Open de deur en kijk even binnen bij Reiki In Zorg… .

Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik in contact met deze ontroerende video: “Lifting Spirits. Wallace Cancer Care”. De woorden en beelden raakten me diep en waren de aanzet tot de opstart van het project “Reiki In Zorg”.

Vanuit mijn eigen ervaring maar ook door het jaren werken met mensen die te maken hebben met ziekte en herstel had ik begrepen dat het leven op ogenblikken van ziekte uitnodigt om het oude af te ronden en het nieuwe te betreden. Ik kon zien hoe soms lange ziekenhuisopnames met bijhorende herstelperioden als het ware een verlies van gezondheid, vitaliteit, maar ook geloof, vertrouwen, vreugde en ziel veroorzaken in iemands leven. Bij het bekijken van deze video stelde ik mezelf de vraag: “Wat kan ik hierin bijdragen?”

Mijn vraag leidde me naar Reiki Gedurende een jaar zocht ik met enkele trouwe Reikibeoefenaars naar wegen om in contact te komen met ziekenhuizen. In Nederland, Engeland, Spanje, Japan, Duitsland,… wordt er in ziekenhuizen prachtig gewerkt met Reiki, zowel tijdens de onderzoeken als in de bijhorende herstelperioden. In België ligt dat net iets anders. De toegang tot de medische zorgsector is niet zo eenvoudig. We besloten een andere weg te vinden om toch hulp en ondersteuning te kunnen bieden en deze zoektocht bracht ons naar het geboortehuis te Lier.

We groeiden verder en onze visie werd helderder. Bij de start van het nieuwe werkjaar besloten we om de deur van Reiki In Zorg te openen voor iedereen die steun kan gebruiken. Iedereen krijgt te maken met uitdagingen die steeds een uitnodiging zijn om verder te groeien tot wie je werkelijk bent. Ziekte, scheiding, afscheid, depressie, vermoeidheid, slapeloosheid,…. het zijn uitnodigingen tot verandering, verdieping, tot transformatie.

Een Reiki behandeling is ware ondersteuning in dit gebeuren. Het helpt je om angsten los te laten, rust te vinden en terug te keren tot het geloof en vertrouwen dat het leven het beste met je voorheeft. Reiki ondersteunt het genezingsproces en brengt het zelfhelend vermogen van het lichaam meer in beweging. Reiki verlicht pijn en wordt ervaren als een grote zegen voor het hele wezen.

Zo ontstond Reiki in Zorg. Nu, 2 jaar verder, komen we 1 zondag in de maand samen in het geboortehuis te Lier om gratis Reiki te geven aan mensen die hier nood aan hebben.

Voor het eerst openen we de deur van reiki in Zorg zodat je een kijkje kan nemen:

Mijn grote dank gaat uit naar het geboortehuis, alle vrijwilligers en absolute vrienden die konden voelen wat er in me leefde en samen deze droom neerzetten.

Meer info over dit project kan je vinden via volgende link: Reiki in Zorg: Gratis Reiki behandelingen voor wanneer je wat steun kan gebruiken…

Hartegroet,
Griet.

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. Was blij dit te zien en lezen Griet.
    Lukt niet juist te verwoorden hoe en wat,
    Het heeft me ook in gang gestoken, iets te verwezenlijken waar ik al een tijdje mee rondliep. Misschien spreek ik je er nog over.
    Tot een volgende reiki- oefenavond.
    Liefs marianne

Speak Your Mind

*