Keer terug naar de natuur…

Ik herinner me nog goed mijn eerste Vision Quest. Ik was 17 en zoekende naar bestemming, naar zin, naar mijn plaats in de wereld. Mijn leraars gaven me een plek in de bossen, aan een kleine dolmen van 3 stenen, waaronder ik kon schuilen bij de regen.

Het was de eerste keer in mijn leven dat ik alleen in de natuur verbleef, zittend in een cirkel van gebedszakjes die ik in de maanden ervoor had gemaakt. De dagen en nachten die ik daar doorbracht markeerden de start van een diepere toewijding aan het pad dat mij roepte: een pad van dienstbaarheid, van verbondenheid, van het verkennen van mijn hart door deze oude manieren van healing en verbinding.

De wind werd mijn leraar en sprak tot me over standvastigheid. De regen maakte mijn tranen wakker: de vele tranen die ik had verstopt en daar rust vonden, op de rotsen in het bos. De mieren leerden me dat er een groter plan bestaat, ook al lijkt het alsof ik niet wist wat ik deed met mijn leven. De nacht werd één van mijn grote liefdes, die nog steeds groeiende is.

Deze zomer gingen we met een schitterende groep mensen naar de bergen in Zuid Frankrijk. Gedurende 6 maanden hadden ze zich intensief voorbereid en hun toewijding, verbondenheid en openheid hebben me zoveel geleerd. (Je kan de fotos hier zien)

Wakend aan het vuur herinnerde ik de Quests die ik zelf heb gedaan in al die jaren. Mijn momenten met bomen, met de zon en de diepe omarming van de aarde. Momenten die mijn liefde voor Moeder Aarde steeds meer deed openbloeien en me leerden dat we allen hier zijn om deze aarde tot een betere plek te maken.

Het terugkeren naar die verbinding van de natuur is zo belangrijk, en toch maken veel mensen maar weinig tijd om zich zo te openen voor de kracht van de natuur. Ga terug naar de natuur. Al is het voor een uur, een avond, een nacht. Zit met de bomen, luister naar rivieren, naar winden, naar regen.

Deze aarde is zo bijzonder. Laat haar schoonheid en kracht je leraar zijn!
Ze zal je helpen je hart te openen.
Ze zal je toefluisteren hoe je voluit kan leven.
Ze zal je omarmen, onvoorwaardelijk.

Hartegroet
Roel

Ps: Als je mee met ons Moeder Aarde wil vieren, dan ben je van harte welkom op zaterdag 20 augustus op het schitterende Feest voor Moeder Aarde

Speak Your Mind

*