Overgave aan Spirit


Ik herinner me mijn eerste trancedans-ritueel. Ik studeerde nog en bakende op mijn kamer een stuk van de vloer af met doeken. De blinddoek deed ik om mijn ogen en ik zette een mix op van opzwepende afrikaanse muziek. De drummers van Burundi denk ik.

Al enkele jaren leerde ik van mijn leraars sjamanisme en was vertrouwd met het werken met de sjamanistische trancereis. Dansen had ik altijd graag gedaan, ik had in mijn tienerjaren elk weekend wel een dansvloer van een dancing bezocht en was in mijn studententijd de afrikaanse dans in gerold. Dus dook ik enthousiast in mijn eigen trancedans experiment.

Het duurde even, maar mijn lichaam begon de dans over te nemen. Ik voelde hoe mijn geest leger werd, mijn hart leek samen te pompen met de kadans van de drums. Ik zag in mijn geest de Axis Mundi verschijnen, de plek van waaruit ik naar de 3 werelden reis. De opening naar de onderwereld verscheen en ik dook de tunnel in. Mijn reis was helder en het dansen bracht een nieuwe dimensie in de trance.

Jaren later werd ik bevriend met Trancedans-begeleider Aernoudt Knecht (Trancedans.net) en samen met zijn partner Els en mijn vrouw Griet begeleidden we enkele 5-daagse Sjamanistische Intensieves te Orval.

In deze workshops brachten we voor het eerst de live muziek in de Trancedans-rituelen. We waren van in het begin verwonderd hoe sterk deze samenwerking in de klank was. Broeders in het ritme en in de ziel.

Gedurende de laatste 5 jaren hebben we zo vele rituelen samen begeleid en ze zijn steeds gegroeid in kracht.

Aanstaande zaterdag begeleiden we opnieuw samen een Trancedans – Dreamtime Healing intensieve: ‘Overgave aan Spirit’. Gedurende deze 4 uur durende workshop betreed je een lang en krachtig trancedans ritueel volledig gedragen door Live muziek. Dit ritueel gaat over in de Dreamtime, waarin je, gedragen door de helende klanken, verder reist in de wereld van de ziel en integreert wat je in je reis gevonden hebt.

Gedurende deze afgelopen dagen kwam mijn herinnering aan mijn eerste trancedans weer helder voor de geest. Misschien is het de lente, de geboorte van zovele projecten in ons leven of eenvoudigweg mijn vreugde dat ik weer met Aernoudt een dag kan delen met een cirkel van mensen. Hoe dan ook, mijn enthousiasme en dankbaarheid is er.

Als je er bij wil zijn, kan je je inschrijven via de website van Aernoudt. Misschien zien we elkaar daar, waar hemel en aarde zich zullen verbinden.

Geniet van de lente,
warme groet
Roel

Speak Your Mind

*