Een poort van gele juwelen.

Enkele maanden geleden plantte ik zoals elke jaar de zaadjes van zonnebloemen in onze tuin. Ik hou ervan om de paadjes te versieren met deze prachtige bloemen en zij brengen zegeningen voor iedereen die het pad bewandelt…

Vanaf dan wandelde ik dagelijks door de tuin, en sprak mijn woorden van dank voor hen. Ik zag dat de droogte de groei vertraagde en daarom besloot ik mijn douchewater op te sparen zodat ik het aan hen kon geven. Zelf dook ik dagelijks in het zwembad en voor zover ik kon horen zag ik er behoorlijk netjes uit.

Net voor we op vision quest vertrokken zag ik dat één van de kleine stengels gebroken was. Ik herinner me mijn gemengde gevoelens van teleurstelling, onmacht, onbegrip,… tot ik op het idee kwam de stengel te spalken, zoals wij mens dit doen met onze gebroken botten. Zorgzaam, voorzichtig en heel toegewijd spalkte ik dit groeiende plantje. Voor we op quest vertrokken vertelde ik haar dat ze de kracht had om te groeien, net zoals de anderen.

Tijdens onze reis kwamen de bloemen vaak in mijn gedachten. Ik voelde mijn bezorgdheid omwille van het droge weer maar ik keerde telkens weer terug naar mijn geloof in hun kracht.

Vandaag wandel ik door de tuin, doorheen een poort van gele juwelen. Ik ben blij met de regen, en zo ook mijn zusters. De gebroken stengel groeide krachtig verder en werd een schitterende plant die 6 prachtige bloemen draagt.

Ik geloof in de eenheid tussen al wat leeft. Wat je doet voor jezelf doe dat ook voor een ander, woorden die op dat moment de aanzet waren om de tere stengel te spalken. Mijn hart is blij en dankbaar als ik hen ’s morgens groet en die vreugde draag mee doorheen gans de dag.

Ik hoop dat deze woorden een uitnodiging moge zijn om te herinneren dat we leven op een schitterende planeet. Velen beleven tijden van eenzaamheid en zijn op zoek naar ware vriendschappen. En ook ik ken dat gevoel. Toewijding aan wat je lief is, is een kracht die veel verder gaat dan de menselijke relatie alleen. Zorg dragen voor al wat leeft draagt geschenken in zich die je hart op een wonderlijke wijze kunnen beroeren. En ja, ik zoen de bloemen, dans tussen de vlinders, zing met de vogels en ben dankbaar voor elke nieuwe vrucht.

Open je hart voor deze wonderen van het leven, zij staan klaar om hun magie met jou te delen..

In liefde verbonden,
Griet.

Comments

 1. Zo breekbaar en mooi tegelijkertijd. Groeien zelfs vanuit kwetsbaarheid. Dit kwam voor mij persoonlijk op een erg gepast moment waarbij ik me gebroken en kwetsbaar voel, maar toch weer kracht kan putten uit dit prachtige verhaal! Dank je wel om dit te delen ❤️

 2. Inspirerend Griet! Hartverwarmend ❤️

 3. Beste Griet, wijze Griet, lieve Griet, niet de eerste keer dat je mij met je blog tot tranen van ontroering brengt. Dank u zo voor je inspiratie en lichtheid. Dank je voor de zorg dat je geeft aan al wat leeft. Je beroert zeker nog veel meer dan je beseft. Heel veel liefs en zegeningen.

 4. Mooi ???

 5. Hilda Marie Rose Van Langenhove says

  Geliefde Griet
  de tranen wellen in mij op, om de schoonheid, de eenvoud, de kracht, de inspiratie en de liefde, die door jou spreken, die jij belichaamt en deelt!
  ik dank jou en ik eer jou, en ik dank de kosmos en leer van jou om alle wezens te danken en te eren.

Speak Your Mind

*