10 Schitterende Video-reportages over sjamanisme

Het sjamanisme kent eindeloos veel vormen en kleuren. Hieronder wil ik graag enkel inspirerende videos over traditioneel sjamanisme uit Rusland, Mongolië en Tibet met je delen.
Ze bieden een mooie blik in deze wonderlijke culturen en hun sjamanistisch erfgoed. De videos zijn in verschillende gevallen oude opnames.

The Call of 13 shamans TUVA 2014

Een bijeenkomst van 13 sjamanen in Tuva. Je kan ook een schitterende foto-reportage zien op: http://timewheel.net/Image-18-Incredible-Photographs-Of-The-Shaman-Gathering-In-Siberia

Medicines of the world

In de Russische Repulbiek Tuva, in het zuiden van Siberië, ligt één van de bakermatten van het sjamanisme. Deze reportage toont de 22 jarige Buyan, die zowel het traditionele sjamanisme als de moderne aanpak beoefent.

Shamanic journey around Tuva

Sjamanen begeleiden een groep op een tocht naar verschillende heilige plaatsen.

Tibetaanse vrouwelijke sjamane

Korte film over een lhamo (vrouwelijke sjamane) in Ladakh. De video toont hoe ze healingwerk verricht, waaronder ook sucking extraction. (Wil je meer weten? Lees dan het artikel dat Roel Crabbe schreef over sjamanistische healing)

Tuva: Shamans and Spirits

Fragmenten uit de documentaire over de expeditie van de Foundation for Shamanic Studies naar tuva.

A Shaman’s Prayer – Tuva

Een blik op het werk van Sjamaan Dugar Suron, die gelooft dat de revival van sjamanisme in Tuva zal bijdragen tot een wereldwijde groei van sjamanisme en een groei van eerbied voor oorspronkelijke culturen en natuurvolkeren.

Drums of the Ancestors: Manchu and Mongol Shamanism

Fragmenten uit de documentaire over de expeditie van de Foundation for Shamanic Studies naar de sjamanen van de Manchu en Mongoolse traditie.

Tuvan Shamanism: GEO Documentary (with German narration)

Fragmenten uit de GEO documentaire over Tuvaans sjamanisme.

Shamans of Siberia

Documentaire over sjamanisme in Mongolië.

Chukchi ritueel uit Siberia

Kort fragment uit de film “Pegtimel”. Op het einde van het fragment zingen de sjamanen in Inuit stijl.

Speak Your Mind

*