Archives for augustus 2019

Sta meer recht voor de Amazone, voor de Oceanen, voor Moeder Aarde…

Steeds meer en meer komt de mensheid in het besef dat er verandering op aarde nodig is. Jongeren komen de straat op om hun stem te laten horen, anderen staan recht en doen een oproep om bomen te planten, weer anderen schenken kristallen vol zegening terug aan de aarde, er wordt geld ingezameld voor het Regenwoud,…

De aarde maakt grote bewegingen en doet wat nodig is om ons te laten ontwaken uit een sfeer van verdoving. Ze schudt ons werkelijk wakker en duwt ons in de richting van transformatie.

Op dit ogenblik worden hectaren regenwoud, ook de longen van de aarde genoemd, verslonden door immense branden, de beelden zijn schrijnend en raken de diepte van de ziel. Dieren vluchten weg, mensen zoeken naar een onderkomen, de lucht is immens vervuild, … Het vuur lijkt ontembaar en onmacht sluipt binnen in vele harten.

Wat kunnen we doen?

Laten we deze tijden omarmen als een oproep om het mooiste en beste van onszelf naar voren te brengen. Het is als de cocon die wil openscheuren zodat de vlinder geboren kan worden.

Geesteskracht is een machtig instrument….. daaraan gekoppelde actie brengt verandering.

Op momenten als deze is het terugkeren naar ons hart en het visioen voor de Aarde van essentieel belang. Het leven plantte in elk mensenhart een visioen van de stralende Aarde. Wij geloven dat dit onze landkaart is, onze handleiding. Wanneer we onze harten er werkelijk mee verbinden; kunnen we er ook naar luisteren. We ontdekken dan kleine en grotere manieren om mee te wandelen in de richting van dat visioen. We wandelen dan letterlijk het pad van ons hart.

Neem deze dagen dan ook tijd om je hart te verbinden met de stralende Aarde en luister er naar. Misschien kan je een organisatie steunen of petities tekenen. Je kan meer plantaardig eten, bewuster zijn met je aankopen, etc. Er zijn zovele kleine manieren die ons verbinden met het visioen.

Op vele plaatsen zijn er gebedscirkels waar mensen samenkomen om de aarde te steunen, verschillende organisaties doen een oproep om financiële steun te verzamelen, om deze gebieden op deze wijze te helpen,…

Maar ook een kleine beweging brengt verandering. Nodig je kinderen uit om samen te zitten en spreek met hen over de aarde. Spreek over wat er gaande is en hoe je van hieruit mee kan helpen zodat de onmacht die zij ook kennen kan gekoppeld worden aan actie. Brand een kaarsje samen met hen en wees stil. Verzamel papiertjes in het bos, sorteer plastic en breng die in een aparte zak naar het containerpark, leer hen over zorgzaamheid.

Zoals het belangrijk is dat een kind in nood wordt vastgehouden en gedragen in warme armen van geloof, zo is het ook nodig dat we de aarde dragen, omarmen, herinneren en erkennen als wie zei werkelijk is: krachtig, vruchtbaar, scheppend en verbonden met grote schoonheid.

Onze vraag is dan ook om je geesteskracht naar voren te brengen, zie het regenwoud schitteren in de ochtendzon, wees verwonderd door de glans van stromende rivieren, luister naar het prachtige lied van de regen, voel de ontroering bij het zien van een nest kleine jonge pasgeboren dieren, herinner je de ondergaande zon, snuif de geur van de klimmende wilde klimmende,…

We willen je uitnodigen om mee recht te staan voor de Aarde. We richten ons op het visioen dat we voor Moeder Aarde en haar bewoners hebben en geven dit kracht door een schitterend ritueel.

Zaterdag 7 september komen we opnieuw samen in “ De Kluis” te Sint-Joris-Weert om het Feest voor Moeder Aarde te vieren. Tijdens dit ritueel staat een healingsritueel voor Moeder Aarde en al haar bewoners centraal. We verbinden dit met onze geschenken van dankbaarheid die we aan het vuur zullen schenken. We zullen de kracht van het vuur gebruiken om een cirkel te vormen en het visioen van een gezonde, krachtige en mooie aarde neer te zetten.

De opbrengst gaat ook dit jaar integraal naar een project dat zich inzet voor de Aarde. Ditmaal steunen we opnieuw de Ocean-Cleanup! Net zoals vorige jaar hebben we 10 schitterend items in een tombola, om het project extra te steunen. Dit zijn oa schitterende ceremoniële sieraden van Wim en Carla, kunstprints van Griet en Roel en andere waardevolle geschenken. Samen maken we een verschil!

Ook kinderen zijn zeer welkom deze dag. Er is een aparte kinderwerking en zij mogen zoals altijd het ceremoniële vuur ontsteken.

Wil je graag mee de cirkel betreden, wees dan heel welkom! Je kan je aanmelden op de Feest Voor Moeder Aarde – website

Kan je er niet bij zijn, dan nodigen we je uit om je mee te verbinden met deze dag. Dit kan je doen door een kaars te branden, een vuur te maken, een gebed te spreken, in een cirkel samen te kopen, een moment van stilte in te lassen,….

Laten we samen komen in de cirkel, onze gebeden verbinden en trouw blijven aan het visioen.

Geloof, hoop, vertrouwen!

In liefde verbonden,

Griet en Roel.

Ancestral Healing – interview met Roel Crabbe (VIDEO)

Roel werd gevraagd een interview te geven voor de online summit: “Healing Visionaries”.

In dit interview deelt hij heel persoonlijke verhalen over zijn relatie met de voorouders en voorouderlijke healing. Ook vertelt hij uitvoerig over de levenservaringen en uitdagingen die hem tot het sjamanisme en het pad van healing hebben geleid.

In de tweede helft van het interview neemt Roel je mee in een gegidste meditatie. In deze meditatie maak je contact met een voorouderlijke gids en representant van de toekomstige generaties, met de intentie je gidsing te geven voor jouw pad.

Laat ons gerust weten wat je ervaring je bracht!
We wensen je een schitterende dag toe

Griet en Roel