Archives for februari 2017

Dat stille ontwaken…

Toen het leven te intens leek en ik zocht naar mezelf en niets me nog herinnerde hieraan, vond ik die stille plaats in mezelf. Het waren de bloemen die me uitnodigden om een plaats te zoeken onder de koelte die een boom me bracht. Het was dat moment waarop ik wist dat het leven me nooit in de steek laat. Dat het aan mij is om te verpozen en stil te zijn, te ademen en te luisteren. Een straal van de zon drong op dat ogenblik door het wolkenveld en verwarmde mijn hoofd. Ik voelde me gezegend en herinnerde me, ik ben thuis.

Het is belangrijk om een ruimte te creëren waarin je alleen kan zijn met jezelf en met Spirit.
Een plaats waar je geraakt kan worden door de mooie liefde die behoort tot je hart.
Een plaats van innerlijk stilte waar het goddelijke kan geboren worden.

Zoals je je liefdeskamer klaar maakt voor de komst van je geliefde, zo zorg je ervoor dat je innerlijke ruimte stil en uitnodigend is en straalt van een diep verlangen naar deze ontmoeting.

In die ruimte is er plaats voor dat stil ontwaken van zachte liefde en de eerst zaadjes van pure verbondenheid met al wat is.

Maak plaats in je leven om deze ruimte te laten geboren worden. Ze brengt tot leven de meest ware bon die leeft in eenieder van ons.

Griet

Open je voor het licht van het leven.

Soms nodigt het leven je uit om wat je het meest dierbaar is los te laten.

Een diepe vriendschap, een jarenlange liefdesrelatie, een kind dat doorgroeit naar meer zelfstandigheid, een leven dat eindigt …

De angst en de pijn van wat komende is zijn een weerspiegeling van innerlijk sterven. Het graven en zoeken naar herinneringen die als lijm de scherven van de versplintering probeert samen te houden, werkt niet meer. Er is geen veerkracht meer, geen soepelheid, geen verbondenheid in deze uiterlijke staat van afgescheidenheid.

Maar diep vanbinnen groeit het zaad van het nieuwe dat in dit afscheid reeds aanwezig iets. Onzichtbaar, veilig geborgen, in een cocon van zachtheid en liefde, klaar om door de harde korst van weerstand en angst vol overgave zich te openen voor het licht van het leven.

Ik herinner me de geboorte van onze jongste dochter Noa als één van de mooiste geschenken in mijn leven. Ik had het geluk om haar in mijn armen te kunnen nemen in de meest perfecte omstandigheden. Onze huiskamer was omgetoverd tot een warme, stille, liefdevolle cocon. Op de achtergrond klonk de mooie muziek die ik 9 maanden beluisterde. Er was alle ruimte om de pijnlijke weeën op te vangen, los te laten en me telkens opnieuw te verbinden met het nieuwe leven dat stilletjes een weg vond doorheen mijn lichaam. Ik nam haar in mijn armen toen ze mijn lichaam verliet en tegelijkertijd gaf ik haar ruimte om de wijdsheid van het leven te voelen in het warme water waarin we ons beiden bevonden.

Ik herinner me hoe ik 9 maanden het ritme van mijn eigen lichaam volgde en in diep vertrouwen bleef met mijn innerlijk aanvoelen. Het gaf me de kracht om weg te blijven uit de angst van de medische wereld en door te groeien naar een dieper bewustzijn van vertrouwen. Een geschenk dat ik voor eeuwig in me draag.

Wanneer je durft loslaten en voor heel even de scheuring van de pijn en de angst durft toe te laten, kan de harde bolster barsten zodat het zaad zichtbaar wordt. Het hart opent zich en kan een sprankel voelen van het nieuwe dat doorheen de worsteling in het leven wil komen.

In de warme omhulling durven komen is mogelijk wanneer je kiest om bewust in de ervaring te durven zijn. Hier en nu in dit moment in het leven.
In dit moment leeft de ervaring dat alles goed is zoals het is en dat het leven veilig is.

Er is veel gaande in de wereld en het vraagt focus om uit de angst en verwarring verbonden te blijven met de diepe essentie van het leven. Het is de enige waarheid die we in ons dragen en die doorheen deze intense tijden geboorte wil vinden in dit leven. Je bent een kind van God, een weerspiegeling van goedheid en liefde en het leven nodigt je uit om die waarheid te herinneren, te omarmen en te leven. Je leeft in een eindeloze stroom van warme omarming en alles wat er nodig is wordt je ten allen tijde geschonken. Wat belangrijk is, is dat je hart verbonden is met deze waarheid en dat is is je grootste taak in dit leven.

Wees niet bang, maar wees moedig. Het leven heeft je lief!

Griet

The Great Bell Chant. (Video) –

Met alle turbulentie rondom ons heen is het belangrijk terug te keren naar de essentie. Maar soms is dit zoeken, worden we teveel belast door zorgen of druk van de buitenwereld. We moeten ons als het ware bewust terug verankeren in onze kern.

Deze schitterende video is een uitnodiging terug te keren naar innerlijke vrede. Om te herinneren hoe mooi deze Aarde is en hoe kostbaar het leven. Laat ze je inspireren om een verschil te maken.

De video is gemaakt door R Smittenaar en is te vinden op https://vimeo.com/6518109
De tekst is door Thich Nath Hanh, de zang door Phap Niem.
De audio is gecreëerd door Gary Malkin, de componist is Michael Stillwater. Het komt van de CD/book “Graceful Passages: A Companion for Living and Dying” beschikbaar bij wisdomoftheworld.com.
Beelden komen van: HOME, Earth and Baraka