Vanuit het verlangen nog even verder te deinen in een stille droom van verwondering ontmoet ik Reiki….

reiki Binnen 2 weken vind er een nieuw weekend reiki I inwijdingen plaats. Na 7 weken vakantie voel ik hoe ik even zoek naar een nieuw ritme van werken. De mooie en stille natuur waar we gedurende onze vakantie te gast waren maakt dat ik het verlangen voel om nog even verder te deinen in deze stille droom van verwondering.

Maar mijn planning haalt me gedeeltelijk uit dit heimelijk verlangen. Wanneer ik de mailtjes lees van de deelnemers aan dit weekend word ik echter mee aangestoken door hun enthousiasme en verlangen om te leren over de wonderlijke Reiki energie.

Terwijl ik dit schrijf herinner ik me de momenten van stilte waarin we tijdens deze weekends werken. Waar je tijd voor even laat vervagen en je uitgenodigd wordt de bezorgdheid en drukte van de buitenwereld achter je te laten. Er onstaat een ruimte waarin je je innerlijke wereld kan betreden en je kan verbinden met de eenvoud en essentie van je bestaan in dit moment. Het is hier dat je je ware verbinding met het leven kan voelen en dat de Reiki energie je hele wezen kan voeden.
Zij die reeds hun eerste graad Reiki behaalden, en de Reiki behandeling kennen, begrijpen mijn woorden, daar ben ik zeker van. Zij kennen het stille samen zijn en de grote verwondering van het zo verbonden zijn.

Zij kennen de kracht van het stil je handen leggen en nadien de verlichting van het opnieuw ervaren van eenvoudige essentie. Het moment waarop je uit het oude verhaal stapt dat je reeds tijden met je meedraagt maar waarvan je weet dat het niet meer verbonden is met je waarheid. Dat stille moment waarop je voelt dat het leven geschenken in zich draagt en dat het aan jou is om je ervoor te openen. .. Het gevoel om één te zijn met al wat leeft en de ervaring dat liefde de enige waarheid is. Eindeloos kan ik zo doorgaan want telkens opnieuw ontmoet ik nieuwe mensen met nieuwe ervaringen. Ik jubel met hen mee bij elke herwonnen kracht, elk nieuw inzicht, elke verrassende wending in hun leven, elk nieuw begin. Ik jubel wanneer de weg wordt terug gevonden, en het pad zich openbaart…

Het maakt me stil en dankbaar en ik herinner me mijn eigen pad, met vallen en opstaan, de duisternis, het grote verlangen en de uren zoeken naar wat werkelijk is…maar steeds het grote geschenk Reiki in mijn handen dragend. Het heeft me bevrucht met een diep vertrouwen voor het leven en de kracht gegeven om telkens weer nieuwe stappen te zetten.

Reiki is een uitnodiging tot innerlijk ontwaken, spiritueel begrijpen en het dagelijks ervaren van het werken met healing.
Ik ben dankbaar dat ik dit werk kan delen, dat ik op deze wijze mensen kan ondersteunen in hun groei en dat ik getuige mag zijn van de schoonheid die leeft in elk van ons. Het maakt mijn leven kostbaar en zinvol en zoals ik het ervaar is het een bijdrage aan de herinnering dat we leven in de hemel hier op aarde.

Hartegroet,
Griet

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Fam Dehaese ( Stijn, Helene en Arjen) says

  Dankbaar dat onze paden elkaar mochten kruisen, dat Jij de me zoveel wonderlijke poorten toont en me leert hoe ik ze zélf kan openen.

  Dank je om me zoveel voor te leven

  ‘…dat liefde de enige waarheid is’

  en me elke keer weer thuis te brengen als ik het pad bijster ben.

  Lieve Griet, dankjewel ! x

 2. Alexandra Huijs says

  Dag Griet, na een aantal jaren het pad dat Reiki voor mij had uitgestippeld te volgen – want ik ben er van overtuigd dat ik door Reiki opnieuw ben gaan studeren – ben ik eraan toe om mij weer in Reiki zelf te gaan verdiepen. Alleen weet ik niet goed waar ik nu moet herbeginnen. Misschien kan jij mij hierin adviseren? Grt. Alexandra.

Speak Your Mind

*