Het moment is nu!

De aarde maakt zich klaar voor een nieuw ontwaken en nodigt ons mensen uit om dezelfde beweging te volgen.

We leven in tijden waarin we de keuze krijgen om terug te keren naar wat oud en vertrouwd is of om door te groeien naar nieuw en ongekend. En ja, de sprong die we moeten maken lijkt op het eerste zicht soms onoverkomelijk.

Wat ik heb begrepen is dat het leven ons uitnodigt om door nieuwe poorten te stappen die initiaties zijn om in het nieuwe bewustzijn te komen. Dat vraagt kracht, moed en vertrouwen en nodigt uit tot diepe inkeer.

Het is niet mogelijk om vrede rondom je te ervaren als er innerlijk geen vrede is. En dat geldt voor zoveel meer. Geluk is niet langer meer verbonden met wat er buiten je gebeurt, mensen zijn niet meer verantwoordelijk voor de chaos die er in jou leeft. Daaraan vasthouden is je wentelen in oud geloof en brengt je tot niets dan een wankel vasthouden aan een blok graniet waarin momenteel met een houweel wordt gebeiteld.

Wat als je voor even besluit om je blik te verbinden met het nieuwe pad en bereid bent de verhalen van angst, de beelden van afscheiding en de pijn voor de toekomst los te laten?

Wij hebben een geschenk gekregen dat we kunnen gebruiken en inzetten om ons uit het kluwen van pijn en angst uit te tillen.

De geest is in staat een beeld te scheppen van wat verbonden is met het ontwaken van de nieuwe aarde. Verbeelding maakt het mogelijk om de energie en patronen van angst om te keren naar vertrouwen, om haat naar liefde te brengen, om afgescheidenheid naar verbondenheid te transformeren.

Wij zijn meer dan de facade of het beeld dat we geloven te zijn. We moeten onze staat van bewustzijn optillen tot een hogere frequentie, samensmelten met die Hogere Kracht die we God, of Spirit, Bron van Licht noemen. De Kracht van het Universum, het Levensweb, de Godin of elke andere naam die we gebruiken.

Herinner je de schoonheid van een bloem, de glimlach van een pasgeboren kind, liefdevolle ogen, zachte handen, jij die als kind de wolken zoent, zingend op de fiets, … Zie jezelf in de perfecte relatie, in de beste job, in het mooiste huis,…

Richt je blik naar de aarde. Zie kinderen die spelen, mensen die samenwerken, zuivere rivieren, dieren die vrij zijn, lachende ouderen, …

Het is tijd om recht te staan en te geloven dat we tot alles in staat zijn. Wij zijn één met de natuur, onlosmakelijk verbonden. De aarde ontwaakt. Stap mee in deze creatieve kracht, het moment is nu!

Laat me weten wat jou roept!
Veel liefs,
Griet.

Comments

 1. Wat ik elke dag tracht te volgen is de roep om anderen te helpen, om inspratie te brengen, om te delen, om te verspreiden.
  Wanneer ik die stralende versie van mezelf voel, is die als de zon, ongelimiteerd. Elke dag van die zon laten schijnen, voor mezelf en anderen. Dat is wat ik volg, en wat vervulling brengt!
  Dank je voor de inspirerende woorden! Laten we er een stralende dag van maken!
  Roel

 2. Ik voel de roep van een krachtig wezen in mij dat vrij is van alle mogelijke vormen van zelfsabbotage, een wezen van licht, stevig verbonden met de bron dat vanuit een oervertrouwen rechtop staat en haar licht laat schijnen in elke situatie. En door het laten schijnen van dit licht hoop ik anderen mee te nemen, mee te ‘verlichten’ om zo vreugde en liefde over deze heerlijke planeet te laten spoelen.
  Het leven is een magisch geschenk…

 3. De roep om weer te leven vanuit het Licht, onze Thuis, en daar steevast trouw aan te leren blijven. Dat we onszelf mogen zien baden in de flow van onuitputtelijke liefde…dat dat alles mag overheersen. Dat we de strijd om tegen die flow in te gaan gewoon met een bevrijdt gevoel opgeven!
  Dankjewel voor deze liefdevolle inspiratie Griet.

 4. Lieve Roel en griet, ik wou er gewoon aan toevoegen, aan jullie steeds mooie boodschappen dat kinderen, vele jongeren ook, al vaak in dat bewustzijn leven. Vele vrienden, ikzelf ook ervaren dat ook. Persoonlijk beleef ik een fantastisch spannende tijd, en speel een stuk dat precies gaat over dat web, liefde, het leven, alles dat er (al) is. Compleet zonder opportunistische gronden, bied ik het opnieuw aan en nodig ik jullie uit om es te komen kijken naar m verhaal. (www.annesch.be) ik praat graag en veel met mensen, en ik sta versteld hoeveel vooral mensen jong van geest lijken .,.open te gaan.. In hun hart, maar ook wat nieuwe, moedige kleine stappen betreft. “Er is hoop, hoop moet er altijd zijn” een zin op het einde van m n stuk ?? tot 1 van, i hope, haha Liefs. En doe verder met jullie mooie werk, xx

 5. Op weg de wereld en onze maatschappij te maken tot een plek waarbinnen iedereen zich thuis voelt. Koester al het leven op aarde en de aarde zelf voor een toekomst met perspectief.

 6. Jouw woorden voel ik ook. En ik wil ze anderen ook laten voelen. Dat we allemaal verbonden zijn. Dat je het negatieve moet negeren en focussen op het positieve om te kunnen groeien. Genieten van kleine dingen. Spiegel goede dingen. Maak de wereld mooier. Als ik alleen eens de woorden zou vinden om dat duidelijk te maken. Om mensen wakker te maken. Het ze te laten zien en voelen. Daar worstel ik enorm mee en dat maakt mij verdrietig.

 7. Het zelf leven is het mooiste wat je kan schenken, Rosine! Geloof in je kwaliteiten en in wat je toont aan anderen. Dat is goud waard!

 8. Omzetten in alle mogelijke talen… En verspreiden over de hele wereld… <3 NAMASTÉ _/|\_

 9. heel regelmatig ‘spiritueel douchen’ en de mensen die mijn pad professioneel kruisen mee besmetten met déze fantastische oefening die er keer op keer voor zorgt dat er terug contact kan zijn met de eigen stralende energie, aangesloten op de Bron van eindeloze mogelijkheden van waaruit we -als vanzelf- de schoonst mogelijke versie van onszelf leven in de overtuiging dat alles wat ons pad kruist, precies is wat het moet zijn …

 10. De zon is even weg bij mij…Nadat er drie weken geleden is ingebroken in mijn auto is nu mijn fiets verdwenen.Ik vraag mij af wat ik misdaan heb!!!

  • Dag Jacques,

   Niets misdaan hoor, misschien is het gewoon een boodschap dat je op het moment best een beetje ’ter plaatse’ blijft …thuis blijft…uitrust…of wat je zelf aanvoelt.
   3 weken geleden werd mijn e-mailadres gehackt, d week daarna viel mij iPad uit, en bijna gelijkertijd werd mijn GSM geblokkeerd door een communicatiestoornis bij mijn verdeler. Ik stelde me dezelfde vraag…wat doe ik verkeerd?…maar nu weet ik dat het hoog nodig was in stilte bij mezelf te zijn om een helderder beeld van mezelf te krijgen.
   Warme groet,
   Roos

 11. Debbie Pouw says

  Om steeds meer mijn zachtheid en tederheid te laten zien
  Te weten dat dit soms sullig over komt 🙂
  Maar diep van binnen te weten dat dat mijn kracht is
  Het is een enorme krachtbron diep in de aarde, waar mensen steeds meer en meer mee verbonden worden
  Het is als een mooie bloeiende boom 🙂

 12. Ik las de zin:” laat me weten wat jou roept”, ik had hier niet meteen een antwoord op maar mijn lieve hart nam het over.Het was zo duidelijk voor mij,ik voelde dat dit het juiste was,het ontroerde me,er kwamen zelfs tranen toen ik deze woorden hardop zei;
  Ik wil mijn licht laten schijnen!!!
  Het ontdekken wie ik werkelijk ben is de mooiste reis van mijn leven en daar de liefde en vreugde die altijd al aanwezig was maar verborgen lag te vinden is heerlijk.En mijn liefde voor Moedertje Aarde maakt het compleet 🙂

  Dankjewel Griet en Roel voor Anam cara ,voor jullie ZIJN.

Speak Your Mind

*