En het Hart opende….

Mijn reis naar het mooie en o zo lieflijke Maui liet een enorme indruk op me na. Nog steeds word ik stil en zacht en vervaagt mijn blik wanneer ik terugdenk aan die dagen die ik mocht doorbrengen op het eiland dat de naam draagt van “Het open hart”.

Een vriend van ons nodigde ons uit om een bezoek te brengen aan dit Hawaiiaanse eiland tijdens de periode waarin de walvissen veelvuldig aanwezig zijn. We zouden kunnen zwemmen in de oceaan met deze indrukwekkende dieren en tevens beloofde hij ons om samen het eiland te verkennen. Zijn huis was onze thuis.

Wat doe je dan… zeker als Hawaii reeds jaren bovenaan je verlanglijstje staat….

Ik kan moeilijk beschrijven wat er allemaal gebeurde op deze wonderlijke plek, maar ik weet dat mijn verblijf daar mede bijdroeg tot het in de wereld brengen van mijn missie. Ik deel een ervaring die me zeer nauw aan het hart ligt en nadien schreef ik volgende woorden die ik graag deel:

“Ik herinner me hoe ik drijvend in die gigantische oceaan, omringd door walvissen, mijn tranen liet overstromen in het mooie heldere water dat me zo droeg. Mijn hart werd zacht en liefdevol en ik voelde overgave aan het leven, aan het pad dat ik wandelde, ik was één. Zoals een moeder die wiegt en sust en koestert de pijn en de vreugde van haar kleine kind, zo gaf ik me over aan deze immense ervaring. Ik had het gevoel dat ik verdween en alleen nog maar deel was van deze gigantisch oceaan van liefde..

Mijn hart herinnerde haar openheid en uit elke traan stroomde de belofte om mijn talenten ten volle in te zetten voor het ontwaken van de mens en het opnieuw ervaren dat we één zijn met al wat is. “

Sindsdien is er veel verandert in mijn leven. Angsten laat ik los, ongeloof omarm ik, liefde verwelkom ik elke dag. Donkere dagen schenk ik licht, ik omarm mezelf en herinner me mijn schoonheid.

Ik kan niet omschrijven wat ik voelde in de nabijheid van die wonderlijke dieren, groot en krachtig en onmetelijk liefdevol. En woorden schieten me tekort.
Maar wat ik voel is dat het tijd is dat je terug keert naar de essentie van wie je bent. Dat je begrijpt dat je een wezen bent van liefde en het is je taak om uit te zoeken hoe je opnieuw je hart kan openen.
Je hebt waarschijnlijk ervaringen die je weerhouden om open en liefdevol te zijn. Maar toch.. zijn het niet die momenten die je koestert waarin je je liefdevol voelde omarmd?

Wees moedig en bereid om te wandelen doorheen de sluier die er leeft rond je hart. De eerste liefde die je zal ontmoeten is de liefde voor jezelf. Je bent een wonderlijk wezen, perfect zoals het moet zijn. Volmaakt en prachtig en één met al wat is. Elke stap is een juiste en draagt bij tot het herinneren van deze waarheid.

Het is in deze handelingen dat de ware ziel zijn thuis vindt zodat ze zich opnieuw kan verenigen met alles wat haar omringt.

Ik wens je een schitterend pad!
In liefs,
Griet.

Comments

 1. Christine says

  Prachtig! Dankjewel lieve Griet!
  Wens jou ook een stralend pad!?
  Veel liefs,
  Christine??

 2. Christiane Selleslachs says

  Zo mooi ! Blij dat je deze mooie ervaringen hebt mogen meemaken, ervaringen van volmaakt gelukkig zijn en zich verbonden voelen !

 3. Anita Vijle says

  Dank je Griet om deze mooie ervaringen te delen. Ik luister veel naar dolfijnen en walvissen op CD, maar dit zo mogen ervaren is een waar geschenk. ?

 4. Dag Griet, ik heb je nog nooit ontmoet, maar lees vaak jullie blogs. En elke keer word ik er zo warm van vanbinnen… knap wat jullie doen! Een wondermooi voorbeeld…
  Liefs, Tine

 5. Hoe mooi verwoord … je verwarmt mijn hart en schenkt mensen de kracht en moed om verder te gaan … veel liefs, Denise

 6. Lieve Griet, zo mooi wat je deelt! Dank je wel ?

 7. Fam Dehaese says

  Wauw Griet, wat een prachtige blog, alweer !!!

  Één van mijn hartsvriendinnen woont in Hawaï. Nooit eerder had ik de kans haar in haar thuishaven te ontmoeten, maar dat gaat binnenkort gebeuren.

  Ze kreeg een ongeluk in de oceaan, toen ze 13 was, en haar hele leven leek voorbij. Toen we over haar ongeluk in gesprek waren en ik haar vroeg waar ze de moed had gevonden om elke dag weer aan de dag te beginnen, vertelde ze me over haar geloof. Over God . Over de oceaan van liefde waarin het ongeluk plaats had gevonden en waarin ze nu opnieuw zwemt en surft en haar kinderen zal leren zwemmen en surfen. Hoe ze als kind gelovig werd opgevoed maar hoe ze in het water, pas echt begreep wat “God” voor haar was.

  ik kan uren luisteren naar haar en het kippenvel dat ik heb wanneer zij haar verhalen met me wil delen, het diep geraakt worden, heb ik ook bij het lezen van deze blog.

  Hoe mooi jij alles kan vertellen en hoeveel liefde en dankbaarheid er zich altijd doorheen je woorden weeft… zo voelbaar, dank je Griet.

  Arjen ligt met koorts in de zetel, te baden in het zweet. Ik ga je schrijven aan hem voorlezen. Lieve groetjes voor jullie allen ginds ! We houden van jullie ! Tot gauw !!!

  • Hey Helen, dank je wel voor je mooie woorden en ik weet wie je bedoelt. De oceaan is wonderbaarlijk in Hawaï en het is absoluut één van mijn wensen om terug te gaan. Ik kan me helemaal aansluiten bij de woorden “De oceaan van Liefde en hoe ze begreep wat “God” voor haar betekende.” En wat een mooie zoon heb je. Ik deel zijn ziek zijn, sinds gisteren is de griep hier bij mij ook op bezoek:-) Rusten is de boodschap…en af en toe eens lezen op de blog, dan ontvang je zo van die pareltjes die worden terug geschonken. Veel liefs ook voor jullie en je weet wel, het “houden van” komt terug in jullie richting:-)

 8. dag griet mijn mama heeft het voormij gelezen je hebt het heel mooi geschreven ik hou van walvisen en van water en ook veel van zwemmen heeft noa de walvissen ook gezien ? Ik wil graag met mijn hart leven en zorgen dat er een oplossing zal zijn voor plastiek in de zee. Zwaai Van Arjen

  • Hey Arjen, wat leuk iets van je te lezen! Noa heeft mee met de walvissen gezwommen. In het begin was ze bang omdat ze ook zo groot zijn, maar Noa is moedig, dat weet je hé! Op een zeker ogenblik zwommen er 2 grote walvissen onder haar. Noa bleef stil in het water liggen met haar snorkel en keek toe hoe die mooie dieren heel langzaam bewogen. Ik hoop dat je ook ooit die kans krijgt! En het maakt me zo blij dat je mee wil zorgen dat er oplossingen komen voor plastiek, zodat het water helder en gezond kan blijven voor alle dieren die daar hun thuis hebben. Ik geloof dat de jongeren nu geniale ideeën hebben die ons zullen helpen, dus het is aan ons om naar hen te luisteren. Laat maar horen als het jouw tijd is om te spreken:-) Een grote zwaai terug!

 9. Jullie ervaringen met walvissen laten me inzien dat wonderen natuurlijk zijn en doet me heel veel deugt…heel veel dank voor deze helende verhalen en affirmaties die onze werkelijkheid ten goede veranderen!
  Jerry

 10. de zee, het wonderbaarlijke, mijn droom, mijn zijn
  dat heb jij hier nu verwoord en zo mooi….
  liefdevol kunnen we het koesteren en zo iedereen een hand schenken om het pad te volgen waartoe we geroepen worden.
  genees maar snel lieve Griet, nog enkele dagen en we zijn weer samen op pad. Liefs
  Monique

Speak Your Mind

*