Give-Away Januari

Lieve vrienden,

We beginnen het nieuwe jaar graag met een nieuw Give-Away project.

Dit is het opzet van deze give away:

 • We nodigen je uit om, naar aanleiding van een ervaring met een workshop of aktiviteit van ons, een artikel te schrijven. Dit artikel gaat over je eigen beleving en de nieuwe inzichten die deze ervaring je heeft gebracht.
 • Je bent vrij je ervaring te delen in welke vorm dan ook (als een verhaal, gedicht, …)
 • Je reactie dient geplaatst te zijn voor 30 januari.
 • Wij zullen één reactie kiezen, die we in de Nieuwsbrief van februari in de kijker zullen zetten.

>>> We schenken de winnaar een geschenkenbon ter waarde van 75 euro. Deze bon kan gebruikt worden voor 1 of meerdere aktiviteiten die we organiseren en is 1 jaar geldig.

We kijken uit naar je reactie…

Warme groet

Griet en Roel

ps: Je kan je reactie hieronder plaatsen.
Indien je via mail op de hoogte wil blijven van toekomstige Blog-Artikels kan je rechtsbovenaan op deze pagina inschrijven.

Comments

 1. Marleen Vaes says

  Uitgedaagd door jullie vraag heb ik eens stil gestaan bij wat Reiki voor mij betekent. Dat kan ik echt niet in 1-2-3 zeggen.
  Reeds voor ik Reiki kende ‘wist’ ik dat er ooit iets mijn pad ging kruisen dat met handen en energie te maken had en andere mensen. Toen ik ernstig ziek werd en Griet me een behandeling aanbood (nog vrij onbekend voor mij ) ging ik er op in. en ik had het overweldigende gevoel van thuiskomen, van ‘dat is het’! Ik was dolblij en volgde meteen een weekend toen ik wat beter werd. Een wereld ging open… Het was één feest van bevestiging van kennis in mijn diepste zelf. Het voelde natuurlijk en juist en er was honger naar meer…Een tweede inwijding en open avonden volgden.
  Maar het werd ook complexer. Want ik bevond me in een spiraal van inzichten, veranderen, zoeken, genieten, vragen stellen…Ergens had ik stiekem gehoopt op meer rust (die Reiki ook geeft) maar je bent nu pas echt vertrokken: je wil meer ontplooien en een weg terug is er niet…
  Ik kreeg een grote nood om met mensen om te gaan die ook ten volle hun zoekende weg gingen. En die lopen niet met een bord rond de nek p straat. Dus weer zoeken..En ook proberen de band met het thuisfront hecht te houden, want zij zitten in een ander tempo en gaan niet altijd mee.
  Heftig dus, dat is het minste wat ik kan zeggen, maar mooi en zo juist! En om te eindigen met een chinees raadselke: ik zal nooit meer dezelfde zijn, maar wordt meer en meer mezelf. Dank aan de liefdevolle Reiki en aan zijn meesters die me op pad zetten.

 2. Niki John ELvis says

  Familie van Licht

  Als we mee aan ceremonies doen verwachten we spectaculaire dingen en gevoelens tijdens deze gebeurens.
  Deze 4- daagse was heel wat anders, aan de oppervlakte was er niets bijzonder maar op een heel subtiele wijze was er heel veel, dat we op dat moment niet zagen.
  Voor mij zijn er veel deuren geopend:
  ik heb me opengesteld voor een Relatie en ondertussen ben ik samen met een heele fijne meid.
  Ik heb duidelijkheid gecreerd binnen in mezelf om voor het leven te gaan wat dat ook mogen inhouden.
  Men leven heeft nu iets weg tussen een rollercoaster, een TGV en ik voel me een capitein op een schip die tijdens een storm er fanatiek voor gaat.
  Het leven laat me heel veel zien en ik mag licht brengen in de duisternis.
  Veel heb ik ook te danken aan Roel en Griet hun input tijdens of buiten de ceremonies. Zij 2 zijn geen Goden maar mensen met een visie. Een visie van Vrede, Licht en Liefde en daar ga ik mee voor.
  Ik zou zo veel meer kunnen schrijven maar hier komt er in het kort op neer:
  Dank u voor mijn leven, dank u voor de inzichten, dank u leven
  toon mij maar de weg en ik zal vol vertrouwen volgen.
  gevolgd door de volgende woorden die ik al weken juichend roep:
  “Thank you God, please give me more!”

 3. Ontwaken in spirit

  Toen ik de aankondiging in mijn mailbox kreeg wist ik meteen dat die cursus een keerpunt in mijn leven zou worden en toch , ik twijfelde. Het was iemand anders die de knoop voor me doorhakte en zorgde sat ik erbij was.
  ik ben thuis met heel veel weerstand vertrokken maar al gauw merkte ik ginds dat het weerstand was voor liefde , warmte , genegenheid , vriendschap. Alles wat ik in mezelf wou laten groeien maar waarvoor ik mezelf niet waard achtte.
  De geborgenheid , het gedragen worden door ieder van de groep maakte dat ik mezelf opende voor al het mooie dat in me leeft.
  Ik ben ginds ontwaakt in spirit en het heeft mijn leven veranderd. Ik voel nu diep in mij alles wat ik tevergeefs buiten me zocht.

  Ik ben dankbaar voor al het mooie , voor al de liefde , vriendschap , warmte , … die mijn pad nog steeds kruisen.

  Dank je wel !!!

  Ik kan alleen nog zeggen : dank u , dank u , meer van dat graag !

 4. Ongeveer een jaar geleden kwam ik in contact met Roel en Griet. Sindsdien ben ik frequent aanwezig tijdens de rituelen die door hen gedeeld worden.
  Telkens opnieuw sta ik versteld van de kracht en de pure liefde die ze uitstralen.
  Mijn leven is sindsdien drastisch veranderd.
  Ontwaken in Spirit was een prachtige poort naar het voelen van eenheid, naar het voelen van levensvreugde, naar Liefde, naar overvloed, naar kracht,…
  De volgende poort kwam enkel maanden later: mijn eerste Reiki-inwijding. Aarding, bewustzijn, liefde, kracht, licht, zelfliefde allen een intens stromen dat ik voelde en nog steeds voel.
  Dan de basis (sjamanisme) in september en het maken van mijn trom: opnieuw een thuiskomen in mezelf, een ontwaken van de zon in mezelf, een niewe dageraad, een nieuw leven…
  Vervolgens het voorouderweekend. Nog nooit in mijn leven kon ik zo’n krachtige healing ervaren als toen. Effe uit balans, effe een golf van emoties die mijn lichtwezen overspoelen, geschenken om bewust te voelen en te transformeren. Dan ervaren hoe het voelt om opnieuw anders in het leven te staan: het was net of ik in een andere laag van mijn leven vloeide, een nieuwe bewustere laag om daar opnieuw bewustzijn in te brengen.
  Onlangs nam ik tevens deel aan Familie van Licht. Zoals Niki hierboven reeds zei, leek alles heel zacht, voor mij minder intens dan de vorige rituelen. Intussen, enkel weken later, weet ik wel beter. Opnieuw is er heel veel in beweging gebracht: een afronding van een intense beperking die een deel was van mijn leven. Het ontstaan van ruimte in mezelf en buiten mezelf. Het ervaren van een immense zelfliefde, een onafhankelijkheid, een loslaten, een overgave, een intensere aarding, aanwezigheid, bewustzijn.
  Zoals je wel kunt lezen is er dankzij mijn intense deelname aan de door Griet en Roel begeleide rituelen een extatische zuivering doorheen mijn lichtwezen aan het stromen dat innerlijk licht laat stralen, dat helpt om mezelf te zijn, dat helpt om Liefde te stralen, dat helpt om gewoon te zijn…
  Soms brengt deze zuivering pijn, boosheid, verdriet, soms vreugde, lachen, dansen en zingen.
  In ieder geval laat het een extatische dankbaarheid en liefde stromen vanuit mijn buik naar mijn hart naar alles en iedereen, naar Spirit, naar mijn gidsen en begeleiders, naar Griet en Roel, naar mijn kinderen, naar Steven, naar Niki, naar Erika, naar alle zielen om me heen en vooral ook naar mezelf, want ik schenk mezelf deze momenten, deze spiegelingen, deze liefde, deze ruimte, …
  Danku, danku, danku!!

 5. Dag Anam Cara,

  Mijn reactie, deelname aan deze give-away, is geen artikel of gedicht, maar muziek, opgedragen in dankbaarheid aan Anam Cara. Hieronder een beetje uitleg, en hier de link om het te beluisteren.

  http://www.stevenvrancken.be/Anam-cara.mp3

  Aho.

  Tijdens de 4 daagse te Orval, kwam een wens in vervulling: mijn stem te durven gebruiken, zoals die is, waar mensen bij zijn. Jaren geleden heb ik het gewenst… om te kunnen zingen. Ik weet wel dat dit in iedereen zit, en ook in mij. Maar er was altijd een angs. Om mezelf te zijn. Om creativiteit te laten stromen.

  Wel. Toen in Orval, tijdens een praatronde… toen de praatveer bij mij was, heb ik voor het eerst gezongen, vanuit mijn hart, zoals ik ben, waar mensen bij zijn. Het was veilig om zo kwetsbaar te zijn. In alle eenvoud. Zo puur. En vanuit die openbloeiende stem, vanuit dat moment, kwamen tranen van verlichting, blijdschap… want ik durfde vanuit die zijnstoestand in oogcontact gaan met mijn medemens. En dat moment heeft mijn leven voorgoed veranderd.

 6. Hergeboren

  De eerste schreeuw op aarde
  licht, geluid, kou, warmte, honger, dorst.
  De eerste stappen in de wereld
  ontdekken, overwinnen, angst, plezier.
  De eerste vriendschap
  warmte, genieten.
  De eerste liefde
  geborgenheid, zalig, geluk.
  Het eerste afscheid
  pijn , eenzaamheid.

  De eerste stappen in sjamanisme
  de eerste schreeuw op aarde
  de eerste passen op verkenning
  de eerste vriendschap
  de eerste liefde
  het eerste afscheid
  hergeboren.

Trackbacks

 1. […] Je kan de andere reacties op de Januari Give Away Hier vinden       Je kan de Give Away van Februari hier vinden. Tags: give-away, winnaar give […]

 2. […] reacties op de Give-Away van januari hebben ons diep geraakt. Een gedicht, enkele artikels en zelfs een speciaal opgenomen lied verschenen op deze blog. Elke reactie maakte ons stil en dankbaar. Al gauw werd het duidelijk dat […]

Speak Your Mind

*