3 vragen voor transformatie

Onze geest zoekt altijd antwoorden op vragen. Door bewust vragen te kiezen die ons op het pad van transformatie brengen, kunnen we nieuwe deuren openen in onszelf, elke dag opnieuw. Hieronder reik ik je 3 vragen aan, die je kan benutten om steeds nieuwe lagen van je wezen te verkennen en aktiveren.

Hoe eenvoudig ze ook lijken, wanneer je ze werkelijk gebruikt, zullen ze ongetwijfeld helpen in de transformatie van je leven.

Waar kan ik groeien vandaag?

Stel jezelf elke ochtend deze vraag. Waar kan ik me bewust op richten voor de groei van mijn wezen? Misschien kan je vandaag groeien in begrip, vrijgevigheid, vreugdevol zijn los van omstandigheden, vrede, enthousiasme,… Deze vraag is gericht op de bewuste keuze meer van onszelf te ontdekken en in de wereld te brengen. Ze helpt ons onszelf te openen voor de realiteit dat we elke dag bewust kunnen kiezen vernieuwd in het leven te staan. Ze maakt ons bewust over het aangaan van nieuwe perceptie, bewustwording en groei.

Waar kan ik schenken en dienen vandaag?

De ziel stroomt altijd over, kent geen beperkingen of limieten. Je kan deze vraag stellen zodat je bewust dienstbaar kan zijn. Dienstbaarheid is één van de meest belangrijke peilers op het pad van transformatie en spiritualiteit. Dienstbaarheid en schenken maakt niet alleen dat we ons openen en verbinden met onze medemens en het leven, deze krachten brengen ons in een toestand van groei, aktivatie van onze kwaliteiten en de hartekracht. Er zijn eindeloze kansen om te schenken. Misschien kan je vredevol zijn in een moeilijke situatie, iemand helpen die het moeilijk heeft, bewust hulpvaardig zijn overal waar je komt, positiviteit brengen waar het zwaarte heerst, een goede vriend zijn…

Het leven is groei, en wanneer iets groeit, schenkt het steeds meer van zichzelf. Wanneer een boom groeit, wordt hij, letterlijk, meer van zichzelf, wanneer een vuur groeit geeft het meer hitte, wanneer ons hart groeit delen we vanzelf meer liefde. Dienstbaarheid en schenken gaan hand in hand met groei. Ze maken ons wakker voor het besef dat elke keer dat we elkaar dienen en helpen, we door de hemelse poort zijn gewandeld.

Welke groei in mezelf kan ik vieren?

Elke avond, stel jezelf de vraag wat er gegroeid is in jezelf. Hoe klein of groot dit ook mag lijken, eindig je dag met het innerlijk vieren van wat er groeide in jezelf. Misschien was je rustig in een situatie waar je vroeger scherp uit de hoek kwam, misschien bracht je glimlach iets moois, misschien herinnerde je jezelf eraan dat het verleden voorbij is en bracht je jezelf terug in het Nu, uit de greep van fantasie, misschien was je gewoon je stralende zelf…

Hoe dan ook, eindig je dag met de kracht van het vieren van je groei. Laat alle gedachten over wat er zogezegd niet goed was maar even voor wat ze zijn. Vier dat je kiest om elke dag meer van je heldere kracht en goedheid te aktiveren. Eindig elke dag met de kracht van vieren en dankbaarheid.

Deze drie vragen zijn eenvoudig. Wanneer je ze dagelijks toepast zal je merken dat je in een spiraal van steeds groter wordende levenskracht en vreugde terecht komt. De uitdagingen die het leven je brengt worden kansen tot groei. We weten allemaal dat deze uitdagingen soms moeilijk zijn, maar in het licht van deze vragen veranderen ze tot poorten van transformatie, opdat we steeds meer van onze ware aard mogen delen.

Ze helpen ons te herinneren dat we vrij zijn in een veld van eindeloze mogelijkheden.

Ik wens je een prachtige dag toe

Shine on,

Roel

Reacties kan je hieronder te posten.

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Speak Your Mind

*