Herinner de Aarde

Banner - Night of Vision

Wanneer ik terugkijk zie ik dat mijn persoonlijk leven altijd gestuurd is geworden door scharniermomenten waarin ik nieuwe visie omarmde in mijn wezen. De eerste maal dat ik een nachtwake ondernam was ik 17. Onder begeleiding van mijn eerste leraars ondernam ik dit ritueel in voorbereiding voor de eerste Vision Quest die ik op mijn 18e ondernam. Deze rituelen waren initiatemomenten voor mij, die mijn leven richting gaven en een pad voor mijn onthulden.

Gedurende de jaren ben ik steeds teruggekeerd naar de stilte van de natuur. Ik ondernam nachtwakes, medicijnwandelingen, korte en lange vision quests en omarmingen van de Aarde. En nog steeds ga ik te rade in de natuur, wanneer nieuwe visie nodig is voor mijn pad, of ik gewoonweg de batterijen wil opladen.

Ik denk dat iedereen die in stilte in de natuur is wel kan beamen dat de ziel zich begint te ontvouwen wanneer je luistert naar de stille stemmen van Moeder Aarde.

Ik geloof dat onze persoonlijke en collectieve evolutie doordrongen dient te zijn van deze natuurkracht. Voor mezelf weet ik dat mijn meest belangrijke inzichten altijd diep verbonden zijn met mijn liefde voor de planeet. Het is alsof het leven ons vraagt: “Herinner de Aarde”, en in het herinneren van de Aarde herinneren we ook onszelf.

Toen ik in mei met Griet op training was bij Sandra Ingerman, vertelde ze hoe zij observeert dat één van de meest fundamentele wondes van de mens voortkomt door de kloof tussen mens en natuur. Ook Sandra onderneemt voortdurend rituelen in de natuur met haar groepen en clienten. Door het aktief werken in de natuur kan de ziel zich verder ontvouwen.

Met deze woorden wil ik je dus inspireren om je eigen verbindingen met de natuur te voeden en onderhouden. Keer terug naar de bomen en zit in hun stille aanwezigheid. Vertel hen over je uitdagingen, je angsten, je twijfels, en vraag hun hulp. Laat toe dat jouw bestemming en de bestemming van de Aarde elkaar weer raken.

De natuur is ongetwijfeld één van onze grootste bondgenoten op het spirituele pad. Ik hoop dat we allen ons steeds dieper met het welzijn van de Aarde zullen verbinden, om te herinneren wie we werkelijk zijn. De bomen wachten, …

Indien je interesse hebt om nog deel te nemen aan de komende Nachtwake workshop, kan je nog contact met ons opnemen. Deze zal doorgaan in kleine groep.

Hartegroet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Speak Your Mind

*