De kracht om bewust te zijn

Onze geest is krachtig, erg krachtig! We weten allemaal wel dat onze perceptie onze realiteit bepaalt, dat onze wereld gezien wordt door de filter van onze overtuigingen. Het is zaak is ons bewust te worden van onze overtuigingen, en deze bij te sturen waar nodig, of in vele gevallen zelfs helemaal te wissen.

Griet en ik zaten gisteren in de wagen, voor een ritueel bij onze leraar. We luisterden tijdens de lange rit naar een nieuw audio-programma van Wayne Dyer: “Excuses Begone”. (Een aanrader trouwens.)
Ik hou enorm van zijn werk, zijn eenvoud en oprechtheid, en zijn groot hart.

Hij beschrijft in “Excuses Begone” een artikel over een medisch onderzoek dat werd gedaan enkele jaren geleden.

Men onderzocht een groep van 84 kamermeisjes. Vrouwen die voltijds in hotels werkten en de kamers poetsen. Een job waarin ze veel afstanden afleggen en fysiek bewegen. Deze groep werd in 2 gelijke groepen verdeeld.

  • De ene groep werd vertelt gewoon verder te doen.
  • De tweede groep werd er attent op gemaakt, dat hun fysieke bezigheid, met zoveel beweging, lopen, trappen doen etc, een uitstekende fysieke training is, gelijk aan vele uren fitnessen of sporten. Dat was het.

Vier weken later werden beiden groepen fysiek onderzocht. De eerste groep had geen verandering.

De tweede groep, die er attent op was gemaakt dat hun dagelijks werk een equivalent is van een gezonde training, had opmerkelijke resultaten:

  • Hun vetpercentage was afgenomen
  • Cholesterol was gedaald
  • Algehele fitheid en uithoudingsvermogen waren toegenomen
  • Spierkracht was vergroot
  • Gezondheidskwalen waren erg verminderd of verdwenen.

En dit op vier weken tijd, een kleine maand dus. Hun aktiviteit was hetzelfde gebleven. De enige verandering die plaatsvond, was dat ze zich bewust waren geworden van de voedende kracht van wat ze al deden…
Dit is de moeite om te herhalen:

Ze waren zich bewust geworden van de voedende kracht van wat ze al deden.

We staan elk moment van ons leven aan het begin van de rest van ons leven. Zo eenvoudig is. We kennen allemaal de beperkende overtuigingen en excuses. We kunnen ze ook allemaal veranderen, tenzij we de overtuiging koesteren dat we ze niet kunnen veranderen natuurlijk.

We kunnen ons hier en nu bewust worden van de voedende krachten in wat we al doen. De gevolgen zijn schitterend, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Je lichaam geneest zich op dit moment. Het water dat je drinkt is oeroud, reisde de aarde rond om je nu, opnieuw, leven te geven. Elk stuk fruit dat je eet is een bom van licht en levenskracht. Elke keer dat je bewust kiest voor een levensbrengende gedachte, woord of daad, glimlacht het universum. Levenskracht is overal volledig aanwezig en zoekt jou om door je te stromen en schittering in de wereld te brengen.

Zoals steeds ligt het leven ons op te wachten.
De kracht wacht op elk van ons om herkend te worden.
Het is aan elk van ons om de vleugels te spreiden…

Geniet van je dag!
Hartelijke groet,
Roel

ps: Je kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven voor de Blog-nieuwsbrief. Zo blijf je meteen op de hoogte van elk nieuw artikel.
Inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief kan je op de Nieuwsbrief-pagina.

Reacties kan je hieronder posten…

Speak Your Mind

*