Open je voor het licht van het leven.

Soms nodigt het leven je uit om wat je het meest dierbaar is los te laten.

Een diepe vriendschap, een jarenlange liefdesrelatie, een kind dat doorgroeit naar meer zelfstandigheid, een leven dat eindigt …

De angst en de pijn van wat komende is zijn een weerspiegeling van innerlijk sterven. Het graven en zoeken naar herinneringen die als lijm de scherven van de versplintering probeert samen te houden, werkt niet meer. Er is geen veerkracht meer, geen soepelheid, geen verbondenheid in deze uiterlijke staat van afgescheidenheid.

Maar diep vanbinnen groeit het zaad van het nieuwe dat in dit afscheid reeds aanwezig iets. Onzichtbaar, veilig geborgen, in een cocon van zachtheid en liefde, klaar om door de harde korst van weerstand en angst vol overgave zich te openen voor het licht van het leven.

Ik herinner me de geboorte van onze jongste dochter Noa als één van de mooiste geschenken in mijn leven. Ik had het geluk om haar in mijn armen te kunnen nemen in de meest perfecte omstandigheden. Onze huiskamer was omgetoverd tot een warme, stille, liefdevolle cocon. Op de achtergrond klonk de mooie muziek die ik 9 maanden beluisterde. Er was alle ruimte om de pijnlijke weeën op te vangen, los te laten en me telkens opnieuw te verbinden met het nieuwe leven dat stilletjes een weg vond doorheen mijn lichaam. Ik nam haar in mijn armen toen ze mijn lichaam verliet en tegelijkertijd gaf ik haar ruimte om de wijdsheid van het leven te voelen in het warme water waarin we ons beiden bevonden.

Ik herinner me hoe ik 9 maanden het ritme van mijn eigen lichaam volgde en in diep vertrouwen bleef met mijn innerlijk aanvoelen. Het gaf me de kracht om weg te blijven uit de angst van de medische wereld en door te groeien naar een dieper bewustzijn van vertrouwen. Een geschenk dat ik voor eeuwig in me draag.

Wanneer je durft loslaten en voor heel even de scheuring van de pijn en de angst durft toe te laten, kan de harde bolster barsten zodat het zaad zichtbaar wordt. Het hart opent zich en kan een sprankel voelen van het nieuwe dat doorheen de worsteling in het leven wil komen.

In de warme omhulling durven komen is mogelijk wanneer je kiest om bewust in de ervaring te durven zijn. Hier en nu in dit moment in het leven.
In dit moment leeft de ervaring dat alles goed is zoals het is en dat het leven veilig is.

Er is veel gaande in de wereld en het vraagt focus om uit de angst en verwarring verbonden te blijven met de diepe essentie van het leven. Het is de enige waarheid die we in ons dragen en die doorheen deze intense tijden geboorte wil vinden in dit leven. Je bent een kind van God, een weerspiegeling van goedheid en liefde en het leven nodigt je uit om die waarheid te herinneren, te omarmen en te leven. Je leeft in een eindeloze stroom van warme omarming en alles wat er nodig is wordt je ten allen tijde geschonken. Wat belangrijk is, is dat je hart verbonden is met deze waarheid en dat is is je grootste taak in dit leven.

Wees niet bang, maar wees moedig. Het leven heeft je lief!

Griet

Comments

 1. Sofie Van Mensel says

  Hartverwarmend en ontroerend mooi Griet, bedankt om je wijsheid te delen met ons..

 2. Ontroerend mooi en krachtig…
  Dank je wel Griet!!!
  Viviane

 3. G.Salembier says

  Ongelooflijk prachtig, ieder mens zou dit moeten lezen!
  Bedankt Griet!
  Gilbert

 4. Mooi Griet. Zo heel diep het dragen en geboren worden ervaren! Ik vind een geboorte altijd ontroerend..
  Warms, Marijke

 5. Heel erg bedankt Griet voor deze prachtige woorden die mij diep van binnen raken. Lieve groetjes,
  Carina

 6. Net wat ik op dit moment zo hard nodig heb. Dankjewel! Het geeft me de moed om te vertrouwen dat het goed is.

 7. met tranen in mijn ogen sta ik hier, verondersteld te werken….. loslaten wat je niet meer nodig hebt, hoe moeilijk. Maar ook zo waar ! Bedankt lieve Griet, om het ons maar weer te herinneren….. love

 8. Griet, je schrijft :”Er is veel gaande in de wereld en het vraagt focus om uit de angst en verwarring verbonden te blijven met de diepe essentie van het leven. ”
  Ik vind het inderdaad vaak beangstigend wat we allemaal zien gebeuren op wereldvlak. Maar ik probeer dan in mijn eigen persoonlijke kring het warm en liefdevol te houden. En nu zie ik dat gevoel in woorden uitgedrukt : verbonden blijven met de diepe essentie van het leven.
  Dankjewel, die woorden gaan mijn hart in!

 9. Griet, toevallig of niet, nu lees ik net een tekst (van De Grootmoeders, Net van Licht) die op dezelfde lijn ligt met jouw tekst. Mag ik hem meegeven?

  Herinner je wie je bent

  “In deze tijd van wereldwijde ontreddering, vragen we jullie je te “Herinneren Wie Je Bent”. Je bent niet zwak en hulpeloos en ook niet onbetekenend. Je hebt nu een rol te spelen, een belangrijke rol. Zoals een boom in een oud woud, ben jij hier op Aarde om stevig te staan, getuige te zijn en het leven te verankeren.

  Stuur je wortels diep de grond in. Dit is een andere manier om je te verbinden met het grote Net van Licht. Hecht je niet aan oppervlakkige dingen, aan wat fladdert en tijdelijk is en sta “eters” en parasieten niet toe je van je levenskracht te beroven. Stuur in plaats daarvan je wortels naar beneden en drink diep van de Bron die je stevig in zijn liefdevolle omhelzing houdt. Het is de Grote Liefde, de Bron van het Leven zelf die jou voedt en vasthoudt. Rust in het Net van Licht terwijl de Ene Liefde door je heen stroomt, je leven, adem en vrede gevend.

  Verspil alsjeblieft je tijd niet aan verlangen naar en betreuren wat in het leven komt en gaat. Niets op Aarde is blijvend. Niets. Alles in de fysieke wereld komt en gaat. Maar wie jij werkelijk bent, is verankerd aan en één met Alles Wat Is. Dus houd deze waarheid vast en wees niet afgeleid door de drama’s van de dag.

  De wereld zal proberen je aandacht af te leiden; hij zal proberen jou je ware aard te laten vergeten. Sta dat niet toe! Sta stevig in wie je bent. Stuur je wortels diep de grond in en als je takken zich wijder en wijder uitspreiden, zullen ze anderen bescherming bieden. Sta stevig nu en geef en adem vrede.”

  “Adem vrede. Sta stevig.
  Adem vrede. Sta stevig.”

Speak Your Mind

*