Wanneer Reiki je roept…

Reeds jaren volg ik de impulsen in mij. In het begin vrij roekeloos, na een tijd vanuit een gevoel van volwassenheid, waarin het nietwetend ondernemen zich verbonden heeft met de kracht van het innerlijk weten. Een impuls is dan niet langer meer iets dat je overkomt maar iets waar je bewust voor kiest.

Zo kwam ik op een dag in contact met mijn Reiki-leraar en ik voelde onmiddellijk dat ik hier veel te leren had. Toen ze me aanspoorde om mijn Eerste Graad Reiki-Inwijding te volgen twijfelde ik geen seconde. Ik wist toen niet dat dit pad mij zou brengen tot waar ik nu sta en ik ben nog elke dag dankbaar voor dit kostbaar geschenk dat ik toen mocht ontvangen.

Uit ervaring weet ik dat Reiki op het juiste moment je leven binnenstroomt. Of het nu komt doordat je oog valt op een aankondiging, dat je iets hoort vertellen over deze energie dat je aandacht trekt, of dat het nu net weerstand of angst is die je doet stilstaan. Of soms is het gewoon iets dat je al jaren interesseert maar waarvan je nooit het gevoel had dat je er iets mee moest todat je voelt: “hier kan ik niet meer naast”.

Voor vele mensen is het zo dat op een gegeven moment de innerlijke roep tot groei heel duidelijk wordt en hen leidt tot het werken met Reiki.

Ik merk dikwijls dat mensen die zich aanmelden voor Reiki I, dat punt in hun leven bereikt hebben waar ze de keuze maken om de weg naar innerlijke waarheid te bewandelen. Ze besluiten op te houden nog langer compromissen te sluiten omwille van de lieve vrede of wat dan ook, maar een leven te leiden vanuit een verbondenheid met de ware bron en dat is liefde.  Je hebt het punt bereikt waarop je alle illusies wil doorprikken en je leven wil leven vanuit een innerlijk weten.

Reiki-Inwijdingen kunnen veel in beweging zetten, als het ware poorten openen. Maar tevens krijg je een stevig handvat aangereikt waaraan je je telkens terug kan vasthouden. Dat je telkens opnieuw de juiste weg toont. Je ontvangt een instrument dat je altijd bij je hebt.

Mijn keuze om te werken binnen de Usui-traditie was eenvoudig. Deze traditie is verbonden met een aantal basispeilers waarvan ik onmiddelijk voelde dat ze fundamenteel waren in de weg die ik wilde bewandelen. Ik heb nooit getwijfeld over hun weldaad. Ze hebben me een stevigheid gegeven in mijn werk en mijn toewijding aan dit pad en dat is ook wat ik met mensen wil delen.

Er wordt veel geschreven over het werken met Reiki, maar ik geloof dat het de eigen ervaring is die telt. Het vele oefenen op jezelf en met anderen maakt dat je blik steeds ruimer en helderder wordt. Toewijding is hier een grote leraar.
Na al die jaren leg ik nog steeds elke avond mijn handen op mijn lichaam. Het is één van de beste gewoontes die ik in mijn leven heb gebracht en geloof me, ik hou van vernieuwing.

Ondertussen hebben vele andere energiëen een plaats gekregen in het werk dat ik doe tijdens Individuele Healing Consulten, waarvoor ik heel dankbaar ben. Maar ik weet dat het werken met Reiki een ongelooflijke voedingsbodem was en is voor al het werk dat ik nu doe. Het voelt als een stevige basis van waaruit ik vertrokken ben. Het heeft me steeds weer met beide voeten op de grond gebracht, en geeft me de aarding die ik nodig heb om dit werk te kunnen uitvoeren.

Als slot wil ik graag enkele woorden citeren van Mvr. Takata, één van de 4 grootmeesters binnen de Usui traditie. Een kleine tengere vrouw, met een enorme uitstraling. Zij was geliefd door velen en stond bekend om haar groots leraarschap, enorme toewijding en liefdevol mededogen. Haar woorden waren voor iedereen verstaanbaar en doordrongen van een grote rechtlijnigheid.

“Working with Reiki is working with Godpower”

Blessed be,
In liefde,
Griet.

Ps: Voel je vrij je reactie te posten onder dit bericht.
Indien je via mail op de hoogte wil blijven van toekomstige Blog-Artikels kan je rechtsbovenaan op deze pagina inschrijven.

Comments

 1. Hey Griet,

  zeer zeker wat je schrijft over reiki, mooi ! Reiki is de weg terug naar onze bron, de bron waar we vandaan komen. Ben jaren geleden ook begonnen met reiki en nu geef ik behandelingen en inwijdingen. Het heeft me geleerd om ook mijn gevoel te volgen. Het gevoel van : go with the flow. Als je iets onderneemt en je voelt weerstand, laat het los en neem een andere weg.
  Warme groet,
  Pascale
  http://www.reiki-shamanic-pascale.be

 2. Scherpereel Yvonne says

  Transformatie door Reiki

  Iemand die mij niet aanvaardt zoals ik nu ben zegt vanuit zijn angst tegen mijn man: “Ik zal Yvonne herinneren zoals ze vroeger was.”
  Het lijkt alsof ik gestorven ben.
  En ja, de vroegere Yvonne is gestorven.
  De Yvonne die het helemaal niet prettig vond hier op aarde,
  die zich zelf telkens de vraag stelde: “Wat loop ik hier eigenlijk te doen?”,
  die altijd maar op zoek was naar haar doel, haar reden van bestaan,
  die amper mensen durfde aan te raken.
  En toen ontdekte ze Reiki.
  Een nieuwe Yvonne is geboren.
  Een wereld gaat voor mij open. Een wereld van Liefde en Eenvoud.
  Had ik dit maar eerder ontdekt.
  Maar alles heeft zijn reden, heeft zijn tijd nodig.
  Ik voel dat het zo moest zijn.
  En kijk, ik leg mijn handen op mensen en vind het nog fijn ook.
  Het geeft me een warm, dankbaar gevoel aan mijn hart, mensen, al is het misschien maar voor even, rust te brengen in de drukte van hun bestaan, in alle eenvoud.
  Van een transformatie gesproken.
  Ik heb mezelf gevonden en dat brengt rust.

  Ik dan God, gidsen en alle mensen die me begeleiden op dit pad.

  Yvonne

  Geschreven na Reiki II inwijding van 22 februari 2009

Speak Your Mind

*