, vanuit liefde, vanuit kracht.
En net zoals bij iedereen, hebben we momenten nodig die ons ten volle terugbrengen naar onze kracht, naar ons hart, naar onze passie, naar onze liefde.

In deze schitterende geleide oefening van Anthony Robbins maak je de volle kracht van je hart weer wakker.

“Emotional Flood Excercise”

Ik nodig je uit om mee in de volle kracht van je hart te stappen. In je volle liefde.

De wereld heeft jou nodig. De wereld heeft ons allen nodig.
Laten we rechtstaan vanuit liefde, en elkaar optillen.
Elke dag opnieuw.

Hartegroet,
Roel

ps: laat me weten wat jouw ingevingen zijn!

Mijn belofte voor de aarde is gemaakt.

“Ik voel hoe de stoom mijn lichaam verwarmt tot diep in mijn botten. De heldere klanken van de liederen openen mijn hart en een stroom van dankbaarheid voor dit samenzijn onder vrouwen herinnert me aan het Zusterschap zoals het was in vroegere tijden….. Mijn spirit roept om dit samenzijn opnieuw te eren, mijn belofte aan de aarde is gemaakt.”

Na een intense en wondermooie zweethutceremonie onder vrouwen voel ik mijn dankbaarheid om de aarde als gast te mogen bewonen. Zij schenkt ons haar volle lichaam, haar hele wezen en het is aan ons om dit te eren en hier op een respectvolle manier mee om te gaan. Een pad dat we openen, voor onszelf, maar ook voor de volgende 7 generaties.

Het warme samenzijn in de cirkel rond de hete stenen herinnert me hoe we als vrouw verbonden zijn met de beweging die de aarde ons leert. We dragen de aarde in ons en zij leert ons over de waarheid van het leven.

Zoals een vrouw haar kind hoedt, zo draagt de aarde ons. Zij schenkt ons wat er nodig is in elk moment van dit leven en haar stroom is eindeloos.

Een kind geeft het signaal om de aarde te betreden, de vrouw luistert, opent zich en ontvangt in al haar liefde dit gracieuze, grootse geschenk.
Een moeder denkt niet na over of ze al dan niet haar taak zal opnemen, zij voert uit en schenkt haar liefde eindeloos.

De aarde leert ons over deze onvoorwaardelijke liefde. Ook zij piekert niet over moeilijke tijden, vele regens of donkere dagen. Als het lente is barst zij als het ware open en toont haar grootste schoonheid aan iedereen die bereid is zijn ogen te openen voor deze eindeloze stroom.

De zee deint mee met de standen van de maan, zij heeft haar eb en haar vloed en haar beweging is gracieus, woest, zacht , onstuimig,… De stroming is eindeloos en altijd in beweging. Welke vrouw herkent deze stroming niet in zichzelf?

Wat heelt in ons, heelt de aarde. Een vrouw die rechtstaat en kiest voor waarheid, opent de deur naar waarheid van het leven.

Het is onze taak om die waarheid te leven, recht te staan, te spreken vanuit deze verbondenheid.
Het samenkomen in cirkels, verbonden met het hoogste goed voor de aarde, leert hoe wij als vrouwen dienen zorg te dragen voor onszelf en ook voor anderen. Hoe we onze kinderen kunnen leren wat werkelijk hoeden in zich draagt.

In de veiligheid van de zweethut, rustend in de armen van de aarde, als zusters verenigd, ontvang ik de geschenken die zich uitdrukken als wonderlijk samensmeltende liederen, gedeelde gebeden, een diep begrijpen, draagkracht, vreugdevol ontwaken, eenheid en verbondenheid.
Het is tijd om in kracht recht staan en het leven te eren in haar oneindigheid, haar volheid en haar onuitputtelijke stroom van overvloed.

In liefde verbonden,
Hartegroet,
Griet.

Ps: Ik wil je van harte uitnodigen om de komende weken met ons mee de zomerzonnewende te vieren en de harten te verbinden voor de Aarde. Zaterdag komen we samen voor de Zomerzonnewendezweethut, zondag voor het gratis Midzomerritueel in het Natuurgebied de Kesselberg, en volgende week woensdag voor de midzomer-vuurceremonie. Hopelijk zien we elkaar dan!