Reiki: van “doen” naar “zijn”.

Na onze laatste bijeenkomst van Reiki in zorgschreef Ingrid deze mooie tekst waarin zij haar ervaring deelt als vrijwillige gever binnen dit project.

Reiki: van “doen” naar “zijn”.

“Tijdens een Reiki-in-zorg-zondagvoormiddag vroeg iemand me na de behandeling “wat ik dan eigenlijk doe”. Wat er spontaan in me opkwam, was “Niks. Eigenlijk helemaal niks.” En met “niks” bedoel ik dan wat veel mensen denken bij “niks”: geen welomschreven procedure, geen bepaald resultaat, geen extreem veel moeite doen om “iets” te bekomen.

Nu ja, ik sta dan wel op een zondagochtend op tijd op om naar Lier te gaan. En ik help mee de tafels te installeren, drink een tasje thee, doe een babbeltje met mijn mede-Reiki-genoten en met de mensen die zo moedig zijn om op de tafel te gaan liggen. En ik leg mijn handen. En Reiki doet de rest. Dat is alles.

Nu ik erover nadenk: Reiki heeft niets te maken met “doen”, maar meer met gewoon aanwezig zijn. En je zou denken “oh, da’s gemakkelijk”, maar hoe vaak in je leven ben je écht aanwezig? Ik niet zo vaak in ieder geval, behalve dan wanneer ik met Reiki bezig ben. Mijn ervaring met Reiki is dat het mijn aanwezigheid bij iemand groter maakt. Vroeger was ik gespecialiseerd in het fysiek aanwezig zijn bij iets of iemand, maar mijn gedachten waren dan vaak ver weg. En dan luisterde ik met een half oor, niet aandachtig op wat er eigenlijk gaande was rond me. Reiki bracht daar verandering in.

Wanneer ik iemand een Reikibehandeling geef, dan train ik mezelf om in stilte bij iemand aanwezig te zijn. En ik luister. En ik hoef niet te praten of advies te geven. Ik ontbind me van elk resultaat, van elk verhaal en van het idee dat ik ergens moeite voor moet doen. De bereidheid om mezelf open te stellen als kanaal waardoor Reiki-energie heen kan stromen, is gewoon genoeg.”
Ingrid Goetschalckx

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. zo mooi verwoord, zo herkenbaar!

  2. Reiki toedienen door er alleen maar te” zijn” doet de liefdesenergie stromen en beroert het hart van mensen!
    Deze tekst van Ingrid “Reiki van’ Doen’ naar ‘Zijn’
    beroert mijn hart, evenals deze van Roel:
    ” Licht in een uitgestrekte leegte”
    Dank je wel !!!

Speak Your Mind

*