Kinderen onze leraars van het leven

Kinderen zijn de leraars van het leven, zij dagen je uit te leren over jezelf, over je geloof, je tekortkomingen, schuld, over ware liefde, vergeving, vreugde, tederheid,….en zo kan ik nog uren verder gaan.

Het ouderschap is een levensweg. “Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen” zei mijn moeder, ” Je zal het nog ontdekken.” “Wat een onzin” dacht ik vroeger… Ondertussen, zoveel jaren later, getraind door mijn prachtige dochters kan ik alleen maar glimlachen om deze wijze woorden.

Mijn oudste dochter werd zopas 26 jaar, de leeftijd waarop ik haar onder mijn hart droeg en tegelijkertijd betreed mijn jongste dochter net haar 10de levensjaar, haar tienerjaren zoals ze dat zelf uitdrukt en nog eens benadrukt: “Bijna 11 mama!”… en dat slaat de angst me toe. Ik zou alles doen om haar nog even klein te houden, maar ik geniet van haar puurheid en Noa zijn en dat geeft me dan weer vertrouwen om gewoon verder te wandelen met de stroom van het leven.

Hieronder voeg ik een video toe van Katie Byron waarin zij haar prachtig werk rond ouderschap deelt. Een absolute aanrader voor iedereen die meer wil begrijpen tot wat kinderen ons uitnodigen. Geniet ervan!

Hartegroet,
Griet.

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Lieve Griet,
  geniet levenslang van al je prachtige dochters.
  Mijn zonen hebben mij ook heel veel geleerd en zijn mede bron van mijn kracht om verder te leven met een zware handicap.
  Groetjes,
  Lieve

 2. Dat doe ik, Lieve!

 3. Fam Dehaese says

  Lieve Griet,

  Ik ben zo een beetje op de blog aan het neuzen,
  na een intens weekend waarin de kracht en de pracht
  van het ouderschap centraal stond.

  Ik zie deze blogpost dus nu pas, maar zoals steeds,
  op het juiste moment.

  Dank je, voor je mooie en bemoedigende schrijfsels
  en het vertrouwen in het leven dat je ons steeds opnieuw
  weet voor te leven.

  Wat zijn je dochters gezegend met een Moeder als jij …
  wat ben jij gezegend met je 4 prachtige dochters,
  wat zijn jullie gezegend met elkaar !

  heel veel liefs van alle haasjes hier !

  xXx

Speak Your Mind

*