De Grotere Kracht en de Sjamanistische Workshop “Familie van Licht”

Lieve vrienden,

Zoals beloofd geven we hier het tweede artikel in onze Familie van Licht Give Away. (Als je nog niet op de hoogte bent en graag de ‘spelregels’ leest over hoe je 25 euro kan ontvangen, klik dan hier)

Een van de belangrijkste aspecten in de Sjamanistische Vierdaagse Familie van Licht”, is het verbinden van onze persoonlijke droom met het grotere web. Wanneer we ons op deze manier verbinden is het alsof er een grotere kracht doorheen ons werkt. Ongetwijfeld heb je dit gevoel zelf ook al ervaren. Alsof je gedragen en gestuurd wordt door die grotere kracht.

In ‘Familie van Licht’ zullen we heel bewust werken hiermee, zodat we ons allen meer kunnen openen voor die verbinding.

Daarom de volgende vragen om te bekijken voor je reactie:

1 Kan je een moment of situatie in je leven herinneren waarin je ervaarde dat een grotere kracht door jou werkte en beschrijven hoe dat voor jou voelde en welke positieve invloed dit had op jou en de situatie?

2 Waarom is het voor jou belangrijk om deze verbindingen te gaan voeden in de workshop. Wat roept jou om dat te doen?

We kijken uit naar je reactie!

Warme groet

Griet en Roel

Comments

 1. Laurent Caris says

  Telkens ik mensen help met hun gezondheidsklachten en ik mij zo instel dat ik alleen ingevingen wil krijgen die behulpzaam zijn, zonder dat ikzelf hiervoor de eer wil opstrijken, lijkt het alsof ik zweef, loskom van de materie en alles wat ik zeg en adviseer slechts klanken zijn in de ruimte, terwijl mijn ego afwezig is. Het vreemde is dat ik achteraf niet meer precies weet wat ik gezegd heb en ik steeds verbaasd ben over de dankbaarheid van de mensen, en vreemd genoeg spreken ze dan niet over hetgeen ik gezegd heb, maar wel over hun dank voor de mens die ik ben… Ondertussen heb ik het begrepen… mensen zijn blij met goede adviezen, maar ze waarderen nog het meest wanneer je echt en oprecht bent…

  De workshop bij Roel is vrij van prestatiedruk of verwachtingen van anderen zodat ik daar in ideale omstandigheden mij kan verbinden met mijn ziel, mijn hart en mij terug herinner waar ik thuishoor en hoe ik in volle verbondenheid kan leven en dienstbaar zijn voor anderen…

 2. De duidelijkste waarneming van de KRACHT heb ik mogen ervaren een maand geleden. Mijn oudste zoon werdt bedreigd door een MOF (multiple organ fealiure). Samen met ontelbare mensen, bekenden en onbekenden, hebben wij toen licht en kracht vanuit het universum naar hem mogen sturen. Ik ben nooit bang geweest dat hij het niet zou halen.
  Hijzelf heeft in zijn comateuse toestand heel veel vreemde mensen gezien, voor mij is dat echt een teken van grote verbondenheid.
  Ik ben daar ook iedereen heel dankbaar voor: want het is niet aan ons om daar zo pretentieus over te doen, gewoon in dankbare nederigheid verder doen is de boodschap.
  Daarom vind ik het voor mij belangrijk dat ik zoveel mogelijk ervaring in het VOELEN wil opdoen in de workshops. Het lukt mij daar ook veel beter als thuis om bv. te reisen en contact te krijgen met de spirits. Ik weet dat ik nog veel te leren heb: maar ik wil me wel altijd open blijven stellen voor wat de spirits mij te vertellen hebben.
  Warme groeten
  Nelly

 3. Ondertussen kan ik verschillende ceremonies of levens momenten noemen waar ik dit gevoel heb gehad.

  Allereest zal ik beginnen met wat mijn introductie tot het Sjamanimse was. Het was mijn tweede ceremonie bij Arno waar ik merkte dat alles een geheel vormt en ik daar een deel van ben, wat ik daar mee bedoel is dat er geen ik een jij is maar een “wij”: broeders en zusters.

  En dat wij een deel vormen van deze planeet, planten, bomen ,stenen, de lucht, het vuur,.. en het universum.

  Daarop voelde ik hoe krachtig dat alles was in hun aanwezigheid, bewustzijn, intelligentie en de zegende kracht die er vanuitgaat zolang wij de keuze maken om dit toe te laten.

  Een ander moment dat ik me tot op vandaag herinner alsof het gisteren was, speelde zich af toen ik van het werk naar huis fietste en voor een rood licht stond er een man een vrouw naast me stopte.

  De vrouw was voor de een of andere reden kwaad op haar man waarop de man enkel met gegrommel reageerde.

  Ik nam dit alles waar als een toeschouwer en toen viel de indruk dat ik dit was en niet 2 andere mensen.

  Wat dit alles mij gebracht heeft is een gevoel van dankbaarheid en bewust wording van hoe heilig en verbonden het leven is.

  Het roept mij om deze verbondenheid te voeden, omdat ik heb gevoeld wat het is om enerzijds in afscheiding en anderzijds in verbinding te leven.

  Als je een leven van schoonheid, overvloed, zegeningen, vééle vrienden, levens exctase wilt hebben, is de keuze snel gemaakt toch

 4. Soms , als ik mij geheel openstel, komen er in een persoonlijk gesprek dingen uit mijn mond, waarvan ik weet dat het geen verworven kennis van mij is. Het wordt mij op een of andere manier ingegeven. deze woorden blijken dan telkens zeer helend te werken voor de betreffende persoon.Het enige dat ik moet doen is een goed luisterend oor bieden en mij leeg maken. Dan komen de woorden vanzelf. En ik kan dan enkel zeer zeer dankbaar zijn dat ik even als ‘kanaal’ heb mogen fungeren.
  een lieve groet

 5. >>> Kan je een moment of situatie in je leven herinneren waarin je ervaarde dat een grotere kracht door jou werkte en beschrijven hoe dat voor jou voelde en welke positieve invloed dit had op jou en de situatie?

  Gisteren had ik meer dan een half uur tijd genomen om mijn ervaring op deze vraag neer te schrijven. Het was een prachtige ervaring dat ik had neergeschreven. Zelfvoldaan en tevreden klikte ik op `plaats reactie`… en toen… als een lichtflits… verdween de reactie, en al mijn schrijven was kwijt.

  Jammer maar ok. Het was zo, ik liet het los.

  Daarna stond ik in de badkamer… en als bij donderslag… nog in de ban van de `familie van`t licht`… voelde ik me plotseling met alles en iedereen verbonden. Met mijn plastieken vloer in de keuken, mijn gasvuur, de ramen, de frigo, alles… alles was licht… het was echt een onbeschrijfelijk gebeuren.

  Een nucleaire explosie van Licht, van Bewustzijn.

  Ik begon te wenen van overvloed. Terwijl ik dit vertel, komt de ervaring terug.
  Er is geen verschil tussen mij, deze woorden, en de computer die ik gebruik. Alles komt van Licht. Alles is licht. Alles groeit verder in Licht.

  Alles hier op aarde is gegroeid, gevormd, gevoed via het licht van de zon. Alle stoffen waaruit de computer gemaakt is, die jij nu gebruikt… komen uiteindelijk van Moeder Natuur. Want er is nu eenmaal niets anders. Hier. Dat is het enige wat er is.

  Dat voelen, beseffen, met je hele wezen… dat zelfs deze computer geen computer is, maar puur natuur, net zoals de tafel waarop die staat, net zoals de vloer waarop die tafel staat, net zoals de fundering waarop de vloer rust,…

  … in dit gevoel van Eenheid met het Licht, is er enkel en alleen Familie. Verbondheid. Gedragenheid. Individuele bewustzijntjes van het Ene bewustzijn. En dat… die kracht werd ik tot in het dieptste van mijn wezen… tot zover ik dat reeds ervaren kan… gisteren bewust.

  Familie van `t water in alles en iedereen.

  Familie van de lucht in alles en iedereen.

  Familie van de aarde in alles en iedereen.

  Familie van`t vuur in alles en iedereen.

  Familie van Spirit in alles en iedereen.

  Een antwoord geven op de vraag welke positieve invloed deze ervaring heeft gehad op mijn omgeving kan ik niet – omdat er vanuit het bewustzijn van die nucleaire licht ervaring geen onderscheid was tussen mij en mijn omgeving.

  Geen onderscheid tussen positief of negatief. Alles is – en groeit, en bloeit, van onbelicht licht, naar nog meer licht, en nog meer licht. Alles is positief. Alles is negatief. En vandaaruit lost dat Alles op in Licht, het enige wat er Is, het enige dat Leeft.

  2 Waarom is het voor jou belangrijk om deze verbindingen te gaan voeden in de workshop. Wat roept jou om dat te doen?

  Hmmmm…. het is een `logisch-heid`, een vanzelfsprekendheid, een evidentie, omdat dit zo groeit en bloeit, in overgave aan wat er is.

  Mijn verhaal van gisteren ging over het voelen van een grotere kracht die door mij werkte… jaren geleden, toen ik op de bus zat van Antwerpen naar Lier. De bus zat vol. De ramen lichtjes aangedampt. Allemaal mensen in hun eigen wereld. Zonder bewust te zijn dat we eigenlijk allemaal familie van elkaar zijn.

  Ofwel waren dit allen verlichte wezens, en was ik diegene die zich afscheidde! 😉

  De bus stopte aan een halte. Aan de overkant van de drukke straat, daar in Berchem, lag er een oude vrouw op de stoep. Te spartelen. Om hulp te roepen. Je voelde dat velen het gebeuren zagen. Auto`s reden voorbij. Fietsers passeerden. Er stopte niemand. Er stapte niemand uit de bus.

  Ik verschoot daar zo hard van… dat er iets was dat mij `overnam`. Als een lichtpijl schoot ik uit de bus. Mijn zintuigen verruimden zich. Ik kon beter horen, beter zien, sneller dan ooit – en voor de buitenwereld waarschijnlijk roekeloos – de drukke straat oversteken. Maar iets in me wist wat ik deed. Dat het goed en veilig was.

  Met de snelheid en kracht van Superman stond ik bij de oude vrouw. Samen – ikzelf en het Licht als bondgenoot – hielpen we haar recht. En begeleidden we haar naar haar huis. Ze dankte. Ze ontving. Ik deed net hetzelfde.

  Ze had lichte schaafwonden aan haar been. `We` vroegen of er nog iets was dat we konden doen. Ze vertelde dat alles ok was. Dat ze nog iemand ging contacteren. We voelden dat het goed was, en namen afscheid.

  Wel.

  Die kracht wil ik voeden.

  De kracht die toen door me werkte.

  Dat die in gratie, in gemak, in eenvoud zich steeds verder en verder mag openbaren. Omringd, ten allen tijde, door de Familie Van`t Licht.

  En als dit op deze workshop verder mag gebeuren, waaauw. Als dit niet op deze workshop zal zijn, ook dan waaauw. Dankjewel voor de schenking van de mogelijkheid om me van deze woorden bewust te zijn geworden.

  Hartelijk,
  Steven Vrancken

 6. De dans van het Leven brengt me vaker en vaker momenten om Licht te stralen. Tijdens dagdagelijkse momenten voel ik uitnodiging om in overgave Liefde te zijn. Tijdens het inschenken van water, tijdens het wachten bij de bakker, tijdens het troosten van een kind, tijdens het halen van een winkelkarretje, tijdens …
  Liefde weerspiegelt, Liefde transformeert in Liefde.
  Liefde roept me…
  Liefde …

  Sofie

 7. Liefde, Spirit,God deze woorden zijn enorm krachtig. Bij ieder gebed, woord , gedachte of handeling vanuit deze woorden ben ik in contact met het Hoogste. Ik voel me dan gedragen en geleid door het Goddelijke Licht.Overgave aan het Licht en het Goddelijke Plan laat me de mooiste ervaringen opdoen. Iedere ervaring van welke kleur ook brengt me steeds dichter bij Spirit.Al deze ervaringen weven zich als een glinsterend Lichtweb door mijn bestaan. Het mooie is dat rond de aarde en door de Kosmos eveneens zo’n Lichtweb word geweven. Ieder wezen bouwt hier aan mee.
  Vandaar dat ik in alle vrijheid mijn Liefdekracht,of ieder mens zijn liefdekracht, kies te ontdekken en te vergroten om anderen te inspireren om mee te bouwen aan deze Lichtwereld.

  Vol vertrouwen aan dit schitterend Lichtplan groet ik jullie Liefdevol

 8. eenvoud,

  die ene herinnering,
  lang geleden,
  ik was negen jaar, denk ik

  op een gewone vrijdag, na school,
  we reden met de auto naar ons meme
  papa
  mama
  tom
  miet
  en ik,
  ons gezinnetje,
  zoals zo dikwijls de vrijdag,

  die vrijdag;
  zonlichtgeelgoudwit
  we reden over de brug,
  onder ons de IJzer,
  zicht op de weidse velden,
  het water,
  de avondzon,
  ik keek door mijn venstertje
  naar buiten
  mijn kinderhartje maakte en sprongetje
  en opende zich,
  het kriebelde,
  een warme, ongelooflijk zachte en lichte werveling
  trok door mijn lichaampje,
  ik keek naar mijn mama en papa, broertje en zusje
  en ik voelde me gelukkig
  vol en leeg
  verbonden
  vrij
  licht
  en blij,
  vrolijk
  en speels,
  stralend,
  dankbaar
  in alle eenvoud,
  op een doordeweekse vrijdag,

  ik heb het voor mezelf
  de eenheidservaring
  genoemd,

  dankbaarheid voor de eenvoud,
  de perfectie en het gedragen worden,
  voelen dat het goed is zoals het is,
  volmaakt,
  om op deze manier te kunnen stromen
  en mijn taak hier op aarde in liefde en met
  geduld uit te voeren,

  want soms voel ik het moeilijk,
  voel ik me klein
  kwetsbaar
  en verdwaal ik in verdriet
  boosheid en onmacht,

  dank je wel,
  *

Speak Your Mind

*