Hier voor niets minder dan dit.

Ik hou van de wijze woorden van Chief Arvol Looking Horse:

“Elk van ons is naar hier gebracht, in deze tijd en deze plaats, om persoonlijk de toekomst van de mensheid te bepalen. Je dacht toch niet dat je naar hier bent gebracht voor iets minder dan dat?”

In deze periode van het jaar staat het werken met het Voorouderveld voor Griet en mij erg centraal. We doen dit niet vanuit een louter terugkijken naar wat was, maar door ons te richten op een dieper besef van onze plaats in de stroom van het leven. Want hoe we het ook draaien of keren, onze plaats in de stroom van het leven is altijd gerelateerd aan de Voorouders en “Zij die gaan komen”. Alles is verbonden.

De laatste weken hebben we gebeden, gedanst en gezongen in het teken van onze verbondenheid met de Voorouders. En zo bidden we morgen opnieuw in de zweethutcermonie. Dit zijn momenten om terug te keren naar de innerlijke stilte en te kijken vanuit het hart. Wanneer we dit doen kunnen we enkel tot de realisatie komen dat de grote droom van de mensheid altijd een droom van goedheid is geweest. Het oprechte gebed van onze voorouders zet zich voort in onze harten, om doorgegeven te worden aan zij die gaan komen.

Deze tijden zijn gekenmerkt door de geboorte van het nieuwe. We zien structuren verbrokkelen. Al deze bewegingen op Moeder Aarde roepen ons tot essentie en het eren van het heilige aspect van het leven. Een oproep tot het opnemen van je verantwoordelijkheid en scheppende kracht. Want dit is de kracht van transformatiemomenten als deze: Ze roepen ons terug uit de torens van het hoofd naar de realiteit van het hart.

Dit is de tijd waarin de mens niet anders kan dan te beseffen dat de zaadjes van vandaag, de vruchten van morgen geven.

Ik geloof dat het is zoals in de woorden van Chief Arvol Looking Horse: het is zo dat jij persoonlijk kiest waar je je scheppende kracht op richt, wat je voedt en wat je deelt. Jij maakt het pad. Dit besef is het grote geschenk van deze tijd.

We hebben allen de keuze. Er groeit het bewustzijn dat de enige plaats waarin we kunnen handelen, het Nu is: het verleden is voorbij en is enkel nog een droom, de toekomst ligt volledig open. De rest van het leven begint hier en Nu en elk van ons mag kiezen hoe we dit verdere leven starten.

Ik geloof dat de voorouders bidden, nu, voor jouw hart. Dat je je zo vrij mag voelen dat je er voor kiest de vreugde en goedheid van je hart onvoorwaardelijk in te zetten voor het welzijn van iedereen.

En ik geloof dat het nu tijd is onze harten in te zetten en een gebed te leven, voor de toekomst van Zij Die Gaan Komen. Ik geloof dat dit gebed een gebed van vreugde en vrijheid is. Een gebed gesproken in de stilte van ons hart en zichtbaar gemaakt door onze gedachten, woorden en handelingen.

Ik geloof dat het zo eenvoudig is:
Dit is de tijd voor jou
En voor elk van ons.

Hartegroet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. dank voor je wijze woorden!

  mooi hoe je zegt : “En ik geloof dat het nu tijd is onze harten in te zetten en een gebed te leven, voor de toekomst van Zij Die Gaan Komen.”

  we lazen gisteren nog een prachtige Native American wijsheid :
  ” De aarde is niet van ons. We lenen haar van onze kinderen en toekomstige generaties “.

  zo eenvoudig is het…
  laten we daar elke dag iets aan, mee en voor doen…

  fijne zonnige dag Roel en Griet, je kids… en hun kids…

  dansgroetjes van
  Gert en Maggie
  World-Children-Unity-Dance vzw
  http://www.wcud.be
  “omdat straatkinderen ook mogen dansen en kind zijn…”

 2. HANS COUDYSER says

  Een aanzienlijk deel van onze problemen zijn er omdat we er ons volledig persoonlijk mee identificeren. We zijn reizigers, en binnen in ons bevinden zich ook reizigers. Ze zijn nimmer alleen maar weten dit vaak niet. Voor mij is het van belang om deze reizigers te respecteren, hun die reis te bezorgen die voor hun van belang zijn; door mijn wezen heen zodat ze op het einde van de trip weg/verder kunnen gaan.
  Zo reizen ook onze voorouders met ons mee. In het aanzien van het licht gaat die reis uiteindelijk steeds daarheen. Van harte en met volle liefde. Hans

  • Beste Hans Mn naam is Koen en deed net de basisgroep sjamanisme een vriend van me zei me dat jij in de de buurt van gent zweethutceremonies organizeerd of kun je me hieromtrend een mailje sturen kan met datums hartelijke groeten koen (koenvankeer969@gmail.com)

 3. Deloof Frank says

  ‘In eenheid’ is ons deel van de cirkel
  die onze voorouders ons voorgingen
  en begeleiden ons
  op ons pad naar liefde
  Die liefde brengt ons
  naar de schoonheid van moeder aarde
  Moeder aarde brengt ons de wijsheid
  die we aan onze kinderen en kleinkinderen
  zullen doorgeven
  Alleen ons hart is de weg
  die ons brengt waar we Nu zijn!

  Warme liefdevolle zonnegroeten

  Frank

Speak Your Mind

*