Jouw bijdrage aan de heilige cirkel

Lieve vrienden,

Een van de nieuwe initiatieven die we starten is een maandelijkse Give-Away. Het leven leert ons steeds opnieuw hoe belangrijk het is uit te dragen waar je hart van overstroomt, én te schenken waar je kan. Het is nog maar de tweede post op deze nieuwe blog, maar beginnen met een geschenk lijkt ons dus een erg aardig idee!

De blog bied je de mogelijkheid onderaan elk bericht een reactie te plaatsen. Op deze manier kunnen we niet alleen onze visie delen, maar kan jij ook, als lezer, een bijdrage leveren aan de boodschap die we uitdragen.  We willen deze technologie dan ook in het teken stellen van ons geschenk.
 

De Give-Away van oktober:

We zullen één plaats in de Zweethut Ceremonie van 9 november wegschenken! Deze zweethut staat in het teken van “Heilige Cirkel – Heilig Leven”.

Deze plaats zal geschonken worden aan de persoon wiens reactie op deze post ons het meest aanspreekt.

Hier de spelregels:

 • Je kan hieronder je tekst als reaktie plaatsen.
 • Het thema voor je tekst is: “Welke zijn de 7 beste manieren waarop ik verbinding kan maken met wat ik zelf ervaar als de ‘heilige’ kracht van het leven, en de cirkel van leven waar we allen deel van uitmaken?”
 • Elk van deze 7 punten is maximaal 3 zinnen lang
 • Indien je veel inspiratie hebt mag je verschillende reacties plaatsen, met tekens 7 manieren.
 • Reacties dienen geplaatst te worden voor 1 november.
 • Reclame is niet toegestaan (je krijgt wel de mogelijkheid je website in te vullen bij webadres)

Op deze manier kan je delen wat voor jou goed werkt in je leven, kunnen we dus allemaal leren van elkaar en leveren we zo samen een positieve bijdrage aan het grotere geheel.

Wij zullen de reaktie kiezen die ons persoonlijk het meeste raakt. Natuurlijk is deze keuze subjectief, daar zijn we ons bewust van. De onderliggende intentie is dat elke tekst waardevol is en we samen puzzelstukken neerleggen waar iedereen iets aan heeft.

We kijken er naar uit je reactie te lezen!

Warme Groet,
Griet en Roel

ps: Let wel: je reactie zal niet onmiddellijk verschijnen op de blog. Bij een eerste reactie die je plaatst, wordt deze eerst ter goedkeuring aan ons verstuurd. Wij zullen dagelijks de reacties bekijken, maar hou er dus rekening mee dat het kan gebeuren dat het even duurt eer je tekst zichtbaar wordt.

Comments

 1. 1.korte meditatie waarin ik mij verbind met de 7 windrichtingen,(gebruik ook dikwijls maya gebed hiervoor) dit werkt centerend en creeert een openheid, dan vallen alle vooroordelen en oordelen en verwachtingen…weg en is er alleen nog maar het ‘Zijn’. Ik ben dan onmiddelijk in verbinding met de lichtende bron,(het vergt wel veel oefening om dit te bereiken). dat is voor mij de beste manier om in verbinding te komen met de ‘al ene’ of noem het zoals je wil de heilige kracht

  2.om dit in het dagdagelijkse leven door te trekken zeg ik dikwijls de mantra in mezelf : Lieve , wat heb je nu nodig om je goed te voelen in je lichaam, welke voedingsbron heb je nu nodig? spiritueel, fysiek kwa eten, of beweging, mentaal ,knuffel , gesprek ed. en dit dan toepassen in de verbinding met het al éne, in vreugde en licht. Als ik mij erop betrap dat ik de binding verlies of al verloren heb ga ik weer opzoek. Het is een soort van jezelf ‘stalken’ en vanop een afstand naar jezelf kijken terwijl ik mijn dagelijkse bezigheden doe,soms hang ik postitjes op plaatsen waar ik dikwijls kom om mij hieraan te herinneren.

  3. Ik zoek veel contact op met mensen die deze opening naar geluk en licht en liefde verstevigen, door meditatie, spirituele gespreken,ed om mij te voeden en op te laden,.Want gezamelijk gaat dit veel beter en is het krachtiger, dan kan ik het weer beter doorvoelen en uitstralen naar anderen toe. want daar is het toch ook om te doen. Jezelf zo krachtig op laden dat je het uitstraalt en dat je het kan doorgeven en anderen ook wakker maken om mee in deze stroom te stappen. Ook boeken lezen en daar dan met anderen over praten en ideeen uitwisselen is een prachtig concept om je op te laden, als je maar de juiste mensen ontmoet om mee uit te wisselen/

  4. Heel veel vertrouwen hebben in het feit dat dat waar je mee bezig bent, dat je dat ook aantrekt. Ik merk dat door mijn levensstijl zo in te vullen, (meer en meer open staan voor de vreugde en het licht in je lichaam en om je heen, dat licht van de verbondenheid met de 7 windrichtingen) dat je vanzelf meer en meer mensen tegenkomt die jouw voeden en omgekeerd. Er volledig op vertrouwen dat dat wat goed is voor het universum ook versterkt wordt door je openheid hiernaartoe en zo wordt het als vanzelf versterkt en kan het alleen maar groeien

  5. Voor mij een heel belangrijk feit, om de binding met het ‘al éne’ niet te verliezen is: mijn hart volledig openen voor ‘alle’ mensen, ook diegene die niet direct resoneren op mij.Hen liefde sturen en liefhebben zoals je jezelf liefhebt (nu ben ik precies de bijbel aan het citeren) grapje hoor.Maar door hen liefde te schenken versterk je ook je liefde voor jezelf, want je kan alleen maar geven wat je zelf in je hebt, dan is het puur en echt en rein.en dan krijg je het ook weer in tienvoud terug.Jezelf graag zien is dus niet egoistisch maar dient het groter geheel.

  6.Ook jezelf vergeven wanneer je al eens wat verder van de heilige kracht verwijdert bent. Het is toch een menselijk gegeven dat wij ronddwalen, soms wat dichter , soms wat verder afwijkend van ons pad naar het al éne.
  Ik tracht dan gewoon waar te nemen en mezelf een schouderklopje te geven; zo van he Lieve je hebt het nu toch door dat je wat afgedwaald bent,kies nu terug voor het rechte pad.en dat schept openheid en nieuwe gelegenheid voor een nieuw begin.

  7.Het geluk in andere mensen zien,maar ook jezelf, hun ogen zien stralen, de schoonheid in hen herkennen. Door de spiegel van illusie heenkijken en mensen trachten te zien in hun pracht; door hun kleine egootjes heen;door hun eigen dwalen heen,elke mens is ergens verbonden met het al éne en dit zoeken in elke mens brengt mij ook dichter bij de cirkel van het leven.

  zo dat was boeiend om dat allemaal eens op een rijtje te zetten. Ik ben benieuwd naar wat anderen hieromtrend meedelen.
  Veel succes met je nieuwe initiatief.
  een warme groet Lieve

 2. Ann Van Hecke says

  1. Trommelen en dansen van vreugde als mijn hart weer eens overloopt
  2. Trommelen voor mensen die het moeilijk hebben waardoor ik me met hun harten kan verbinden en de liefdesenergie kan stromen.
  3. Elke morgen trommelen en mijn lied zingen van zegening voor Moeder Aarde, waarbij ik kracht vraag aan Moeder Trom en haar dank zeg voor alle warmte en schoonheid.
  4. Trommelen voor mijn innerlijk kind, dat elfje met blauwe vleugels dat me opnieuw leert om te kijken met mijn hart
  5. Trommelen ter ere van mijn gidsen, omdat woorden van dank tekortschieten
  6. Trommelen om me te helpen los te laten als ik me weer dreig vast te klampen
  7. Trommelen, trommelen,…en trommelen…zodat de hemel op aarde komt, en het licht zich kan verspreiden

 3. Laurent Caris says

  Om mijn bijdrage beter te begrijpen wil ik eerst even iets vertellen over mezelf. Na een leven vol angst, onzekerheid en schuldgevoel (voldeed nooit aan de verwachtingen van mijn ouders) heb ik de nodige dalen meegemaakt, depressies als kind, puber en jong volwassene. Het heeft 33 jaar geduurd vooraleer ik mij een volwaardig lid van de maatschappij, de wereld kon voelen en voor het eerst afstand kon nemen van mijn jeugd en mijn verleden. Daarna heeft het nog eens tien jaar geduurd om via meditatie en inzichten te komen tot de dag waarop ik mezelf volledig kon ommarmen, het kind in mezelf herontdekken en mijn plaats in het grote geheel te zien. En nu lijkt het zo vanzelfsprekend om te leven in verbondenheid en harmonie alsof het een onderdeel van mezelf is geworden. Conflicten en angsten voel ik vanop een afstand alsof ze geen essentieel deel meer uitmaken van wie ik ben, alsof het slechts een achterhoedegevecht is dat losstaat van de essentie der dingen.
  1. Elke ochtend als ik wakker word is het een onbewuste gewoonte geworden om mijn aandacht te laten gaan naar mijn ademhaling. Ik adem, ik leef, en ik voel me verbonden, met mijn lichaam, mijn omgeving, de natuur, het heelal, alles wat is en al het onzichtbare.
  2. De dag begint vol respect, liefde voor alles en mijn hoofdintentie is mij te openen voor alles wat zich aanbiedt, elke ervaring, elk contact, hoe frustrerend, confronterend of uitdagend dit ook mag zijn, te aanvaarden en er voor mezelf en iedereen het beste van te maken.
  3. Ik open mij voor mijn gidsen, verbind mij met de spirituele wereld waar alle steun steeds voorhanden is en aanvaard deze steun reeds op voorhand, aan het begin van de dag.
  4. Na mijn rekkingsoefeningen (op mijn leeftijd is dit belangrijk om soepel te blijven!) doe ik een ademhalingsoefening waarbij ik de vertikale energiestroom activeer en de innerlijke energie opbouw die ik nodig heb voor de dag die komt. Dit is een Taoistische ademhaling waarbij je de buikspieren gebruikt en bij elke inademing de bovenbuik spant en de onderbuik ontspant (testikels dalen). Bij elke uitademing span je zowel de boven als onderbuik (testikels optrekken)
  5. Het hart is mijn centrum en telkens gedurende de dag als ik weerstand of moeilijkheden tegenkom, ga ik terug naar mijn hart en laat de liefde stromen naar alles en iedereen zonder uitzondering zonder oordeel en voel ik me terug in mijn centrum, mijn plaats in het grote geheel.
  6. Gedurende de dag neem ik momenten van stilte, meditatie om los te komen van de vele kleine dagdagelijkse bekommernissen, contacten met anderen die beslag op mij leggen, enz. om zo de zuiverheid van het begin van de dag te herstellen en een puinhoop aan het einde van de dag te voorkomen.
  7. Aan het eind van de dag kriebelt het vaak om voor alles wat gebeurd is te gaan trommelen, fluiten, zingen, voor het leven, mijn gidsen, om alles en iedereen te eren en te bedanken, en te weten dat ik het niet alleen gedaan heb, dat we altijd ‘samen’ onderweg zijn…

  Deze eenvoud is heilzaam voor mij, geen nood aan een groot ego of ingewikkelde rituelen. Zonder verwachtingen zijn de eenvoudigste dingen voor mij het krachtigst…

  Veel liefde,

  Laurent

 4. 1. reageren = soms: niet durven en toch doen
  2. als je een geschenk krijgt = toelaten
  3. in liefdevolle
  4. dankbare
  5. openheid
  6. uit mijn comfortzone stappen = me kwetsbaar openstellen
  7. mijn zachtheid toelaten zich verder te ont-wikkelen door bovenstaande uit te voeren

  liefs !

Speak Your Mind

*