Stap mee in het wonder van deze geboorte.


Mijn dagen zijn vervuld van verwondering wanneer ik de geboorte van de nieuwe lente aanschouw. De Oostenkracht, de kracht van het nieuwe begin, daar waar de zon opkomt en het nieuwe leven zich toont, waar visie en helderheid hun plaats innemen…

Wat kaal of onbestemd leek, breekt open en verrast je met schoonheid en overvloed. Het frisse groen, de hemelse geuren, de prille blaadjes, de eerste bloesems,… Ze doen ons innerlijk ontwaken en ook ik beleef op mijn manier deze uitbarsting van de natuur.

Verwelkom de regen, geniet van elke zonnestraal, drink de frisse ochtenddauw en bemin dit immense samenspel van de natuur.

Geen kracht is sterker dan dit harmonisch ontwaken! De aarde, lieflijke planeet, Pachamama, voedster van ons allen, draagkracht en bron van alle leven.

Mijn woorden omschrijven slechts een deel van wat er innerlijk beweegt bij dit steeds wederkerend wonder.

Er is zoveel gaande in de wereld en velen zijn op zoek naar een manier om vertrouwen en woorden van hoop te vinden. Voor sommigen is geen uitweg meer zichtbaar en we kennen allemaal die momenten waarop we het gevoel hebben dat dat we de weg zijn verloren.

De lente herinnert ons aan de steeds wederkerende beweging waar we allemaal deel van zijn. Uit duisternis wordt licht geboren. Leegte draagt volheid in zich. Vormeloosheid bezit de hoogste vorm. Stilte is de voorbode van het eerste lied.

De natuur werkt samen om dit harmonisch ontwaken tot stand te brengen. De regen voedt het eerste zaad en de zon nodigt uit tot groei. De maan schenkt haar kracht en de wind verspreidt het zaad. Geen van allen denkt na over wat er te gebeuren valt, het is wonderlijk samenspel.

Als bewoners van de aarde, nodigt de lente ons uit om mee in deze stroom te stappen. Om mee dit wonder van geboorte in te gaan. De natuur laat zich niet afschrikken door het slechte nieuws, barre omstandigheden, of wat dan ook. De natuur ontwaakt, telkens opnieuw en nodigt ons uit om dat ook te doen.

Stap mee in die stroom, laat je niet afleiden door dingen die geen boodschap in zich dragen, maar verbind je met dit wonder. Kijk naar buiten, trek de natuur in, plant zaad, bemest, wiedt, bewater,….. bewonder en laat het wonder in jou geboren worden. Ontwaak en stap mee in de stroom van het leven!

Hartegroet,
Griet

Comments

 1. Een nieuw begin omarmen, elke dag! Dat is het ware geschenk.
  Dank je Griet om ons daar aan te herinneren!

 2. hoe mooi Griet, dank je voor deze prachtige omschrijving van wat wij ‘mens’ als heel normaal beschouwen…. het nieuwe geboren worden…. daar zal ik vanaf nu meer aan denken. Fijne tijd. in liefde en licht

 3. Prachtig verwoord Griet. Bedankt!

 4. Charlotte says

  Mooi verwoord Griet. Inderdaad net toen alles wat te donker leek kwam er licht, lente, een nieuw begin, het wonder van het leven ! Dank je voor je mooie teksten die mij altijd weer opbeuren. Dank je voor wie je bent, na een bezoekje bij jou wordt ik steeds weer naar het licht in mij gestuurd.

 5. levendige lente…een heerlijke tijd om buiten te spelen!
  Aho

Speak Your Mind

*