Bouwen aan een droom…

Het leven kan je op wonderlijke wegen brengen.

Bij toeval kwamen wij zo in november op de mogelijkheid een tweedehands yurt te kopen. Wij hadden geen intentie of verlangen hiernaar, maar na het horen ervan, bleef het idee bij zowel Griet als mezelf in het hoofd spoken. De yurt begon zelfs in mijn droomreizen een rol te spelen. Dus besloten we uiteindelijk er voor te gaan en op deze manier een thuishaven te bouwen voor de vele cirkels die we mogen organiseren. Een thuis voor het hart van de cirkel waar wij ons aan overgeven.

Zo begonnen we eind november aan dit avontuur. We besloten deze yurt te vergroten en uit te rusten met een goede geïsoleerde vloer. Elk vrij moment werd geinvesteerd in de bouw ervan. We werkten met de hulp van vele vrienden, in weer en wind. Yurts bouwen is eerder een zomeraktiviteit leerden we 😉

Maar de Yurt-spirit spreekt zo via vele kanalen tot ons. Het is wonderlijk hoe dit alles in elkaar vloeit. Bij elke nieuwe stap ontstonden wel nieuwe ideeën en oplossingen.

Zo werd de houten vloer een parel, gemaakt uit goed geïsoleerde en demonteerbare panelen en in een hele mooie bijenraatvorm. Deze kreeg vorm door de ideeën van vele mensen, die elk op het juiste moment nieuwe toevoegingen of mogelijkheden aanreikten. Zo zal deze ruimte ook uitgerust worden met een open vuurplaats voor de vuurceremonies, wat zeker niet standaard is maar vanuit een idee, vorm kreeg via wel uitzonderlijke wegen.

Dit avontuur leert me eens te meer dat de intelligentie die nodig is voor zulk een project via de wonderlijkste kanalen tot ons spreekt wanneer we open en gericht zijn. Mensen verschijnen als uit het niets, om mee vorm te geven dat wat geboren wil worden.

Het zijn voor ons ontzettend drukke maanden geweest. Om die reden is het ook wat stiller geweest in het schrijven van artikels en berichten. Maar vandaag werd het houtwerk van de yurt opgezet. Morgen kleden we de yurt verder aan met vilt en dekens voor isolatie, alsook een buitenzeil. En dan volgt er nog de verdere afwerking, de bouw van een inkomhalletjes etc.

Zo zal de rituele vrouwencirkel de eerste aktiviteit zijn in deze nieuwe ruimte, gevolgd door de Reiki 2 inwijdingen dit weekend.

Na de finale afwerkingen zullen we zeker nog een nieuw bericht posten en zijn de deuren open voor iedereen, met een warm kachelvuur en een mooie ruimte opgedragen aan het hart.

Wij werken enthousiast verder met veel dankbaarheid in ons hart.

Warme lentegroet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. Als ik dit allemaal lees, denk ik maar één ding: Amai, moedig! Een dikke proficiat met de geboorte van jullie Yurt. Ik voel mij gepriviligeerd dat ik er komend weekend in mag doorbrengen.
    Ook nog veel succes met de laatste afwerkingen. Lieve groetjes, Sandra

  2. Waauw, ik kan niet wachten om hem in levende lijve te ontmoeten! succes met de afwerking, proficiat voor al het geleverde werk en bedankt om jullie droom te delen.
    liefs
    Heidi

Speak Your Mind

*