De schoonheid van ons hart zichtbaar maken

De schoonheid van ons hartIk zat ooit in een zweethutceremonie van een oude medicijnman. Hij sprak over de noodzaak ons te laten raken in het hart. Zijn woorden openden mijn hart nog meer voor de kracht van de cirkel, de kracht van het gebed.

Naarmate jaren verstreken en ik mijn persoonlijk werken met sjamanisme, rituelen en gebed verdiepte, ben ik beginnen beseffen hoe fundamenteel het is om ons hart altijd open te houden. We komen zo steeds meer in contact met de realisatie dat ons hart als een bedding is, waardoor het leven vrijuit kan stromen, als we het toelaten. En dit is iets dat moed vraagt, de moed om te vertrouwen en te omarmen, de moed om ons niet langer te verstoppen of af te sluiten.

En naarmate ons hart verder opent, leert het leven ons de diepere verbondenheid. We leren de wereld te omarmen, met al haar vreugde en tranen, schoonheid en haat. We zijn niet langer bang, want we vinden het vuur in het hart, dat altijd blijft branden, wat het leven ons ook brengt. Maar bovenal brengt het open hart mensen op ons pad, die de liederen van hun wezen samen willen laten klinken met de onze.

Het open hart spreekt tot ons en nodigt uit om samen de cirkel van het leven te vormen zodat er draagkracht is voor allen die in nood of eenzaam zijn.

Laat onze gedachten, woorden en handelingen de schoonheid van ons hart zichtbaar maken. En laat dit ons ware gebed zijn.

Hartegroet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Heel mooi, dank je wel Roel.

 2. jouw mooie woorden openen mijn hart nog meer Roel… LIefde, dankbaar! 🙂

 3. Na deze voormiddag eens lekker uitgescholden te zijn toen ik iemand, bij wie de zachtheid spijtig genoeg ver te zoeken is, zijn frustratie kietelde door simpelweg voor dieren op te komen, komt deze blog heel erg “welkom” binnen. Danke! En laten we dat inderdaad maar blijven doen ja.

 4. Waw, Roel, zeer mooi, dankjewel, het wordt een hartsgeraakte zweethut dinsdag avond.

 5. Jean-Paul Vanderlinden says

  Roel, dank je om dit verhaal te delen … zo waar & zuiver 😀

 6. Dank je voor je inspirerende woorden.
  Het verwoord het diepe verlangen in mij het Pad van het Hart te lopen…moed, vertrouwen, dankbaarheid, vreugde…

 7. Dank je voor je inspirerende woorden.
  Het verwoordt het diepe verlangen in mij het Pad van het Hart te lopen…moed, vertrouwen, dankbaarheid, vreugde…

Speak Your Mind

*