De lente: het centrum groeit en bloeit open

Na een winterstop waar het vele werk aan onze benefietaktie centraal stond, zijn we nu met man en macht weer volop aan het centrum aan het werken. Zowel tijdens het einde van de wintermaanden en de komst van de eerste lente werd er veel buiten gewerkt.

De poorten en luiken van het centrum kregen een nieuwe laag ecologische verf en er werden meer dan 50 bloembollen gepland. Ook werd er een kleine moestuin aangelegd om zo onze helpers te voorzien van heerlijke versgeplukte sla,tomaten,… Een streling voor het oog.

Er werd een sceptische tank gestoken en een nieuwe afwatering voorzien op de vuurloopplek.

De verandaruimte werd grondig onder handen genomen en is omgetoverd tot een artistieke atelier, waar de eerste internationale schilderworkshops vorige week werden afgerond.

Enkele dagen geleden zijn we ook gestart met een nieuw project: geïnspireerd door het prachtige werk van de kunstenaar Gaudi besloten we om de muren rondom het zwembad aan te pakken. Met de hulp van kunstschilder Kuba maakten we een schitterend ontwerp en ondertussen zijn de eerste werken reeds begonnen: het raam werd omgevormd naar druppelvorm, de rechte delen van de muur worden allemaal golven. Deze zomer zal het geheel met mozaiek betegeld worden. Het wordt een pareltje!

Na enkele jaren van vooral veel breek en opbouwwerk, is het fijn om nu te zien hoe deel voor deel werkelijk vorm begint te krijgen en groeit in schoonheid. Er werden nieuwe beelden in de tuin geplaatst en ontwerpen gemaakt voor de paadjes en aanplantingen die deze zomer en najaar zullen gebeuren.
Het geeft ons grote vreugde om in de lentezon te genieten van de plek, samen met alle mensen die mee de handen uit de mouwen steken en zich zo verbinden met het centrum en de missie.

Dank jullie voor alle steun!
We houden jullie op de hoogte!

Hartegroet!
Griet & Roel

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Speak Your Mind

*