Het pad is open, je hoeft alleen maar te wandelen.

Ik hou ervan om me terug te trekken in onze yurt, het vuur aan te maken, kaarsjes aan te steken en me te laten omringen met mooie, zachte en inspirerende muziek.
Het zijn die momenten waarin ik even de drukte van het leven achter me laat en voor mezelf zorg en me onderdompel in mijn grote verlangen naar romantiek en verbondenheid.

Zoals ik vroeger dacht dat dit alleen te beleven viel met een partner die kon begrijpen wat er in me omging, heb ik geleerd dat deze momenten zeer waardevol kunnen zijn als je de verbinding eert met die prachtige ziel die je bent. Een bijzondere relatie die tot hiertoe nog niet zoveel namen draagt, maar waar velen naar op zoek zijn.

Zittende in mijn warme omhullende cocon komt de vraag naar boven wat de ware aard is van een liefdevolle relatie.

Ik ga ten rade bij één van mijn gidsen die me steeds bij staat wanneer ik voel dat dergelijke hersenspinsels op de voorgrond komen en vraag haar om me de weg te tonen doorheen dit kluwen van vele mogelijkheden.
Haar antwoord is verbluffend en wil ik graag met je delen. Zij spreekt tot mij…

“Relaties gaan niet over begrijpen en ontvangen of dichter bij mekaar komen, verbinden en openen, om de eenvoudige rede dat dit er al is. Het zijn echter uitnodigen om door te groeien naar een dieper geloof in – en zorg voor jezelf zodat je steeds opnieuw je hart kan openen.”

Zij neemt een spiegel en als ik erin kijk zie ik een groot hart van goud dat ik herken als het mijne. Ik pink een traan weg van ontroering en breng mijn aandacht verwachtingsvol terug bij haar.

Ik vraag haar wat ik kan doen om me meer te verbinden met dit gouden hart?

Mijn wijze gids zwaait met haar arm en zo opent ze als het ware een beeld van een prachtig geurende bloementuin. Ik zie mezelf wandelen tussen de geurende bloemen met een grote rieten mand in mijn armen. Eén voor één pluk ik de rijpe vruchten van de bomen, wandel naar mijn geliefde en schenk ze aan hem.

“Dit is het grootste geschenk dat je in een relatie kan geven”, spreekt zij, “het zijn de vruchten van wat je geleerd hebt in het leven, telkens opnieuw, en zij dragen de kracht van de liefde in zich. Elk leren omvat kracht, moed, vertrouwen en overgave en leidt uiteindelijk naar dat punt waar je bereid bent om voorbij de storm je hart terug te openen en liefde toe te laten.
Er is geen enkele vorm in materie die ooit de waarde heeft van deze kostbare vruchten… ze zijn onbetaalbaar.”

Haar woorden maken me stil en ik hoor het vuur in onze kachel op de achtergrond knetteren, alsof het nog meer kracht wil geven aan wat er gedeeld wordt.

In die stilte begrijp ik de uitdaging van het steeds verder groeien, telkens opnieuw ruimte vinden om weer te keren naar dat punt waar liefde zich toont. Soms zo ver verwijdert, maar in wezen altijd verbonden in het diepst van ons hart. Ik begrijp dat er niets valt te schenken als het niet zelf wordt gedragen. Hoe kan ik ooit liefde schenken als ik de liefde voor mezelf niet kan omarmen?

Ik leg een blok hout op het vuur en vraag me af wat er nodig is om daarin dichter bij mezelf te komen. Om die kostbare parel die we allemaal zijn te kunnen omarmen en koesteren als een grote schat.

Ik nodig je uit om op zoek te gaan naar jouw pad, jouw wijze om die grote liefde te ervaren, zodat het tekort dat je soms kan voelen niet de grote barriëre hoeft te zijn om, als je geliefde voor je staat, je armen te kunnen openen en samen te zijn in dat mooie gouden hart.

Het pad is open, je hoeft alleen maar te wandelen.

In liefde verbonden,
Griet.

Comments

 1. Vera Van Craenenbroeck says

  Bedankt Griet,
  Heel mooi…..
  Lieve groet, Vera Van Craenenbroeck

 2. Waw zo mooi gezegd.. krijg traantjes van … Voelt zo waar en ben blij voor jou dat je dat moment hebt gehad en ook deelt met ons. Dank je hiervoor. Bianca

 3. Dank je, Griet! Dit komt op het juiste moment 😉
  Liefs, Cin

 4. Heel Mooi! Dankje om te delen Griet!
  Veel Liefs,
  Marieke

 5. Anne De Prins says

  Ik dank je voor het delen van je gouden hart,zo verbluffend mooi.Ik eer je woorden,je gids en jouw delen. Blij met de helderheud ervan ook,en voor de bloemetjes uit het mandje om te geven

 6. Vreselijk confronterend en begrijpend!
  Iets wat je weet, maar heel vaak niet begrijpt.

 7. Elly Degeest says

  dank je wel Griet, deze klopt op dit moment voor mij ook x

 8. Trees Ackou says

  Op dit moment wandel ik op dat pad . Maar zoveel warme aanmoedigingen die ik terug krijg om mijn hart opnieuw en opnieuw te openen . Voelen dat ik gedragen ben .
  Dank je wel !
  groetjes Trees

 9. Christiane Selleslachs says

  Dank je wel Griet om je ervaring te delen. Enkel iemand met een groot hart zal zo iets doen. Het getuigt van liefde voor de medemens.

 10. Dank je Griet.
  Zo mooi, ik zie je zitten in de buurt naast het vuur. Met je gouden hart in je handen, koesterend en blij, met een glimlach op je mooie gezicht. Dank lieve vrouw om dit te delen. ❤

 11. Regine De Schutter says

  Heel mooi Grietç zoveel diepte en zachtheid

 12. dirk wouters says

  alllemaal goed en wel het pad van de liefde en ze zegt men zoekt niet liefde liefde vind jou maar wat als als al dat wachten niets heeft opgeleverda als gebroken harten? sorry als ik het zo zwart zie griet maar ik wil mijn hart niet meer openen als ik toch weet dat het weer gebroken zal worden ik sluit mijn hart niet voor de liefde maar weet heel goed van mezelf dat ik mijn hart niet meer wil voelen breken na een lange deugddoende wandeling is dat in mijn geest gekomen kijk als je niet gelukkig bent met jezelf moet je niet aan een relatie beginnen dat klopt kijk ik ben gelukkig met mezelf maar menselijke warmte daar kun je enkel en alleen alletwee voor zorgen ja sorry dat dit allemaal zo negatief klinkt ik wacht nu al zo lang en ik kom maar niemand tegen op mijn pad met wie ik eens kan gaan wandelen en praten het duurt zo lang en ik wil niet dat ik mijn hart terug laat breken ik ben het beu!!! sorry maar dit is eens toch wel iets dat ik ff kwijt wil,,,,ik huil oceanen van tranen en nog niemand die begrip toont ,,,ik weet het gewoon niet meer ik zit totaal aan de grond misschien begrijp je dat niet en misschien zijn er mensen op deze blog die dat niet begrijpen thuis vind ik mijn rust kom ik de wereld dan voel ik me gewoon niet meer op mijn gemak,,,,in de natuur oordeelt niemand en daar vind ik mijzelf terug maar liefde ,,,, die kan ik maar niet vinden tis niet de eerste keer dat in de afgrond val en er terug uit kom,,,,,,,,ik weet het gewooh nietmeer ,,,,sorry,,,,

  • Beste Dirk, dank om dit te delen. Het pad van relaties kan zeer beogen zijn en ik kan je woorden begrijpen. Toch wens ik je de moed toe om je hart terug te openen, met alle respect voor de keuze die je nu maakt. Ik wens je het allerbeste toe!

 13. Heel mooie boodschap Griet, het resoneert zo enorm!

 14. Lieve Griet, je delen komt voor mij als een geschenk, mijn puzzelstukjes schuiven weer wat dichter bij elkaar, er komt weer wat meer licht en lucht in mijn ‘op-pad-zijn’… Heel veel dank, Griet, voor het delen van deze bijzondere ervaring! Veel liefs, Hilde

 15. Dankjewel lieve Griet om deze wijze , hartsverwarmende woorden te delen.
  Zo mooi, hoe jij je kwetsbaar openstelt.?
  Een prachtige boodschap die ik de rest van mijn leven zal koesteren.
  Heel veel liefs,
  Christine ????

 16. Dankjewel Griet! Jouw woorden raken me en geven me zoveel inzicht. Net wat ik nodig heb op dit moment. Ik laat je woorden binnen komen en voel de warmte zich verspreiden. Voorbij de storm mijn kwetsbaarheid durven tonen en mijn hart terug openen, vol vertrouwen… Dat zou ik graag willen verankeren. Liefs, Nele

Speak Your Mind

*