Start je leven opnieuw

Alles in het leven heeft een cyclus. Dit is iets wat we vaak vergeten, maar het is net wanneer we ons hier bewust van worden en ons erop richten, dat we veel gerichter maar ook zachter in het leven kunnen staan. Het helpt ons te leven vanuit een bewuste aanwezigheid en kracht. Dit bewustzijn van de cyclussen is erg belangrijk in natuurgerichte spiritualiteit zoals het sjamanisme.

Als mensen hebben we echter de wonderlijke gave gekregen om zelf, bewust, een nieuwe cyclus in het leven te roepen. Zo kan jij, terwijl je deze woorden leest, voor jezelf beslissen dat dit een nieuwe week is, een nieuwe start van je leven.

De waarheid van deze beslissing wordt enkel bepaald door de mate van jouw keuze dat het zo is, en door niets anders. Vanuit deze keuze kan deze week opdragen aan het cultiveren van een bepaalde kracht in jezelf en in je leven. Het is zo dat je het roer in handen neemt en bewust voor de bestemming van je leven kiest.

De laatste maanden is het werken met de vredeskracht erg naar voren gekomen in mijn leven. Vrede is iets wat uitermate belangrijk voor me is, maar ook merk ik elke dag hoe nodig vrede in deze wereld is. Vanuit mijn persoonlijke keuze me op vrede te richten en dit te verspreiden maakte ik 2 geleide vredesmeditaties die zich beide richten op het groeien in, en het werken met, vrede. Op die manier kan ik mensen die interesse hebben helpen om hier ook in te groeien.

En terwijl ik deze woorden schrijf, groeit in mij de overtuiging om deze week mijn keuze voor de groei van vrede in mijn leven opnieuw te vernieuwen en versterken. Want ik weet dat het zo is dat ik mijn leven vormgeef. Vanuit keuze in elke onbewaakt moment. En het is vandaag dat ik dit vernieuw en bekrachtig.

Ik hoop dat deze woorden je op dit moment inspireren om voor jezelf en voor je leven een nieuwe cyclus te kiezen, hier en nu. Want het is pas dan dat kracht zich kan ontvouwen. En deze kracht kan je enkel belichamen in het moment, hier en nu. Wanneer je dit doet neem je het roer weer in handen en krijgt je koers bestemming. Ik geloof dat het dit is wat ons leven zo kostbaar maakt. En het is wonderlijk als we dit kunnen ondersteunen in elkaar.

Ga er dus voor! En als je dat wil kan je hieronder delen wat je als nieuwe intentie neemt.

Ik wens je een schitterende week toe, en een wonderlijke nieuwe start van de rest van je leven.
Warme groet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Het lijkt alsof jij mijn gedachten hebt gelezen, om de hoek hebt staan kijken en aan de deur hebt staan luisteren:) Yes, ik start met een nieuw leven!

 2. Marleen Vaes says

  Nog voor ik dit artikel gelezen had was mijn besluit al genomen: ik maak een nieuw begin in mijn leven.
  Het voelt goed, bevrijdend ook, rustgevend en energiek tegelijk. En ik weet hoe het moet zijn: kracht in zachtheid, de uitdaging om zacht te blijven in het leven en toch in je kracht te staan, een niet zo voor de hand liggende combinatie in onze wereld. De brief van jouw Roel was een extraatje…

 3. Marleen, wonderlijk toch dat toeval niet bestaat:) Ik ervaarde hetzelfde. Een knipoog van de kosmos dus.

 4. Dank je Christel en Marleen. Geniet van de kosmische knipoog en de start van de rest van je leven. Yes!
  Warme groet,
  Roel

 5. Dank je wel, Roel! Gaat vast lukken. Je vrede-meditatie is heel erg krachtig, want natuurlijk gaat die WENS OM EEN DOEL TE VINDEN, en HET DOEL VIDNEN hand in hand met elkaar. Uit die samensamensmelting ontstaat dat diepe gevoel van juistheid, van het gevoel dat alles klopt; ja, van te-VREDE-heid, ofwel vervulling. Nu is er werk aan de winkel om het doel uit te werken:) Warme groet vanaf Aruba, Christel

 6. Beste Roel,

  Bedankt voor je inspirerende woorden. Ik sta sinds enkele weken op het hobbelige en lange pad naar vrede met mezelf en het universum. Een intentieverklaring had ik nog niet gehad, maar vind ik hier schitterend bij passen.

  Met dank en liefde,

  Marijke

Speak Your Mind

*