Mijn belofte voor de aarde is gemaakt.

“Ik voel hoe de stoom mijn lichaam verwarmt tot diep in mijn botten. De heldere klanken van de liederen openen mijn hart en een stroom van dankbaarheid voor dit samenzijn onder vrouwen herinnert me aan het Zusterschap zoals het was in vroegere tijden….. Mijn spirit roept om dit samenzijn opnieuw te eren, mijn belofte aan de aarde is gemaakt.”

Na een intense en wondermooie zweethutceremonie onder vrouwen voel ik mijn dankbaarheid om de aarde als gast te mogen bewonen. Zij schenkt ons haar volle lichaam, haar hele wezen en het is aan ons om dit te eren en hier op een respectvolle manier mee om te gaan. Een pad dat we openen, voor onszelf, maar ook voor de volgende 7 generaties.

Het warme samenzijn in de cirkel rond de hete stenen herinnert me hoe we als vrouw verbonden zijn met de beweging die de aarde ons leert. We dragen de aarde in ons en zij leert ons over de waarheid van het leven.

Zoals een vrouw haar kind hoedt, zo draagt de aarde ons. Zij schenkt ons wat er nodig is in elk moment van dit leven en haar stroom is eindeloos.

Een kind geeft het signaal om de aarde te betreden, de vrouw luistert, opent zich en ontvangt in al haar liefde dit gracieuze, grootse geschenk.
Een moeder denkt niet na over of ze al dan niet haar taak zal opnemen, zij voert uit en schenkt haar liefde eindeloos.

De aarde leert ons over deze onvoorwaardelijke liefde. Ook zij piekert niet over moeilijke tijden, vele regens of donkere dagen. Als het lente is barst zij als het ware open en toont haar grootste schoonheid aan iedereen die bereid is zijn ogen te openen voor deze eindeloze stroom.

De zee deint mee met de standen van de maan, zij heeft haar eb en haar vloed en haar beweging is gracieus, woest, zacht , onstuimig,… De stroming is eindeloos en altijd in beweging. Welke vrouw herkent deze stroming niet in zichzelf?

Wat heelt in ons, heelt de aarde. Een vrouw die rechtstaat en kiest voor waarheid, opent de deur naar waarheid van het leven.

Het is onze taak om die waarheid te leven, recht te staan, te spreken vanuit deze verbondenheid.
Het samenkomen in cirkels, verbonden met het hoogste goed voor de aarde, leert hoe wij als vrouwen dienen zorg te dragen voor onszelf en ook voor anderen. Hoe we onze kinderen kunnen leren wat werkelijk hoeden in zich draagt.

In de veiligheid van de zweethut, rustend in de armen van de aarde, als zusters verenigd, ontvang ik de geschenken die zich uitdrukken als wonderlijk samensmeltende liederen, gedeelde gebeden, een diep begrijpen, draagkracht, vreugdevol ontwaken, eenheid en verbondenheid.
Het is tijd om in kracht recht staan en het leven te eren in haar oneindigheid, haar volheid en haar onuitputtelijke stroom van overvloed.

In liefde verbonden,
Hartegroet,
Griet.

Ps: Ik wil je van harte uitnodigen om de komende weken met ons mee de zomerzonnewende te vieren en de harten te verbinden voor de Aarde. Zaterdag komen we samen voor de Zomerzonnewendezweethut, zondag voor het gratis Midzomerritueel in het Natuurgebied de Kesselberg, en volgende week woensdag voor de midzomer-vuurceremonie. Hopelijk zien we elkaar dan!

Comments

  1. Aggie Fluitman says

    DAnk je wel Griet, Aarde, vrouwen…!

  2. prachtig! kippevel van gekregen 🙂

  3. Griet, dit is een prachtige waarheid dat je daar geschreven hebt! Ik ben zeer ontroerd door deze milde en ware woorden. Dankje.

  4. Zo ontroerend mooi Griet, en tegelijk krachtig en ondersteunend… Dank je!

Speak Your Mind

*