De nieuwe tijd is nu.

“Generaties na generaties dragen vrouwen de pijn van onderdrukking, misbruik, onmacht, onbegrip,… in zich. Het weerhoudt hen ervan om oprechte en liefdevolle relaties aan te gaan. Het maakt hen angstig en onzeker en is dikwijls de oorzaak van ingetogen, onuitgesproken kwaadheid.
Het is echter onze taak om te leren over vergeving, over goedheid en geloof en te vertrouwen dat de nieuwe tijd nu is.”

Het leven was niet min met me, zo ervaarde ik dat toch jaren geleden. Zoekende naar de liefde ervaarde ik een leegte die op geen enkele manier in te vullen was.

Ik stapte van de ene relatie in de andere, opende mijn hart voor zover ik dat toen kon, en ervaarde telkens opnieuw hoe ik in groot verdriet terug kwam bij mezelf. Een verhaal dat eindigde en steeds weer opnieuw begon. Een eindeloze cirkel.

Nu, na 12 jaar samenzijn met de man die ik mijn echtgenoot en geliefde mag noemen, weet ik dat een relatie bedoeld is om te groeien. Het is een samenzijn van 2 zielen die besluiten om samen het pad te wandelen, met als doel door te groeien tot wie ze werkelijk zijn en het beste dat leeft in elk van hen naar voor te brengen. Zij nodigt je uit te leren hoe je mekaars supporter, spiegel, beste vriend en geliefde kan zijn. Je krijgt alle ruimte om te oefenen in het loslaten van projecties en door te groeien tot dat moment waarop je mekaar echt kan ontmoeten. Zodat je vrij van twijfel, angst of verlangen in mekaars ogen de liefde kan omarmen en dankbaar kan zijn voor elk gedeeld moment.

Het is daar dat je kan rusten in de warme bedding van dankbaarheid en grote liefde voor dat prachtige wezen dat je bent.

Relaties zijn een uitnodiging om oude pijnen te helen zodat het verleden de vruchtbare bodem kan zijn waarop in het heden het nieuwe zaad kan worden gepland.
Generaties na generaties dragen vrouwen de pijn van onderdrukking, misbruik, onmacht, onbegrip,… in zich. Het weerhoudt hen ervan om oprechte en liefdevolle relaties aan te gaan. Het maakt hen angstig en onzeker en is dikwijls de oorzaak van ingetogen, onuitgesproken kwaadheid.
Het is echter onze taak als vrouw om te leren over vergeving, over goedheid en geloof en te vertrouwen dat de nieuwe tijd nu is.

De aarde vraagt ons om de verbinding met de helende en scheppende kracht die huist in elke vrouw terug levend te maken. Zodat zij kan ingezet worden voor haar genezing.
Wij zijn verbonden met de cyclussen van de aarde, eb en vloed, de standen van de maan,…en die cyclus leeft in elke vrouw. De vrouw is de aarde en wanneer zij heelt, heelt ook de aarde.

De rituele vrouwencirkels zijn bijeenkomsten waarin je terugkeert tot die essentie. Waar je het leven achter je laat en geniet van het stille samenzijn. De warme en veilige ruimte nodigt je uit om te luisteren naar wat er door je wil spreken. Via ritueel brengen we heelheid in ons leven en dat van onze voorouders. Onze gebeden zijn voor de aarde en allen daarmee verbonden. In liefde zijn we samen. En onze liederen weerklinken in de stilte van de nacht.

Hartegroet
Griet.

Comments

 1. Hey Griet,

  weer mooi geschreven van jou.
  Net wat ik nodig had.
  Bedankt voor je oprecht schone wijsheid.
  Ik benblij dat ik je ken!
  Sofie

 2. Lieve Griet.

  Thks voor je mooie woorden. Ze slaan de spijker op de kop!
  Love you.

 3. weer een bijzonder en mooi moment om dit te lezen en te ervaren Dank je liefs

 4. Veronique Oyten says

  Zeer mooi! Klopt en het nog eens zwart op wit zien staan is net wat ik nodig had. Dank je alweer! Veel liefs, xxx

 5. Mooi geschreven Griet. Thank you. Petri

 6. nadine Bovyn says

  Ja Griet. Herken die pijn, kwaadheid en verdriet. Herken mijn stuk. Werk eraan . Healing het.

 7. Zo mooi en herkenbaar en inspirerend… woorden om te koesteren!
  Dankjewel, Griet!

 8. Prachtige post, heel inspirerend. Dankjewel.

Trackbacks

 1. […] De nieuwe tijd is nu. – Anam Cara Blog – “Generaties na generaties dragen vrouwen de pijn van onderdrukking, misbruik, onmacht, onbegrip,… in zich. Het weerhoudt hen ervan om oprechte en liefdevolle …… […]

Speak Your Mind

*