Leef vanuit je authenticiteit – wat ik leerde van mijn kinderen (Video)

We kennen allemaal wel dat gevoel dat we tekort te schieten. Had ik meer kunnen doen? Kon het beter?
In het zien opgroeien van mijn 4 kinderen heb ik hierover veel geleerd en deze lessen wil ik graag met je delen.

Mijn pad leidde me na een echtscheiding doorheen een intense periode waarin ik met mijn 3 kinderen op zoek ging naar wie ik werkelijk was. zocht naar wie ik werkelijk was. Een bewogen leerschool die me veel duidelijkheid heeft gebracht.

Want we zijn allemaal hier om te ontdekken wie we werkelijk zijn, wat ons doel is, wat ons pad is. Nadat ik dit voor mezelf had gevonden, kwam er een stabiliteit en rust in mijn leven, die ik voordien niet kende. En mijn kinderen leerde me dat mijn onzekerheden niet zo door hen werden ervaren, en dat het grootste geschenk dat ik hen kan geven, mijn eigen authenticiteit is.

Want wanneer we zelf leven vanuit onze ware kern, geven we anderen de toestemming dat ook te doen.

Ik hoop dat deze video je mag inspireren!
Deel hieronder je ervaringen en laat weten hoe jij je authenticiteit verder wil ontplooien.

Hartegroet,
Griet

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Beste Griet, ik kan alleen voluit bevestigen wat je zegt. Ook mijn oudste dochter is 26. Ik voedde door omstandigheden mijn kinderen grotendeels op met hun papa uit beeld. Ook ik worstelde een bepaalde periode met uitputting/depressie. Mijn dochter gaf me jaren nadien terug: “Niet je depressieve periode is bepalend in mijn herinnering. Het allerbelangrijkste is dat je je eigen weg bent gegaan en daarvoor hebt GEVOCHTEN met alle innerlijke kracht die je had, dat je me hebt voorgeleefd dat vrouw-zijn méér is dan lijdzaam in een slachtofferrol blijven steken. Door jouw weg te gaan en te zien hoe gelukkig je nu bent, heb je mij als dochter bevrijd: je hebt me enorm veel geleerd over wat vrouw-zijn in wezen is.”

  • Wauw Annemie !

   Ik kwam hier nog even naar deze video kijken en ik las je reactie.
   Je laatste drie zinnen heb ik wel 1O keer opnieuw gelezen én ik ga ze opschrijven als ik dat mag ? om af en toe eens te herlezen…

   Zo krachtig ! Dank je !!!

 2. Stijn, Helen & Arjen says

  Griet !

  Wat ben je toch een prachtige, krachtige, wonderschone vrouw !
  Bedankt voor deze bemoedigende video…

  We hebben genoten, zitten glimlachen & bevestigend zitten knikken.

  We kijken alweer uit naar een nieuwe video.

  Warms en liefs van ons 3

  xxx

 3. Dank je Griet. Mooie, ontroerende, wijze boodschap.

 4. Ik ben ontroerd en geraakt door de woorden, de inhoud maar in het bijzonder door de waarachtigheid van aanwezig zijn in het leven en de eenvoudige hartelijkheid die ook deze video weer uitstraalt.
  Dank je Griet ! Jullie werk is fantastisch. Liefs.

 5. Leen Doucet says

  Dankje Griet voor jouw krachtige, warme en waarachtige boodschap. Ik herken het ook in mijn leven en in mijn ervaring.
  Jij brengt het zo oprecht. Dat geeft extra moed en energie om door te gaan.
  Hartelijk,
  Leen

 6. Bedankt om dit te delen, Annemie!

 7. Dag drietjes,

  Bedankt voor jullie warme ondersteuning! De volgende komt eraan!
  Veel liefs!

 8. Bedankt! Nadine!

 9. Bedankt om deze mooie ondersteuning, Frieda!

 10. Bedankt voor je mooie woorden, Leen! Moed en vertrouwen op je pad!

 11. Debbie Pouw says

  Heel mooi 🙂 ik moest glimlachen. Ook ik heb een scheiding meegemaakt en ja soms voel ik dat ook, heb ik tekort geschoten.
  Mijn zoon is erg op zichzelf en soms denk ik: komt dit door de scheiding?
  En nu voel ik daar toch meer rust in.
  Hij kiest hier zelf voor en is altijd blij om me te zien.
  Dus het is meer mijn gevoel. Heerlijk dat ik dit nu kan loslaten.
  Bedankt voor deze mooie boodschap Griet.

 12. Lieve Griet,

  Bedankt om jouw verhaal zo openhartig met ons te delen.

  Je zegt op een gegeven moment “dat kan toch de bedoeling niet zijn…”

  En toch…
  Ik geloof, vanuit eigen herhaalde ervaring, dat élke ervaring een noodzakelijke ervaring is voor élk van ons.

  Sommige levenslessen kan je via verbale overdracht meegeven op een wijze die direct aanslaat bij bepaalde personen.
  Andere levenslessen kunnen we enkel ’the hard way’ leren.

  En weet je hoe ik dat steeds vaker ervaar…
  dat de bevrijdende ervaring, die na élke harde les met zekerheid komt, zo intens lonend aanvoelt dat het mij de pure logica van de harde lessen doet inzien.

  En dat ervaar ik als zodanig lonend en boeiend waardoor ik steeds makkelijker in vrolijkheid en met Liefdevolle Dankbaarheid naar de totaliteit van mijn levensweg kan kijken, dus ook naar hetgeen ik destijds als onfair, onlogisch of onrechtvaardig heb verwenst.

  Mijn mogelijkheid tot bewuste aanvaarding van wat is zoals het is kwam pas op gang na mijn 50ste levensjaar.
  Ik heb uiteraard ook nog mijn momenten waarop ik vergeet te Vertrouwen of vergeet te Aanvaarden wat het moment mij brengt doch ik koppel steeds vlotter en langduriger terug naar Vrolijk en Liefdevol Aanvaarden van wat is zoals het is.

  Ergens onderweg heb ik leren Vertrouwen in de wederkerigheid van hetgeen ikzelf activeer via mijn bewuste en onbewuste intenties, gedachten, woorden en daden.

  Ik en enkel ik ben verantwoordelijk voor hetgeen ik als een boemerang laat terugkomen in mijn realiteit.

  Anderen weerspiegelen met hun manifestatie waar ik waarachtig sta in mijn bewustwordingsproces.

  Als dat niet overeenkomt met wat ik als mijn authenticiteit ervaar dan weet ik dat ik, en enkel ik, in bepaalde situaties en tegenover bepaalde personen nog niet in staat ben geweest om mijn authenticiteit ten volle te etaleren.

  Hierin treed ik jouw standpunt dus ook bij dat wij anderen hun ruimte en kansen geven om hun geliefde authenticiteit te leven van zodra wij dat zelf ook doen.

  Bedankt om er te zijn zoals jullie er zijn, Ja Allemaal zonder enige uitzondering 😉

  Ik wens jullie allemaal een boeiende, leerrijke en vreugdevol stemmende ontdekkingsreis naar jullie authentieke zelf toe.

  Met mijn Glimlachend vermogen tot Liefhebben blaas ik jullie allemaal de ruimte en de hartverwarmende moed toe om te leven op een wijze die jullie het gelukkigst van al stemt 😉

  Héél véél Liefs van me

  Gerda Maria

  xxx xxx xxx

 13. Sylvia van duinen says

  Zo waar wat je verteld….. Zelf ben ik ook moeder van twee kinderen van 10 en 12 en leven gescheiden van hun vader. Het is niet altijd even makkelijk en soms ook erg zwaar . Als ik het wel eens moeilijk heb en denk dat ik niet goed genoeg ben en het uitspreek naar mijn kinderen. Zijn het mijn kinderen die mijn vol ongeloof aankijken en zeggen …..maar waar heb je het over …. we hebben het toch fantastisch! En dat maakt dat ik me “goed genoeg” voel. Een betere Fanclub zal ik nooit meer krijgen in mijn leven.
  Bedankt voor je verhaal Griet. Het maakte me dankbaar en sterk. lieve groet van sylvia van duinen

 14. Ook ik ging door een scheiding & had goede & moeilijke tijden….het mooiste ervan is….dat ik, nu mijn zoon in zo’n situatie zit,hem kan steunen omdat ik er zelf door ging…. en het geeft mezelf ook nieuwe kracht.

 15. Dag Griet,
  Wat doet het me deugd om je verhaal nu op dit moment te horen.
  Sinds een aantal maanden ben ik zeer heftig aan het worstelen met dit stuk en vind er mijn weg niet in.
  Ik heb mijn oudste kinderen niet kunnen geven wat ik nu aan mijn jongste kan. Er is pijn , verdriet en afstand door mijn schuldgevoel en door hun afwijzing; Ik ben gescheiden als ik 28 was en ben nu 50 en deze pijn is nog nooit zo heftig geweest.
  Lieve groet
  Katrien

Speak Your Mind

*