Het slachtoffer werd een krijger…

Dat was het moment waarop ik me loskoppelde van mijn oude ik, ik anderen niet langer de schuld gaf van wat ik miste en mijn ouders in het licht kon zetten en begreep dat zij het beste dat ze konden aan me geschonken hadden. Ik koppelde het oordeel over anderen los en opende me voor ware vriendschap…

Ik ervaar het als mijn taak in dit leven om mensen te ondersteunen in het vinden van een pad dat verbonden is met de essentie van hun wezen, hun zielekracht, hun taak hier op aarde.

Mijn jaren werken met zoekende mensen en het helen van hun oude wonden ligt me nauw aan het hart. Het schept me grote vreugde om voor even die baken van veiligheid en begrip te zijn waarin zij die hooggevoelig en zoekende zijn in het leven, voor even kunnen rusten, ademen en de kracht vinden om moedig hun pad te wandelen.
Het was mijn eigen verhaal dat me tot die staat van mededogen bracht , waarin ik met ogen van liefde als getuige kan mede wandelen op ieders pad.

Mijn leven was een aaneenschakeling van uitdagingen en ik heb daar lang niets van begrepen.
Soms leek het alsof ik niet geboren was voor het geluk en vrienden die me nabij waren konden dat absoluut beamen. Dat was het beetje troost dat ik op dat moment in dat bewustzijn kon ervaren.

Tot ik op zeker ogenblik het punt bereikte waarop ik besliste dat het genoeg was geweest en ik niet langer deze staat van, zoals ik dat soms in stilte noemde, “ontbinding”, wenste te leven.

Het goede hieraan was dat ik had begrepen dat er ergens een pad moest zijn. Het mindere was dat ik totaal geen idee had waar dat pad dan ook begon, laat staan dat ik zou geweten hebben waar het naartoe zou leiden.

Ik zocht hulp bij verschillende therapeuten, maar na enige tijd wisten ook zij geen raad meer met mijn vragen, de antwoorden bleven uit.

Toen vond ik mijn eerste spirituele leraar en alles veranderde.

Hij toonde me dat er meer was dan wat ik nu ervaarde en leerde me dat begrippen als “troost me” of “zorg voor me” niet behoorden tot de ware liefde of oprechte vriendschap. Maar dat het aan mij was om zorg te dragen voor dat diepe innerlijke verlangen naar ware verbinding. Mijn nieuwe pad reikte naar een innerlijke ontdekkingsreis.

Dat was het moment waarop ik me loskoppelde van mijn oude ik, anderen niet langer de schuld gaf van wat ik miste en mijn ouders in het licht kon zetten en begreep dat zij het beste dat ze konden aan me geschonken hadden. Ik koppelde het oordeel over anderen los en opende me voor ware vriendschap.

Ik voelde grote bereidheid om mijn leven op een zinvolle en verantwoordelijke wijze vorm te geven en verlangde naar oprechtheid en waarheid.

Het slachtoffer werd een krijger. En vanaf toen veranderde mijn leven drastisch.

Toen ik een tijdje geleden opnieuw uitgedaagd werd door het leven trok ik me even terug in oude schrijfsels, iets dat ik vaker doe wanneer ik even verwaal. Mijn boeken staan vol met herinneringen aan liefde, aan dankbaarheid en met de paden die zich toonden op soms magische wijze. En bij wonder las ik bovenstaande tekst. Net wat ik nodig had om opnieuw in kracht te kunnen zijn.

Het is goed om af en toe terug te blikken op wat geweest is, als toeschouwer te kijken en te zien dat alles altijd een oplossing in zich draagt. Het is belangrijk dat je onthoudt dat je een bron van wijsheid bent.

Je bent drager van je eigen bibliotheek waarin voor zeker de oplossingen te vinden zijn. Vergeet dit niet, neem tijd om je af en toe even terug te trekken, stil te durven worden, tijd te nemen om even te overschouwen van wat reeds geleerd werd en van daaruit te komen tot nieuwe beslissingen die nodig zijn om van je levenspad een schitterend pad te maken.
Je bent een prachtig wezen en het is goed om dat voor altijd te onthouden!

Hartegroet,
Griet.

Comments

 1. Evy de pinnewaert says

  Dankjewel Griet om mij te ondersteunen op mijn pad,ik voel de krijger in mij groeien! Liefs Eef

 2. <3

 3. Elly Simonse says

  Dank je wel Griet,
  Voor je mooie woorden.
  het sterkt me

 4. Dank je Griet, voor het delen en deze reminder. Was het al een tijdlang van plan mijn dagboeken terug te lezen. Jij gaf het startschot hiermee! Ik wens mijzelf ook het krijgerschap!

 5. Dankjewel Griet voor je wijze woorden!?
  Veel liefs,
  Christine?

 6. Wauw Griet, dat komt binnen, hoe jij gegroeid bent, jezelf nog steeds oplaadt en evolueert………ons prikkelen om te herinneren welke krachtige lotusbloem we zijn ! Lut

 7. Griet,

  Zeer wijze woorden, hartverwarmend … het geeft me tevens de kracht om innerlijk blijven op zoek te gaan en te ontdekken – niet langer anderen of zaken buitenaf de schuld te geven …

  Heel erg dank !

  Harte groet,

  Denise

 8. Eppe Louise de Jong says

  Mooi, en dank voor je openheid.

 9. Hallo Griet,
  Ik voel de warme puurheid uit je bericht stralen naar mijn hart. Een lieve traan van mij. Dank, Sarah (afgelopen jaar cursus sjamanistisch reizen en Sacred Drum gedaan bij Roel.)

 10. Mieke Beirinckx says

  Hallo Griet,
  Dank om dit te delen. Zoals je schrijft, zijn het inderdaad niet de gebeurtenissen in het leven die je tot slachtoffer maken, eerder de manier waarop je er mee omgaat. De kracht om dat te doen ligt in jezelf en wordt vruchtbaar als je op een andere manier en vooral zonder oordeel naar de dingen leert kijken. Een kijken vanuit vertrouwen zonder te vragen naar het waarom. Er op vertrouwen dat wat er gebeurt, datgene is dat je nodig hebt en goed voor je is, ook al is dat niet altijd duidelijk of past het niet in het levensplan dat je voor ogen had. Vertrouwen en zelfvertrouwen zijn in mijn leven essentiële peilers…

 11. Lieve Griet dankjewel voor deze mooie woorden
  Ze zijn op dit moment als balsem voor mijn gewonde ziel
  De Krijger in mij in aan het helen
  Dankjewel voor je mooie zijn

 12. de juiste woorden op het juiste moment
  mijn levensles “loslaten” is hierin zo herkenbaar
  de krijger in mij roept … !
  warme hartedank

 13. Ruben Dewulf says

  Mooie tekst.
  Herkenbaar 🙂

 14. Kathleen Denorme says

  Dank je Griet voor het delen van jou krijgerschap.
  De krijger is in mij wakker geschud, doch is nog wat aan het dwalen, alsof die op een rondpunt cirkeltjes draait en dan een richting kiest om later weer even stil te staan en zich afvraagt waar het pad naartoe leiden gaat! Maar diep het vertrouwen voelt dat het ok is nu en we opweg zijn. X
  Liefs Kathleen

 15. Dank je voor deze wijzr woorden. Het pad van waarheid en eenvoud in liefde en verbondenheid.

 16. Hey Griet …heel schoon en krachtig…en toevallig geschreven op 9/11 …een werelds moment van daders en slachtoffers…

  big hufs
  xxx

 17. Inge De Muynck says

  Mooi Griet, ik herken veel van je pad in dat van mij. Met ups en downs en soms eens terugkeren naar iets van belang. De tekening die je in de Reiki 1 inwijding maakt van de lijn van Reiki waar je rond gaat maar altijd naar terugkomt is voor mij een heel belangrijke en geeft me ook de ruimte dat het soms ok is om te dwalen zolang je de weg terug maar vindt naar de essentie. Veel liefs en een warme omarming.

 18. heel cool griet !
  helemaal herkenbaar
  harteliefs
  dankje voor het delen van je verhaal
  en supermooie foto 😉

 19. Stijn, Arjen en Helene says

  Lieve lieve Griet.

  Wat een ongelooflijk mooie tekst, prachtige krijgster.
  Het maakt mijn hart warm en brengt mijn mondhoeken alinea per alinea meer de hoogte in.

  We zien je graag !

  Er is zoveel herkenning.

  “Ik zocht hulp bij verschillende therapeuten, maar na enige tijd wisten ook zij geen raad meer met mijn vragen, de antwoorden bleven uit.”

  ja, zo ging het ook bij ons

  Tot we, na een lange zoektocht bij jou terecht kwamen.

  Toen werd alles anders.

  Bedankt om ons steeds terug te vinden, wanneer we het pad bijster zijn.
  Bedankt om dan, élke dag opnieuw, zonder veel woorden, maar stil en integer, voor te leven, waar het eigenlijk allemaal om draait.

  Bedankt, om ons steeds naar Binnen te gidsen, te hér-Inneren, dat wij zélf de creator zijn van onze eigen levens en dat we elke dag opnieuw mogen kiezen.

  E l k e d a g

  Toen jij mij voor het eerst zachtjes vanachter mijn rookgordijn vandaan haalde,

  Ooo, ik herinner me zo die dag,

  vanaf toen ging het dan ook elke keer meer van ‘ont-binding’ naar ‘ver-binding’, en dat in allé facetten in onze levens.

  Wonderlijk, dat slechts 3 letters, zo’n ongelooflijke wereld van verschil kunnen zijn.

  Bedankt om er te zijn,
  Bedankt om te bestaan,
  Bedankt, voor wie je bent, Griet

  er zijn géén woorden om écht te zeggen wat jij voor ons komt betekenen
  maar we hopen dat je dat wél heel erg mag voelen.

  zoen !

  Familie Dehaese xxx

 20. Hallo Lieve Griet en andere die lezen met de ziel ..
  Toen ik mijn geboren hsp (11 /11 /1969) werd ik veel getest ook op fb dat er veel prikkels kwamen van de buitenwereld heel negatief waren ..
  Dat wij dit nooit verwachten negatieve emotionele chantage (slachtoffer gedrag )naar de andere toe gedraaid worden en projecteert zijn ..
  Weten wij zelf wat we de andere aan doen ??
  Als ik te weten kwam dat door mijn prikkels van oordeel van de buitenwereld rond mij is er een situatie ontstaan dat mij heel dicht naar mezelf bracht mijn goedaardige gezwel in de volksmond kanker ..
  Dat de buitenwereld zoveel verwachte van mij zoals jij moet de oplossing vinden in mijn plaats dat ik elke dag dag na dag me zorgen maakte omdat ik neen schreef dat kan ik niet in je plaats doen want de klik zit in jezelf werd ik in mijn pb bedreigd fysiek ook mijn gezin en wat de woorden waren kan ik beter achter wegen laten ..
  Toe de dag vandaag niet toe ..
  Ik leef mijn eigen pad en andere hun pad als gever zag ik naar andere of ik las en ik ervaarde hun chantage naar mij ..
  En dat ze ook het schrijven na de woorden in de ziel mijn waarheid ..
  Dat ook mijn man kwam lezen hoe andere me emotioneel chanteerde omdat ik niet deed wat ze hoopte van mij op dat moment ..
  Toen ik te weten kwam van dokters ,proffen dat mijn goedaardige gezwel is gegroeid heb ik besloten ik zal ervoor andere nog zijn maar ik bepaal nu zelf wat ik wil en niet wat zij van mij verwachten de oplossing ..
  Ik weet ik maak mijn eigen leven/keuze en iedereen doet dat op zijn eigen manier ..
  Ik ben heel duidelijk omdat ik nu voor Liefde kies al heel mijn leven in feite ben naar een nonnenschool gegaan en nog dingen ..
  Werd in Liefde door mijn oma opgevoed want mijn eigen ouders konden hun zelf niet aan maar ook ik snap dit nu ..
  Ging samen met mijn oma naar de kerk elke zondag en ik kwam dan echt thuis komen ..
  Dat ik ben op gevoed heb je naaste lief net als jij geliefd wilt zijn ,ook dat ze je kwetsen vergeef hun want ze waren niet klaar voor jou openheid …
  Fijne zondag Namasté …Sat Nam <3

 21. Griet

  Ook voor mij is het een heel herkenbaar verhaal.
  Ik ben ook uit een “slachtoffer” rol gekropen. maar wist niet waar naar toe.
  Eerst met een gewone begeleider verdergegaan die mij al een heel stuk op weg had gezet. Hij had mij ook had aangemoedigd om de juiste personen te zoeken die bij je passen.

  de Reiki 1 inwijding is voor mij toch wel een keerpunt geweest. Alle plannen lagen al klaar maar de moed om ze uit te voeren was er niet. Vast werk opzeggen om zelfstandige te worden vereist springen in het diepe. Na het reiki weekend was de moed er wel. Een weekend in de spirit wereld vertoeven had zijn werk gedaan. Sindsdien is de connectie met spirit alleen maar gegroeid.

  Ik dank je om de setting te creëren waar de krijger terug op krachten kon komen.

Speak Your Mind

*