Vandaag is de mooiste dag van mijn leven!

Vanmorgen stond ik op en nam het besluit: “Vandaag is de mooiste dag van mijn leven”. Ik relateerde deze affirmatie aan mijn gezondheid, mijn gezin, mijn relatie, mijn werksituatie,…. De lentezon bekrachtigde mijn voornemen, jawel, alles lachte me toe.

Ik besloot mijn affirmatie de ganse dag door uit te spreken. Uit ervaring weet ik dat je op deze wijze ook het onderbewustzijn raakt.

Mijn dag nam echter andere wendingen. Op een zeker ogenblik ontving ik nieuws dat me behoorlijk uit mijn centrum bracht. Ik probeerde focus te bewaren, maar helaas, ik duikte de diepte in. Terwijl ik me bewust was van wat er gebeurde slaagde ik er niet in een ander spoor in te slaan…..

Tot ik plots de woorden herinnerde van Louise Hay waarin ze vertelt dat ze elke dag probeert een half uurtje trampoline te springen. Ik wist niet goed waarom ze dit deed maar het leek me een manier om verandering te brengen in de situatie. Ik zie Noa springen maar ben zelf maar één keer de trampoline opgegaan. Ik weet dat elke verandering, hoe klein dan ook, je leven verandert.

Ik nam me voor om minstens 15 minuten me over te geven aan dit wonderbaarlijke speeltuig…… en inderdaad, dit was op zijn minst gezegd wonderbaarlijk!

Ik rees op in de hoogte, voelde me de hemel raken, kreeg de kriebels in mijn buik en samen met Noa speelden we “mekaars schaduw niet raken.” Dit wil zeggen dat je in plaats van in de schaduw over de schaduw springt. “Je moet in het licht springen, mama”, zei ze. Haleluja, wat een wijze dochter heb ik toch. We sprongen om ter hoogst, om ter verst, om ter gekst in het licht en met elke sprong kwam ik terug bij de waarheid dat dit de mooiste dag van mijn leven is, in dit moment. In dit heilige moment.

Even later kwam mijn andere dochter Emma thuis, keek verbaasd naar onze bokkesprongen en kon haar glimlach niet verstoppen. Ze vertelde me dat trampoline springen goed is voor het lichaam, goed voor de rug, omdat het vinden van de juiste balans alle spieren traint. Wat een dag toch vandaag!

Nadien heb ik een tijdje op de trampoline neergelegen, de hemel boven me bedankend voor dit fantastische idee.
Wanneer ik nu op alles terug kijk dan heb ik inderdaad een wonderbaarlijke dag beleefd. Hij bracht me van diepte naar speels enthousiasme. Deze kleine ingeving veranderde mijn leven op dat moment helemaal.

Ondertussen heb ik met Noa afgesproken dat we elke dag een kwartiertje trampoline springen. De toppen van de hemel rakend, de zon zoenend en mekaars schaduw omarmend, gewoon door er in dankbaarheid over te springen en te kiezen voor het licht.

Het is goed om in momenten waarin je je verloren voelt op zoek te gaan naar verandering. Dit kan heel klein en eenvoudig zijn. Maar iets veranderen, verandert alles. Het traject neemt een andere wending. En wil dit dan zeggen dat hierbij alles is opgelost? Misschien wel, misschien niet, maar het breekt op dat ogenblik het patroon van je leven waar je op dat moment in staat. Het nodigt je uit opnieuw te ademen en het leven toe te laten als de mooiste dag van je leven in dat moment.

Warme groet,
Griet

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Zo mooi!
  Griet, hoe meer en meer ellendig ik de wereld ook mag vinden, naargelang ik meer en meer te weten kom over wat mensen elkaar en andere wezens aandoen, toch kunnen jij en anam cara, en jullie blogberichten, nog steeds, en meer dan eens een schitterend zongouden lichtsterretje tonen in het duistere.
  Als een ragfijn draadje, dat me nog kan verbinden met het goede, met mogelijkheden. Ragfijn, maar toch nog daar.
  En zolang blijft er hoop.
  Hoop om een weg te vinden, een weg die een verschil kan maken.
  Zo veel liefs,
  G.

 2. HANS COUDYSER says

  mooi!, dank voor het delen Griet! @hans.

 3. Prachtig!!als ik jullie in mijn hoofd zien..springen,lachen,straalen..dan voel ik all fijn en gelukig.So het werk op distanc ook:)))) dank u..en geniet maar van jullie tijd samen!so mooi Love Veronika

 4. Christiane says

  Kinderen groot of klein, kunnen soms wonderen zijn.
  Zondag stond ik in de armen van mijn dochter te huilen omdat de dokter me zei dat de kans groot was dat ik mijn linker arm zou verliezen.
  Voor het eerst kon ik eens “niet groot en sterk zijn” in haar aanwezigheid. Ze kon me heel goed begrijpen …. mijn arm werd snel minder dik…. we lachten.

 5. Hey Griet,

  Ik zit hier te glunderen achter m’n pc…en ben echt fier dat ik u ken !
  Het leven kan toch mooi zijn.

  Martin

 6. kathleen havermans says

  zeer mooi, bedankt!!!

 7. Griet, bedankt. Het klinkt zo ontoereikend. Jouw delen opent iets voor mij. Jouw inzicht op die ‘wondere’ zonnige dag heeft jou verder geholpen, maar is ook een tip voor ons. Wijsheid en inzicht komen langs onverwachte wegen: soms op een trampoline, springend met een kind, aangeraakt door de eenvoudige wijsheid van een kind. 🙂 Heerlijk toch. In mijn dromen vannacht kom ik meespringen, uiitgelaten beurtelings hemel en aarde rakend. Liefs x

 8. wauw … dit is PRACHTIG ! Dank je wel om dat hier zo met ons te delen. Ik lees het hier even voor aan onze zoon en ga hem zo vragen of ik mee op zijn trampoline mag. Dank je Griet en Noa !

 9. Gwendolyn Marain says

  Halelujah Griet en Noa!!

  Dank voor weeral zoveel wijsheid!
  warme groet
  Gwendolyn

 10. janssens sonia says

  Hé als jullie de sterren kunnen raken, geef ze ook een dikke knuffel van mij.
  Hoe kan eenvoud toch wonderen doen en gewoon eenvoudig zijn.
  Ik zou zeggen, Roel en Noa genieten maar en lach er maar eens gerust op los.
  Noa, vraag of mama ook mee komt springen? hahaha !!!!
  Vele dikke knuffels aan allen
  Warme lentegroet
  Sonia

 11. Lieve mensen,

  Bedankt voor al jullie reacties, ik word er zo blij van. Tijd om opnieuw te springen!

  Ik wens jullie ook de mooiste dag van jullie leven:-)

  Lieve groeten, Griet.

Speak Your Mind

*