Leven zonder grenzen

In dit artikel toon ik je graag een erg inspirerende filmpje, maar wil ik nog even volgende ervaring met je delen.

Een aantal maanden geleden stelde een begeleidster van me een vraag, die me enorm is bijgebleven:

“Hoe zou je leven zijn als je nooit excuses zou hanteren? Hoe zou je leven zijn zonder excuses? “ Een schot in de roos wat mij betreft.

Ik keek naar mijn leven en zag de eindeloze stroom van excuses en uitvluchten, vaak gebaseerd op angstige fantasieën, waar doorgaans niet veel van waar is natuurlijk. Mijn begeleidster nodigde me uit dit in mezelf onder de loep te nemen en te kijken naar de vrijheid die in elk moment schuilt. De vrijheid om een nieuwe overtuiging te kiezen, de vrijheid om fantasieën, angsten en oordelen los te laten en te kijken naar wat werkelijk is, het hier en nu. De vrijheid om ten volle te gaan voor de dromen van het hart. De vrijheid te leven zonder grenzen.

Sindsdien is alles in een stroomversnelling gekomen. Projecten die reeds jaren worden uitgesteld vinden één voor één hun vervolmaking en elke dag is toegewijd aan de vrijheid om te scheppen, de geest te vernieuwen en te handelen vanuit het hart. Het leven is gewoonweg te kostbaar om te verdwalen in fantasieland.

We hebben allen dromen. We hebben allen geschenken die leven in ons hart. We hebben allen talenten die we kunnen inzetten om schoonheid in de wereld te brengen. En ja, we zijn allemaal wel eens bang om nieuwe stappen te zetten. Soms missen we de moed om het verhaal los te laten en gewoon het hart te volgen.

Hoe zou het leven zijn, zonder excuses? Een vraag die de moeite is om te onderzoeken.

Hieronder een filmpje ter inspiratie. We ontdekten het een tijdje geleden en voelden ons heel erg geïnspireerd door deze jongeman. Nick Vujicic brengt niet alleen inspiratie aan vele mensen, maar zet ook alle middelen in voor de vele bewonderingswaardige initiatieven. Ik hoop dat het ook jou mag inspireren en je mag aanmoedigen er ten volle voor te gaan.

Hartegroet,

Roel

PS: Indien je graag op de hoogte blijft van verdere Blog-artikels, kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven.

Reacties kan je hieronder posten.

Comments

 1. Hello,

  Hoewel ik geen engels versta, zat ik toch met tranen in de ogen achter mijn computer. Ik voelde dat het me diep raakte. Mijn hart begreep wat Nick vertelde.
  Ja, mijn leven word ook door veel exuses geleefd. Het is een mooi geschenk vandaag om daar eens over na te denken en mee aan de slag te gaan.
  Dank u wel voor dit prachtig geschenk.
  Zonnige groet
  Sonia

 2. Ann Cuyckens says

  Bedankt voor dit bijzonder filmpje en tekst. Inderdaad, een leven zonder excuses… het zou juist veel eenvoudiger kunnen zijn… waarom blijven we dit dan toch zo gemakkelijk doen ? Het stemt zeker tot nadenken…

  En bij het bekijken van dit filmpje krijg je tranen in je ogen maar is er ook een dankbaarheid dat er mensen zijn met zo’n doorzetting die anderen kunnen inspireren. Ik hoop dat deze jongeman nog veel mensen mag inspireren. Ik wens het hem graag van harte toe !

  Lieve groeten, Ann

Speak Your Mind

*