Dan reikt de ziel naar voren…

Vrijdag kwam ik samen met de 8 mensen die de groepen van het trancereis Netwerk in Belgie en Nederlands begeleiden. Het was de eerste maal sinds the start van het project dat we samenkwamen om ons the richten op het visioen voor de verderzetting van dit mooie project. We zaten in de cirkel, deelden, verdiepten ons visioen en reisden naar de innerlijke dimensies, begeleid door de trom. Dit weekend ontving ik schitterende emails van enkelen van hen, vol woorden stralend van een verdiepte toewijding, dankbaarheid en enthousiasme.

In deze bijeenkomst eerde ik hun toewijding die ze allen drage: ze organiseren deze avonden opdat de cursisten sjamanisme kunnen samenkomen, en door middel van de sjamanistische trancereis kunnen reizen voor zichzelf en de aarde. Elk van hen begeleiden ze deze cirkels uit liefde, uit dienstbaarheid. En voor mij is de mogelijkheid om deel te zijn van een cirkel die samenkomt om hun bereidheid tot dienstbaarheid nog dieper te maken, één van de grootste geschenken die ik me kan inbeelden. Het is het geschenk dat heelt, het geschenk dat de wereld verandert.

Nu het werk van Anam Cara groeit, brengen Griet en ik steeds meer van onze focus op de aspecten van Sacred Service en onze gift economy werking. We richten ons op de projecten die het welzijn van de gemeenschap voeden en helpen om de liefde voor de mensheid te cultiveren. Dit komt komt voort uit een innerlijk vuur dat steeds groter lijkt te worden en me soms ophoudt snachts, intens brandend in mijn hart en geest.

Ik zie een wereld waarin we allen de geschenken van onze ziel erkennen in elkaar, en elkaar helpen om dat innerlijk vuur sterk te laten branden. Want het is wanneer dat de geschenken van onze ziel sterk branden, dat het verlangen om onze medemens en de planeet te dienen van nature begint te groeien. Zoals onze dochter Noa niets liever doet dan geschenken te maken voor mensen, gewoonweg omdat het haar vreugde geeft om te schenken. Op dezelfde manier reikt de ziel naar voren, wanneer dat innerlijk vuur sterk brandt, om zijn zaden te planten in elk hart dat we ontmoeten.

En dat is een waardig pad: het tilt ons uit boven wie we ooit waren, en leidt ons naar die vervulde dimensie van ons eigen wezen, waar alles samenkomt, waar alles thuiskomt, voor altijd groeiend als elk van ons.

Hartegroet
Roel

Comments

  1. selleslachs christiane says

    Het is zoals je zegt dat men soms een onbedwingbaar verlangen voelt tot dienstbaarheid voor de mensheid.
    Om zo mee te kunnnen helpen aan het plan van God geeft een enorme vreugde..

  2. Roel, ik hoop dat velen dit lezen en zich erdoor laten inspireren !

Speak Your Mind

*